Apa Buna

Grădinițele private din Chișinău. Prezentare25

Grădiniță privată vs bonă?

Taxele pentru studii în grădinițele private din Moldova sunt destul de mari, aproximativ 150-350 de euro pe lună, sumă ce constituie, în mediu, salariul lunar al unei bone. De ce atunci multi părinți preferă să opteze pentru grădiniță în defavoarea bonei?

În primul rând, deoarece copilul se va află într-un colectiv de copii de aceeași vărstă și va învăța să comunice liber cu semenii săi. Din păcate, această comunicare nu poate fi înlocuită cu cea din curte (acolo mereu se implică părinții) sau cu cea de la cluburile de dezvoltare timpurie a copiilor, unde copilul petrece doar câteva ore pe săptămână (e prea puțin timp pentru socializare).

În al doilea rând,nu fiecare părinte acceptă prezența unei persoane străine în propria casă pe parcursul întregii zile.

În al treilea rând, grădinița oferă copilului un regim strict al zilei. Orele determinate de masă, de somn și varietatea de activități ajută copiii să perceapă într-un anumit fel — timpul.

În al patrulea rând, grădinița, în calitate de "instituție cu acte în regulă", este responsabilă pentru siguranța copiilor. Or, o instituție, spre deosebire de o bonă, are anumite obligații și îndatoriri garantate de lege, fapt ce oferă părinților o doză de garanție pentru siguranța copilului lor.

Grădiniță privată vs grădiniță de stat?

Există o mulțime de grădinițe de stat, cu toate acestea, mulți dintre părinți preferă, într-un final, grădinițele private. Un argument ar fi dorința părinților de a da copilul la gradiniță până la 2 ani, iar în cazul grădinițelor de stat, acest lucru este practic imposibil. Un alt argument ar fi optarea pentru un mediu favorabil educației și dezvoltării copilului, ceea ce pentru unii părinți presupune: mobilier nou, jucării eco, cărți calitative și o atitudine binevoitoare față de copii. O atenție deosebită se acordă planului intens și divers de instruire și, evident, alimentației echilibrate și de calitate. De asemenea, părinții își fac griji pentru siguranța copilului, lucru garantat, în mare parte, de instituțiile private.

Dacă ați luat drept reper unul dintre motivele menționate și sunteți gata să faceți alegerea, nu uitați că orice lucru "aparent perfect" are și neajunsuri. Or, nimeni nu vă oferă garanția că în schimbul unei taxe impunătoare veți primi educația cuvenită pentru copilul Dvs. De aceea informați-vă cu minuțiozitate, analizați toate avantajele și dezavantajele instituților alese și nu în ultimul rând, cereți părerea parinților care deja au trecut prin acestă experiență.

Pentru ajutor, vă oferim lista grădinițelor private din Chișinău:


"Elitex", Botanica

Instituția de Învățământ Privat Liceul "ELITEX" activează de 18 ani și are în gestiune grădiniță și liceu.

Grădinița este amplasată într-o zonă liniștită și verde a capitalei, ferită de poluare fonică și atmosferică, în apropiere de Grădina Botanică.

Copiii sunt organizați în grupe pe criterii de vârstă și în funcție de particularitățile individuale. Grupele sunt formate din 12-maxim 16 copii. Există o grupă de creșă.

Activitățile curriculare care le realizăm sunt: cunoașterea mediului înconjurător, dezvoltarea vorbirii, matematica, scris, logică, ABC, educația muzicală, educația fizică, educația artistico-plastică, educația ecologică, educația pentru familie și societate, datini și obiceiuri naționale, educația rutieră și bunele maniere .

Deasemenea avem activități opționale cu profesori de specialitate de două ori în săptămână fiecare— consiliere psihologică/logopedică, limba engleză, educația creștină , lecția de coregrafie și educația muzicală la pian.

Activități recreative organizăm în fiecare lună : plimbări la Grădina Botanică, vizite la Grădina Zoologică , vizionarea spectacolelor de teatru, Planetarium, vizite la muzee etc.

