pazl

Elitex — instituție de învățământ privat, genul de activitate al căreia este oganizarea învățământului preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Servicii și particularități:

De ce profesori — bărbați sunt atât de puțini?0

Materialul partenerilor SelEng Studio 6 noiembrie 2019 680
De ce profesori — bărbați sunt atât de puțini?

Fraza atât de familiară din copilărie — "prima mea învățătoare". Acesta încă poate fi văzută pe vinietele școlare. Aproape nimeni n-a auzit-o sau văzut-o în interpretarea "masculină". Dacă în urmă cu câteva decenii era încă posibil să vezi un bărbat drept profesor de fizică, de exemplu, de muncă sau de educație fizică, acum aceasta este foarte rar. În secolul XIX, profesorii bărbați erau cei care îi întâlneau pe studenți în pragul gimnaziului, ba chiar și printre tutorii invitați acasă, majoritatea erau bărbați. Cît de mult lipsește acum copiiilor acest lucru!

Cu toate că, cel mai important lucru în caracteristicile unui profesor este calificarea sa, și nu sexul, trebuie să realizăm de ce sunt lipsite școlile moderne, al căror cadru didactic mai mult de 95% reprezintă femeile.

La "Seleng Studio" am fost norocoși să avem colegi bărbați. Am decis să aflăm părerea lor despre rolul "bărbatului" în educația modernă și le-am adresat câteva întrebări.

Cum s-a întâmplat ca în trecut să predea doar bărbații, iar acum predomină numărul femeilor în profesie?

Este dificil de spus, aparent, având în vedere evenimentele istorice, femeile ocupau un nivel social scăzut. Ce pot să spun e că oamenii, uneori, sunt supuși unei isterii religioase, deși societatea a devenit cu siguranță mai civilizată.

Vitalii Corj, profesor de engleză (certificat CELTA), Seleng Studio

Faptul că femeile nu au fost considerate demne de studii și pentru o perioadă lungă de timp, le-au fost predate doar discipline și ocupații "pentru femei", care le vor ajuta în viitor. Ulterior, politica acestei probleme s-a schimbat, oferindu-le femeilor posibilitatea să studieze și să predea.

Veaceslav Enachii, profesor de engleză și germană, Seleng Studio

V-ați întrebat vreodată dacă sunteți la locul potrivit?

La fel ca orice persoană care se dezvoltă în permanență — da. Acum însă, îmi pun întrebarea: cum pot să-mi fac locul și mai corect?

Vitalii Corj, profesor de engleză (certificat CELTA), Seleng Studio

Întotdeauna vreau să încerc ceva nou, dar nu m-am gândit niciodată la o astfel de variantă a întrebării. Doar simt că mă aflu acolo unde este necesar.

Veaceslav Enachii, profesor de engleză și germană, Seleng Studio

În cine considerați că elevii au încredere mai multă: un pedagog — femeie sau un pedagog-bărbat?

Absolut diferit, există un număr foarte mare de factori de luat în considerare. Din păcate, numărul familiilor inferioare este în creștere. Fetele mamelor divorțate se tem de bărbați; băieții, dimpotrivă, sunt atrași de lipsa de afecțiune paternă. Dacă știi spre ce conduci studenții, toți vor avea încredere în tine.

Vitalii Corj, profesor de engleză (certificat CELTA), Seleng Studio

Cred că încrederea studenților nu depinde de sex, ci de persoana în sine. Deși se crede că mai multă încredere au în femei.

Veaceslav Enachii, profesor de engleză și germană, Seleng Studio

Cum e să lucrezi într-o echipă de femei?

Excelent! Pentru mine, ca unui burlac înrăit — bine! Bineînțeles, în niciun caz nu depășesc cadrul eticii morale și corporative. Doar dacă puțin ...

Vitalii Corj, profesor de engleză (certificat CELTA), Seleng Studio

Se lucrează bine, fără "aventuri". O atmosferă caldă și prietenoasă, în care este plăcut să lucrezi și să te alfi.

Veaceslav Enachii, profesor de engleză și germană, Seleng Studio

Succesul obținut de studenți, în mare parte, se datorează profesorilor care lucrează cu ei. Combinarea diferitor stiluri de predare, viziuni asupra lumii, caracteristici personale ale echipei de profesori, bărbați și femei, determină rezultatul activităților noastre. Este dificil să educi o personalitate completă, fără influență masculină, este imposibil să o educi fără participarea feminină.


Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

SelEng Studio — Studio de limba engleză str. Decebal, 139 B, of. 302 Tel.: 022 63-95-15, 0 676 0-30-53 www.selectenglish.md

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «De la 3 la 7 ani»

Articole populare a rubricii «De la 3 la 7 ani»