Elitex — instituție de învățământ privat, genul de activitate al căreia este oganizarea învățământului preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Servicii și particularități:

Înscrierea online a copiilor în clasa întâi. Instrucțiuni pentru părinți0

Înscrierea online a copiilor în clasa întâi. Instrucțiuni pentru părinți

În acest an, înscrierea copiilor în clasa întâi a început pe 3 aprilie. Pentru a depune dosarul de înscriere, părinții din capitală și din suburbii nu trebuie să meargă la școală — o pot face în regim online, prin intermediul platformei escoala.chisinau.md. Tot de ce aveți nevoie — conexiune la internet și actele necesare scanate.

Pe scurt despre escoala.chisinau.md

Proiectul escoala.chisinau.md a fost realizat la inițiativa primăriei și a Direcției generale educație, tineret și sport din mun. Chișinău și reprezintă un suport pentru părinți.

Platforma cuprinde toate instituțiile de învățământ care au clasa întâi. Accesând rubrica "Școli" găsiți informații despre școală, numărul de locuri disponibile, districtele și adresele care le deservesc.

Cu ajutorul acestei platforme, părinții pot vedea numărul copiilor înscriși și, totodată, au posibilitatea să verifice rândul cererilor depuse către fiecare instituție.

Toată informația este prezentată în două limbi — română și rusă, astfel încât să fie accesibilă pentru toți utilizatorii.

Instrucțiuni pentru depunerea cererii online

Pentru a depune cererea de înscriere a copilului în clasa, părintele trebuie să urmeze câțiva pași. Mai jos vedeți care sunt aceștia:

Pasul 1. Întâi de toate trebuie să vă autorizați. Este nevoie să introduceți adresa dvs. de e-mail unde veți primi un link de acces la formularul cererii de admitere în clasa 1. După ce confirmați adresa de email, primiți acces la formularul de completare a cererii.

Pasul 2. Alegeți instituția de învățământ care corespunde adresei unde locuiți. Pentru aceasta este nevoie să accesați butonul "Școli" din bara de navigare.

Pasul 3. Accesați butonul "Trimite cererea" din Lista de școli și completați câmpurile cererii cu informații necesare. Tot acum atașați documentele scanate: buletinul de identitate a părintelui și certificatul de naștere a copilului. După, puneți toate bifele solicitate și expediați cererea.

Cererea cu statutul de "Neprocesată" sau "Solicitare acte" poate fi editată, accesând butonul "Editează".

Dacă ați completat cererea corect, veți primi instant confirmare pe email.

Pasul 4. Verificați rezultatele. Puteți verifica cererea depusă de dvs în secțiunea Registru public din Lista școlilor.

Pasul 5. Prezentați-vă la instituție.

Atenție! Pe platforma escoala.chisinau.md găsiți ghid de aplicare detaliat, chiar și instrucțiuni video. Totodată, a fost creat și un call-center pentru părinți. Așadar, pentru informații suplimentare, se va apela la numărul de telefon (022) 20-16-09.

Reamintim că potrivit ordinului aprobat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, prima etapă de înscriere a copiilor în clasa întâi se va desfășura în perioada 3 aprilie - 26 mai. Etapa a doua se va organiza în perioada 2 iunie-16 iunie. La etapa a doua se completează locurile rămase disponibile.

În momentul scrierii articolului, pe platforma online erau deja expediate 5225 cereri.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «De la 3 la 7 ani»

Articole populare a rubricii «De la 3 la 7 ani»