Elitex — instituție de învățământ privat, genul de activitate al căreia este oganizarea învățământului preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Servicii și particularități:

Reportaj de la o tabără neobişnuită pentru copii3

Reportaj de la o tabără neobişnuită pentru copii

În sensul clasic al noţiunii, o tabără de vară este amplasată undeva departe de oraş, în sânul naturii. Dar, în ultimii ani, o tot mai mare popularitate capătă taberele orăşeneşti. Pentru a frecventa o asemenea tabără, copiii nu trebuie să plece undeva departe — aşa este mult mai comod şi mai liniştit — atât copilului, cât şi părinţilor acestuia. Dar, există şi reversul medaliei — în oraş nu este acelaşi spaţiu, pe care-l descoperim în pădure, lângă un râu.

Cu toate acestea, unii reuşesc să găsească modalitatea de a rezolva o asemenea sarcină de loc uşoară. Mai mult decât atât, să combine odihna plăcută cu dobândirea unor abilităţi şi cunoştinţe utile. O asemenea soluţie minunată a fost descoperită de departamentul pentru copii al centrului de studiere a limbii engleze "Top English School of Today". Pentru micii săi discipoli, centrul a organizat o tabără-şcoală engleză pentru copii, denumită "T.E.S.T. Kids Summer School", care s-a deschis pe 16 iunie la Chişinău, pe teritoriul bazei clubului de fotbal "Zimbru".

Inaugurarea tabereiInaugurarea tabereiInaugurarea tabereiInaugurarea taberei Inaugurarea tabereiInaugurarea tabereiInaugurarea tabereiInaugurarea taberei

Acesta este un teritoriu imens, verde şi bine amenajat, cu superbe terenuri de fotbal şi corturi de tenis. Activităţile se desfăşoară în săli de clasă spaţioase. Iar la dorinţă, pe teritoriul taberei copiii se pot zbengui şi alerga. Picii sunt instruiţi de padagogi cu experienţă, care în mod loial depun efort, pentru a transforma şederea copiilor la tabără în una agreabilă, distractivă şi utilă.

Mai multe detalii despre tabără mi-au povestit directorul taberei şi a filialei "T.E.S.T. Kids" — Elena Banaru, precum şi asistenta ei de doar 8 anişori, una din elevele taberei, Maşa.

Elena Banaru, directorul tabereiElena Banaru, directorul taberei

Elena, T.E.S.T. Kids este o şcoală de limba engleză pentru copii. Cum a apărut ideea creării pe lângă aceasta a unei tabere de vară, o tabără atât de neobişnuită?

Odată cu sosirea verii, mulţi părinţi se întreabă — cum ar putea organiza timpul liber al copilului? Inclusiv, acei părinţi ai căror copii frecventează centrul nostru pe parcursul anului. Unii pleacă la mare sau la bunei, dar nu toţi au această posibilitate. De aceea a şi apărut ideea creării unei asemenea tabere, unde copiii ar fi sub supraveghere strictă de dimineaţă până seara. Copiii sunt hrăniţi de 3 ori pe zi, absolut toate bucatele din meniu fiind de casă, ei se joacă mult timp şi plus la aceasta — îşi perfecţionează limba engleză, dat fiind faptul că toate lecţiile şi activităţile distractive se desfăşoară anume în limba engleză. Suntem deja la a şasea ediţie a taberei-şcoală de vară pentru copii.

Într-adevăr copiii comunică tot timpul doar în engleză? Chiar şi cei atât de mici precum e Maşa?

Maşa, elevăMaşa, elevă

Maşa: Uneori se mai întâmplă că profesorii traduc copiilor mai mici, care deocamdată cunosc limba engleză doar puţin şi nu înţeleg tot ce li se spune. Dar, în mare parte noi comunicăm doar în limba engleză.

Elena: Da, aceşti copii de 7-8 ani au un anumit nivel de cunoştinţe, dar acesta este limitat. Totuşi, profesorii utilizând chiar şi acest bagaj de cunoştinţe mic, încearcă să transmită informaţia la fiecare copil. Doar lecţiile de asemenea corespund vârstei copiilor. În total avem 4 categorii de vârste: 7-8 ani, 9-10, 11-12 şi 13-14. Unii copii, care acum sunt în grupele mari, frecventează tabăra noastră al şaselea an consecutiv, adică încă de la fondarea acesteia. Desigur, ei vorbesc deja limba engleză şi pot comunica liber la orice subiect.

Da, aceşti copii de 7-8 ani au un anumit nivel de cunoştinţe, dar acesta este limitat. Totuşi, profesorii utilizând chiar şi acest bagaj de cunoştinţe mic, încearcă să transmită informaţia la fiecare copil. Doar lecţiile de asemenea corespund vârstei copiilor. În total avem 4 categorii de vârste: 7-8 ani, 9-10, 11-12 şi 13-14. Unii copii, care acum sunt în grupele mari, frecventează tabăra noastră al şaselea an consecutiv, adică încă de la fondarea acesteia. Desigur, ei vorbesc deja limba engleză şi pot comunica liber la orice subiect.

Care este regimul zilei la tabără?

Elena: Dimineaţa, după întâmpinarea copiilor, imediat începe gimnastica. La noi se numeşte "Funny Gymnastics ", adică gimnastica veselă.