Matinee — о atenție deosebită se acordă sărbătorilor și evenimentelor culturale. Sala festivă este decorată conform tematicii de Toamnă, Crăciun, Paște, Primăvară, 1 Iunie etc Evenimentele sunt de amploare cu decor inedit, efecte de lumini profesioniste, bule de săpun, zăpadă artificială, Show-uri inedite cu profesioniști și invitați speciali (artiști, scriitori, dresori de circ cu animăluțe dresate etc). Întotdeauna instituția știe să impresioneze spectatorii.

Personalul didactic al grădiniței este de specialitate (educatoare absolvente de universități și colegii pedagogice și/sau facultatea de limbi străine sau psihologie), cu bune cunoștințe ale pedagogiei alternative. Personalul auxiliar a fost format după criteriul necesităților copiilor: psiholog-logoped, profesor de limbi străine, profesor de pian, profesor de coregrafie. Profesorii de specialitate vin de două ori în săptămână fiecare.

Spațiul grădiniței este prevăzut astfel încât copilul dumneavoastră să se simtă confortabil pe toată durata zilei.

Sistem de siguranță: Spațiul grădiniței este dotat cu camere de supraveghere video, sistem de securitate, condiționere, mașină de spălat vase, lămpi de cuarț antibacteriene, proiectoare pentru lecții interactive și tehnică modernă.

Program scurt: 8:00-13:00.

Program lung: 8:00-18:00.


Elite Academia, Centru

În exclusivitate pentru părinți moderni, centrul educațional "Elite Academia" a creat cursul "Happy Baby". Cursul cuprinde un program amplu de activități, cu predare atât în limba română, cât și în limba rusă. Programul de activități se desfășoară de luni până vineri, de la 9:00 până la 18:00. La ora 11:00 copiilor li se oferă o gustare proprie (tartine, biscuiți, suc). Între orele 9:00-13:00 se desfășoară programa de învățământ din cadrul grupelor cu zi scurtă, separate după vârste și anume de la 2 la 3,5 ani, de la 3,5 la 5 ani și de la 5 la 7ani. Între orele 13:00-18:00 programa de activități include: de la 13:00 la 14:00 — prânzul; de la 14.00 la 16:00 — siesta (somnul); de la 16:00 la 18:00 — Cina (pentru cei ce au optat), jocuri de dezvoltare, comunicare liberă.
În cadrul instituției activează: logoped (vorbitori de limbă română și rusă), psihopedagog. În incinta centrului este instalat sistem de supraveghere video on-line, ceea ce asigura securitatea copiilor.

Taxa: 4145 lei/lună — dejun+prânz+chindii+cină; 3725 lei/lună — dejun+prânz+chindii; 3200 lei/lună — dejun+chindii.


"Little People", Centru

În cadrul centrului "Little People " se consideră că copiii trebuie să fie educați și instruiți astfel încât să se poată evalua singuri, să învețe cum să se respecte și să valorifice asemănările și diferențele dintre ei.

Calitatea procesului de instruire și atmosfera agreabilă pentru copii sunt asigurate, în condiții bune, de personalul selectat al centrului, format din cadre didactice calificate. Sănătatea copiilor este susținută și verificată sistematic de către asistenta medicală.

Grupe: Creșă – pentru copii de la 1,9 până la 3 ani (2 grupe); Grupa mică (1 grupă) – 3-4 ani; Grupa medie(1 grupă) – 4-5 ani; Grupa mare/pregătitoare (1 grupă) – 5-6/7 ani.

Program: 7:45-12:00 ; 7:45-13.00 ; 7:45:18:00.
Vârsta: de la 1,9 ani.


"Poienița Picilor", Centru

Grădinița reprezintă un cadrul primitor și sigur pentru copii. Grupele sunt mici — 8 copii în grupa Mini și 12 copii în grupele mică, mijlocie și mare.

Grădinița oferă mai multe variante de program, în funcție de nevoile micuțului și timpul părinților. Așadar, sunt grupe: Mini — 2-3 ani, Little — 3-4 ani, Midi — 4-5 ani și Maxi — 5-6 ani.

În program: primirea copiilor, micul dejun, activități curriculare, gustare, prânzul, activități de arta vorbirii, logoped, limba engleză, somn, activități de consolidare, jocuri recreative.

Grădinița optează pentru alimentația sănătoasă a copiilor. Meniul este întocmit cu ajutorul unui medic nutriționist, cuprinzând gustări și bucate calde.

Taxa: 250 lei/zi (tot inclus).