Activităţile veseleActivităţile vesele

Maşa: Da, gimnastica este foarte hazlie. Chiar dacă vii somnoros, foarte repede te trezeşti. După gimnastică, dispoziţia este foarte bună şi vioaie.

Elena: După gimnastică, copiii iau micul dejun. Ne străduim să pregătim micul dejun, prânzul şi cina în conformitate cu preferinţele copiilor, alegem acele bucate, care ştim cu siguranţă că vor fi pe placul copiilor. Doar pentru noi este important să vedem zâmbet pe feţele lor şi să ştim că ei se simt la fel de confortabil ca acasă. De exemplu, astăzi la micul dejun au fost cereale cu lapte, brânzică, ceai şi pâine cu unt.

Apoi încep lecţiile. În realitate, nu sunt acele lecţii în sensul clasic al cuvântului. Da, copilaşilor mai micuţi încă le propunem să stea în bancă, pentru că este important pentru ţinuta lor. Dar cei mai mari stau în fotolii-saci confortabile, iar atmosfera tuturor lecţiilor este una foarte democratică. Totul se desfăşoară în forma unui joc. Este un întreg bloc de activităţi, de la 9:30 până la 18:00, fără a lua în considerare pauza de prânz şi cina. Lecţiile sunt împărţite pe ore şi fiecare oră următoare radical diferă de cea precedentă. Chiar şi profesorii fiecare oră se schimbă. Prima jumătate a zilei — mult mai academică, a doua — în formă de joc. Afară de aceasta, în acest an copiii au avut parte de o surpriză, special pentru ei au fost organizate trei master class-uri: golf, tenis şi fotbal. Fiecare a avut posibilitatea să-şi încerce abilităţile în aceste tipuri de sport.

Activităţile sunt extrem de variate: jurnalism, mizică, jocuri de tim – building, lecţii de comunicare, meşteşugărit, aerobică, lecţii-video, jocuri de masă, volei, înot, dansuri. Fragmentele dansurilor pe care copiii le învaţă în cadrul lecţiilor, vor fi prezentate la spectacolul de la închiderea taberei.

Am avut şi deschiderea solemnă a taberei, la care toţi au avut posibilitatea de a face cunoştinţă unul cu altul: copii, părinţi, profesori. Va fi şi o festivitate de închidere a taberei, la care copiii vor prezenta ceea ce au învăţat pe parcursul acestor 2 săptămâni— vor cânta, vor dansa, vor prezenta scenete şi vor interpreta imnul şcolii noastre. Doar pentru ei este atât de important să-şi împărtăşească noile cunoştinţe, abilităţi, iar părinţilor le va fi foarte plăcut să vadă reuşitele copiilor săi.

Le râmâne copiilor timp liber, pur şi simplu pentru comunicare, odihnă?

După fiecare lecţie copiii au timp pentru odihnă — 5-15 minute. Mai mult decât atât, menţionez, lecţiile sunt organizate în aşa mod, încât copiii să nu obosească — persistă o permanentă schimbare a domeniilor de activitate. În plus, multe lecţii au loc în aer liber. Iar în fiecare seara este organizat jocul "În căutarea comorii", la care fiecare câştigător obţine un premiu.

La tabără pot veni doar acei copii care anterior au frecventat centrul?

Elena: Nu, să vină şi să se înscrie are posibilitate orice copil. El trece un test, astfel determinându-se în care grupă îi va fi mai uşor să se ocupe. Copiii noştri, cei precum este Maşa, deacum destul de bine vorbesc în engleză. Iar pe cei care vin pentru prima dată, profesorii noştri sunt mereu gata să-i ajute.

Maşa: La noi sunt 2 băieţei, care absolut deloc nu cunoşteau engleza. Dar profesorii le explică totul detaliat şi acum ei înţeleg multe lucruri şi participă în mod activ la toate activităţile.

Elena: Tabăra noastră are drept scop principal să insufle copiilor dragostea pentru limba engleză şi să creeze o comunicare liberă în această limbă. La încheierea taberei, observăm mereu progresul, mai ales la acei copii, care au venit la tabără şi absolut deloc nu cunoşteau engleza. Încercăm să oferim grijă şi atenţie fiecărui copil în parte. Profesorii din cadrul taberei sunt aceeaşi care predau la centrul "T.E.S.T. Kids". Sunt pedagogi profesionişti, pe care copiii îi cunosc bine şi care îi iubesc şi îi înţeleg pe micuţi.

Maşa: Pe parcursul anului eu frecventez centrul "T.E.S.T. Kids". Al patrulea an consecutiv, vara vin la tabără. În fiecare an, aştept cu nerăbdare deschiderea taberei şi acum dimineaţa mă trezesc cu zâmbet pe faţă, doar ştiu că mă aşteaptă o zi interesantă, plină cu noi impresii, cunoştinţe, prieteni şi pur şi simplu cu o bună dispoziţie!

Sursa: Интернет-портал Semia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Produse și servicii la tema

Vezi harta
  • Top English School of Today Centru de limbă engleză

    or. Chișinău, str. Bănulescu-Bodoni, 45
    022 81-51-57, 022 81-51-56, 022 81-51-55, 0 799 9-44-81, 0 793 0-60-07

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «De la 3 la 7 ani»

Articole populare a rubricii «De la 3 la 7 ani»