Scăpărici, Râșcani

Grădinița privată ”Scăpărici” propune un program divers și dinamic de dezvoltare timpurie pentru copii. La ”Scapărici”, fiecare copil este ajutat să-și atingă la maxim potențialul, să devină independent, un copil capabil de a respecta lumea din jur și de a se adapta la o societate mereu schimbătoare.

Activități interesante, experimente. Supravegherea necesară, pentru ca copilul să-și formeze propriul punct de vedere, să-și exprime gândurile și sentimentele, fără a avea frică să fie neînțeles. Procesul instructiv-educativ se desfășoară după un curriculum modificat bazat pe metodele educaționale Montessori și Hanen. Materiale didactice extrem de variate, rechizite, jocuri și abilități. Colaborare deschisă și activă între părinți și educatori. Pedagogi calificați, o bună dotare, în funcție de vârstă vârsta și nivelul de dezvoltare a copilului.

Programul este structurat pe 5 nivele:

 1. Dezvoltarea fizică a sănătății și a igienei personale;
 2. Dezvoltarea social-emoțională;
 3. Dezvoltarea capacităților de atitudine și învățare;
 4. Dezvoltarea limbajului, comunicării și a premiselor citirii și scrierii;
 5. Dezvoltarea cognitivă și cunoașterea lumii.
Vârsta: de la 2-6 ani.
Program: 8:30 - 12:30 – program scurt; 8:00 – 18:00 program complet.

"Erudio", Râșcani

Școala-grădiniță Erudio a fost fondată la inițiativa Asociației Obștești "Lăstăraș". Școala-grădiniță își desfășoară activitatea într-un spațiu nou amenajat cu o suprafață de aproximativ 1115 mp. Dispunr de: săli de clasă, sală de sport, cabinet medical, punct sanitar și alte spații administrative, precum și de o curte amenajată pentru sport și relaxare.

Taxa: 255 euro/lună (toate serviciile sunt incluse în preț).

ErudioErudio ErudioErudio ErudioErudio ErudioErudio

Star Kids, Ciocana

Star Kids — proiect creat sub egida "Eldorado Terra" și "Aquaterra". Unica grădiniță care include zone de joacă, zone educaționale, recreative și sportive.

12 clase cu predare în limbile română și rusă, 7000 de jucării speciale, grupe echipate cu tehnică modernă pentru pregătire de școală, — totul pentru a se asigura că fiecare copil este pe deplin dezvoltat. De două ori pe zi se desfășoară lecții în aer liber (teren de joacă de tip închis). În cadrul activităților educaționale se utilizează metode moderne ale pedagogiei și psihologiei. Se studiază limba engleză, iar la dorință și alte limbi. Programele de dezvoltare a intelectului și abilităților creative (șah, desen, muzică, studii teatralizate), consiliere psihologică și ședințe cu logopedul.

De asemenea, programul include activități sportive obligatorii — dansuri, educația fizică, lecții de înot într-un bazin de 25 metri din incinta clubului "Aquaterra".

Star Kids — unicul centru de dezvoltare pentru copii, pe teritoriul căruia există cameră salină cu sare de Himalaya.

Sistem de siguranță: 35 camere de monitorizare video, pașaportul electronic al elevului (fotografia copilului și adulțillor care îl iau de la școală, se introduc în baza de date).
Program: 8:00–20:00.
Grupe: cu predare în limba română și rusă. 12 grupe de 12-18 persoane. În fiecare grupă sunt două educatoare + bona.
Preț: 250 еuro pe lună (nu include alimentația copiilor).


Izvorașul cunoștințelor, Telecentru

Centrul de Educație și Învățământ Preșcolar "Izvorașul Cunoștințelor" este situat într-o zonă verde și liniștită, aproape de centrul orașului și în același timp departe de străzile poluate, într-o zonă de parc.
Grădinița activează mai bine de 20 de ani și oferă copiilor un mediu apropiat de cel de casă. Instituția dispune de un sistem de securitate profesionist dotat cu camere video, interfon și buton de alarmă.

Vârsta: 3-7 ani.
Activitățile desfășurate: cunoașterea mediului înconjurător; artă plastică; familiarizare cu natura, cultura ecologică; limba engleză; formarea cunoștințelor matematice elementare; activități muzicale și coregrafie; dezvoltarea limbajului și a comunicării; educația fizică și jocuri active; pregătire pentru școală.
Activități opționale: logopedie, șah, bazele psihologice, teatru.
Program: luni-vineri, 7:30-18:30.
Taxa: 185 euro/luna (toată gama de servicii inclusă).Căsuța din povești, Telecentru

"Căsuța din povești" — filiala grădiniței "Izvorașul Cunoștințelor", care, la rândul său, reprezintă una dintre primele grădinițe private din Moldova și în decembrie 2014 a marcat 20 de ani de activitate.

"Căsuța din povești" își desfășoară activitatea într-o clădire cu 3 etaje (500 m2) și dispune de: săli pentru jocuri și activități, dormitoare, sală sportivă, sală muzicală, cantină, cabinet medical, teren de joacă în aer liber.
Copiilor le sunt oferite 4 mese pe zi, meniul pentru zece zile fiind întocmit cu respectarea recomandărilor Centrului de Medicină Preventivă din or. Chișinău.

Vârsta: 2,5-7 ani.
Taxa: 200 euro pe lună.


"Academia Piticilor", Ciocana

"Academia Piticilor" este o grădiniță particulară, cu program prelungit. Aici este locul unde copilul tau va întîlni un mediu prietenos, familial, ce-l va încuraja să-și dezvolte abilități esențiale unei dezvoltări sănătoase, în timp ce creativitatea, intelegența și imaginația vor fi stimulate zilnic.

Grupele sunt împărțite pe categorii de vîrstă:

 • Grupa mini — pentru copiii cu vîrsta cuprinsă între 2și 3 ani.
 • Grupa mică — pentru copiii cu vîrstă cuprinsă între 3 și 4 ani
 • Grupa mijlocie — pentru copiii cu vîrstă cuprinsă între 4 și 5 ani.
 • Grupa mare — pentru copiii cu vîrstă cuprinsă între 5 și 6 ani.
 • Grupa pregătitoare — pentru copiii cu vîrstă cuprinsă între 6 și 7ani.

Se pot accepta copiii la grupa mini sub vîrsta minimă dacă adaptibilitatea și gradul de independență este corespunzător.

Activități: înviorarea, modelare cu plastilină sau nisip, colorare , pictura, învățarea poezioarelor, cintece, aplicații din hârtie colorată/creponată precum și o mulțime de jocuri pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor.

De asemeni propunem:

 • mini-grădiniță;
 • pregătire pentru școală;
 • limba engleză;
 • bonă pentru o oră.

Program de lucru: 8:00-18:00.

Grădinița-creșă ”Micul Erudit”, Botanica

Grădiniță și creșă pentru copiii de la 2 ani, cu cinci mese pe zi, program educațional și de dezvoltare complex. La grădiniță sunt create toate condițiile necesare pentru copii, începând cu vârsta de creșă și până la creșterea armonioasă și dezvoltarea intelectuală a acestora. ”Micul Erudit” utilizează diverse programe de dezvoltare timpurie și educație preșcolară: instruire și dezvoltare intelectuală, fizică; limba străin – engleza; jocuri, dansuri și activități interactive; pregătire pentru școală.

Vârsta: 2-6 ani.
Program: 7:30-19:00; 5 zile pe săptămână.
Grupe: cu predare în limba română (pot fi înscriși și copiii vorbitori de limba rusă).
Preț: 3900 lei pe lună.

"Mickey Mouse", Telecentru

Grădiniță cu instruire în limbile rusă și română. În grupe sunt 8-10 copii.

Taxa: de la 2 ani până la 4 ani — 220 euro/lună (tot inclus); de la 4 ani — 250 euro/lună (tot inclus).

"Grădina Sercretă", Centru

Grădiniță cu predare în limba română. Se acceptă copiii de la 2 ani. Grădinița este sub supraveghere video, fiecare părinte poate monitoriza activitățile copilului său. Orele de lucru 8:00-18:00.

Taxa: 300 euro/lună (tot spectrul de servicii inclus); 100 euro — taxa de intrare.


"De la doi — împreună cu noi", Centru

Se acceptă copiii de la 2 ani. Grupe de profil român, dar se acceptă și copiii vorbitori de limbă rusă. Programul de lucru de la 8:00 până la 18:00.

Alianța Franceză din Moldova a lansat în cadrul grădiniței "De la doi — împreună cu noi" un program de studii în exclusivitate în limba franceză. Programul este destinat copiilor de 3-6 ani și prevede familiarizarea cu limba franceză scrisă și vorbită. Sunt organizate activități de grup și individuale. Copiii sunt repartizați în grupe în funcție de nivel.

Taxa: 260 euro/lună (totul inclus).


"Klopoțel", Botanica

Gradinita Klopoțel este o instituție privată, situată în sectorul Botanica, orășelul Codru. Deschisă tuturor copiilor cu vârste cuprinse între 18 luni și 7 ani. Educația copiilor are la bază curricula instituțiilor de învățătmânt preșcolar, care este combinată cu diferite tehnici de studiere: Pas cu Pas, Waldorf, și Montessori. Gradinița este dotata cu 5 săli multifuncționale, 4 grupuri sanitare, paturi ortopedice cu cearșafuri individualizate, sistem video, 120 metri pătrați de podele calde, teren de joacă in aer liber de circa 1000 de metri pătrați.

Taxa: 250 euro/lună (spectru complet de servicii).


"Guguță", Botanica

Copiii pot frecventa această grădiniță de la 1,5 ani. Limbile de predare rusă și română. Dacă este necesar, funcționează non-stop. Este posibil de a aduce copilul temporar și de a-l lăsa în grija educatorilor, atunci când nu este nimeni care să aibă grijă de el.

Taxa: 4000 lei/lună (totul inclus).


"Albă ca zăpada", Ciocana

Grădiniță privată, centru de instruire, centru de organizare a sărbătorilor pentru copii. Instituția poate fi frecventată de copii cu vârste cuprinse între 2-7 ani. Educația copiilor are la bază curricula instituțiilor de învățământ preșcolar, combinată cu alte tehnici de studiu: Pas cu Pas, Waldorf și Montessori. Pe lângă activități de bază, la grădiniță sunt desfășurate și activități opționale — arta vorbirii, coregrafie, arta vocală, limbi străine etc.

De asemenea, în cadrul instituției activează: doi logopezi (vorbitori de limbă română și rusă), psihopedagogi, kinetoterapeut. În incinta grădiniței este instalat sistem de supraveghere video on-line.

Program: 07:45-18:00.

Taxa: 3500 lei/lună (totul inclus).


Dacă din anumite considerente nu doriți să înscrieți copilul la grădiniță, dar ați vrea piciul să meargă la un centru educațional pentru câteva ore pe zi, vedeți acest articol. Iar în cazul în care copilul merge peste un an în clasa întâi, aflați ce programe de pregătire pentru școală oferă centrele de dezvoltare din Chișinău.
Sursa: Интернет-портал Semia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Produse și servicii la tema

Vezi harta
 • Little People Centru de dezvoltare pentru copii

  or. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare, 3
  0 790 0-20-60

 • Poienița Picilor Grădiniţa privată

  or. Chișinău, str. sf. Andrei, 31
  0 793 4-44-35

 • Scăpărici Centrul de dezvoltare timpurie

  or. Chișinău, str. Lidia Istrati, 27
  0 696 7-01-07, 0 696 7-01-07

 • Star Kids Grădinița

  or. Chișinău, str.Ginta Latină 12/20
  022 55-00-77

 • Micul Erudit Grădinița-creșa

  or. Chișinău, str. Burebista, 106
  069 90-22-11

 • Elite Academia Centru de educație pre-școlară

  or. Chișinău, str. Sciusev, 49, of. 15
  022 22-01-96, 0 690 2-60-72

 • Casuta din povesti Grădiniţa privată

  or. Chișinău, str. Universității, 26, B.
  0 685 5-22-92, 0 691 8-21-53, 0 686 2-56-58

 • Izvorasul cunostintelor Centrul de educaţie şi învăţământ preşcolar

  or. Chișinău, str. Gh. Meniuc, 9
  022 79-82-00, 0 685 5-22-92

 • Grădinița & Liceul Privat "Elitex" Instituţie de învăţământ privat

  or. Chișinău, str. Dacia, 53/2
  022 77-78-60, 0 691 1-15-89, 0 697 5-57-95

 • Erudio Grădiniţa privată

  or. Chișinău, str. Andrei Doga, 8/1
  022 43-58-96, 0 792 6-12-18, 0 797 8-08-75

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Toate comentariile

Comentarii 50

Sortare
 • Nou
 • Anterior
 • 18 iun. 2013 17:30 #1 Violeta

  Как-то раз мы оставляли ребенка в детском саду Гугуцэ на пол-дня. Хороший вариант, когда есть срочные дела. Сам садик красивый, воспитательницы молоденькие, но видно что деток обожают. Накормили, развлекли. Дите осталось очень довольно, хотя изначально не слишком радовалась что оставили. У них есть возможность и на ночь оставить ребенка и стоит недорого - что-то около 100 леев за ночь.

  Răspundeți
 • 24 iul. 2013 15:37 #2 Алла Арбатова

  #1 Violeta, Виолета, а нужны ли какие-то медсправки, чтоб туда ребенка отдать на день?

  Răspundeți
 • 24 iul. 2013 19:09 #3 Violeta

  Нет, у нас ничего не просили.

  Răspundeți
 • 21 aug. 2013 14:58 #4 Oxana Artyushenko

  Очень полезный обзор. Спасибо. Было бы так же интересно узнать какие государственные сады предоставляют услугу "коммерческая группа" как альтернатива частному садику.

  Răspundeți
 • 31 aug. 2013 02:26 #5 ramile haciyeva

  #4 Oxana Artyushenko, a kak popasti tuda? skoliko stoit za mesyats?

  Răspundeți
 • 13 sep. 2013 13:59 #6 Вероника Горчак

  #4 Oxana Artyushenko, Оксана, замечательная идея. Обзор уже готов, читайте http://semia.md/ru/info/sadi_commerchiskie_grupi/default.aspx

  Răspundeți
 • 13 sep. 2013 14:52 #7 Oxana Artyushenko

  #6 Вероника Горчак, Вероника, спасибо за "быстрое реагирование" и за сэкономленное время ваших читателей.

  Răspundeți
 • 28 nov. 2013 17:55 #8 Дмитрий Гарчу

  Скажите пожалуйста, есть ли вегетарианский садик в Кишиневе. Можно любой семейного типа тоже, только нужны контакты и уверенность что он будет работать через год скажем...)

  Răspundeți
 • 29 nov. 2013 16:07 #9 Вероника Горчак

  #8 Дмитрий Гарчу, Дмитрий, такой садик есть. Правда не известно, насколько он официальный, поэтому мы не включали его в общий обзор. Его создала группа инициативных родителей. У них вегетарианское питание и обучение по вальдорфской системе. Можете написать одной из организаторов Анне https://www.facebook.com/ana.ghilas.3?hc_location=stream

  Răspundeți
 • 30 dec. 2013 14:29 #10 Александра Анатольевна

  Жаль что цены не указаны...

  Răspundeți
 • 30 dec. 2013 14:47 #11 Александра Анатольевна

  Никому не советую сад Гугуцэ ... мы отходили месяц как на каторгу, отношение к детям отвратительное, с детьми грубо разговаривают, директриса понятия не имеет о том как с детьми обращаться и считает , что шантажировать ребенка словами :"Если ты будешь себя плохо вести я тебя не буду любить" вполне себе нормально. Воспитательница у трехлеток старая и грубая женщина , которая детей просто ненавидит и это не строгость для поддержания дисциплины . Как то моя мама отводила ребенка в сад , в саду была гробовая тишина. А потом из детского туалета вышла эта воспитательница и вывела ребенка всего в слезах . Сказала , что ребенок не ходит сам в туалет. Я не знаю что надо делать с ребенком что бы он был зареванный но при этом не издал ни звука. Нашего тоже заставали ни один раз закаканого . Моему ребенку сказала, что он вылетит из садика, а когда я ее начала об этом спрашивать начала хамить. После детского сада ребенок начал ненавидеть учить стихи и учить вообще что либо, начал ненавидеть утренники . Когда я заходила в группу на меня детки просто навешивались , было заметно , что внимания и ласки им не хватает , что их не учат разговаривать друг с другом красиво, их не учат решать конфликты словами . Если дети дерутся их просто разнимают . Если дети что-то делают запрещенное , их не учат как делать правильно им просто запрещают это делать без объяснений. В группе всего 9 человек , но даже при таком кол-ве за ними не успевают следить . Лучше в государственный сад отдать , чем в такой частный водить.

  Răspundeți
 • 30 dec. 2013 23:44 #12 Вероника Горчак

  #10 Александра Анатольевна, К сожалению, почти все сады у нас страшно "засекречены". Никто не скажет вам цену по телефону и тем более для прессы. Единственный шанс узнать цену - пойти туда с "легендой" о том, что ты родитель, желающий отдать к ним своего ребенка. Но у редакции пока нет возможности заниматься столь сложными операциями. Так что вся надежда на вас, читателей. Если вы знаете цены в какие-либо сады - пишите, делитесь, другим будет интересно узнать.

  Răspundeți
 • 17 mai. 2014 20:13 #13 Sergiu васильков

  А ясли круглосуточные есть ? Где находится?подскажите пожалуйста.

  Răspundeți
 • 17 mai. 2014 20:15 #14 Sergiu васильков

  Желательно от 1 года .

  Răspundeți
 • 19 mai. 2014 14:24 #15 Вероника Горчак

  #14 Sergiu васильков, Из частных заведений круглосуточно берут только в Гугуцэ, с полутора лет . Есть гос. сад на Рышкановке №64 там принимают детей с 1,4 лет. В 1 год не берут нигде, потому что ребенок еще очень мал, чтобы быть в саду, тем более круглосуточно. Вы бы видели насколько несчастны маленькие дети в круглосуточных садах! Они со слезами и криками "мама" цепляются за каждого вошедшего взрослого ( я там была и за меня цеплялись). Если у вас сложная семейная ситуация наймите лучше няню. Деньги те же что и за частный сад, но у малыша будет ласка и забота, а не камера хранения.

  Răspundeți
 • 23 mai. 2014 01:54 #16 Nicoleta Hriplivîi Caminschi

  Cea mai bună instituie preșcolară este Academia Fastrackids!!! recomand tuturor mămicilor!!! Sînt încântată deja de cîțiva ani. Copilul meu frecventează aproape de la 2 ani și jumătate, acuma avem 4. Așa cum pregătesc aici copii, nu se compară cu nici o instituie. Dar cel mai important este atitudinea față de copii, nemaipomenită!!! Nu am văzut un copil să nu dorească să se întoarcă aici!!! Programul de instruire este bine gîndit, nu la întâmplare sau după intuiție cum se face de obicei în grădinițe chiar și private. Și acest program se respectă cu strictețe, părinții au posibilitatea să urmărească prin fereastra transparentă ce fac copii lor și cu ce se ocupă. Se ocupă la smart boardul, lectsii extrem de interesante. Noi frecventăm programul mini școală, este de al 9 și pînă la 12.30, dar sînt și grupe prelungite pînă seara. Unica problemă ca în grupele prelungite nu se prevede somnul de amiază ca de obicei în grădinițe. În rest de nota 10, și recomand tutor mămicilor!!!

  Răspundeți
 • 07 iun. 2014 09:20 #17 Natalia Natalia

  #11 Александра Анатольевна, гугуца классный садик,нам нравися

  Răspundeți
 • 29 iun. 2014 12:21 #18 Olicik Mazilu

  spunetemi varog care gradinita e buna la copil de 18 luni ?eu citesc comentariile si sunt shocata ....

  Răspundeți
 • 29 iun. 2014 12:22 #19 Olicik Mazilu

  de gradinita clopotel are cineva ceva informatie?

  Răspundeți
 • 02 iul. 2014 15:13 #20 Ольга Чигракова

  #19 Olicik Mazilu, В Клопоцеле была моя знакомая, ей понравилось. Администрация серьезная, о детках заботятся, есть даже огород для детей и кролики -чтоб прививать любовь к природе.

  Răspundeți
 • 08 iul. 2014 18:22 #21 Oxana Casu

  #12 Вероника Горчак, Am vizitat recent 7 gradinite private. Pe cine intereseaza preturile, dati-mi de stire. Va scriu cu drag.

  Răspundeți
Alte 20 comentarii

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «De la 1 la 3 ani»

Articole populare a rubricii «De la 1 la 3 ani»