Articolul se referă la temele:

International Language Training Center — lumea comunicării și a cunoștințelor, lumea prietenilor și a bunei dispoziții!

Cursuri de limbi străine:

Enciclopedii pentru copii. Câteva recomandări...3

Enciclopedii pentru copii. Câteva recomandări...

Până acum câțiva ani ne era greu să ne imaginăm biblioteca unui copil fără cel puțin o enciclopedie, aceasta fiind cel mai bun instrument de îmbogățire a culturii generale și de satisfacere a curiozității specifice la vârste fragede.

În condițiile în care copiii de astăzi au acces nelimitat la internet, inclusiv pentru informare, se pare că enciclopediile tipărite se regăsesc din ce în ce mai puțin în bibliotecile personale. E adevărat că în mediul digital informația e mult mai bogată și mereu actualizată, însă are de pierdut în fața tiparului pentru plăcerea lecturii pe care ne-o oferă acesta. Citind o carte tipărită, poți savura liniștit informația, pe când lectura pe un ecran suferă multe distrageri, la care se adaugă o poziție nu foarte relaxantă.

O enciclopedie bine aleasă, potrivită vârstei și nivelului de interes îi va oferi copilului momente unice. În plus, îi va trezi plăcerea lecturii.

Iată câteva recomandări:

Colecția "Știi de ce ..."

Vârsta: 3-5 ani.
Editura: Prut.
Preț: 86 lei/volum.
Descriere: Copiii vor învăța că apa, aerul și focul sunt indispensabile vieții și că se materializează în natură sub diferite forme. Totodată, fiecare dintre aceste elemente poate avea și efecte distrugătoare, luând forme periculoase pentru omenire. Imaginea tridimensională de pe copertă este un atractiv element de joc.
Titlurile colecției: "Știi de ce aerul e viață", "Știi de ce apa e viață", "Știi de ce focul e viață".

Colecția "Enciclopedia ilustrată a copiilor"

Vârsta: 6-8 ani.
Editura: Prut.
Preț: 54 lei/volum.
Descriere: Este o serie de enciclopedii apărute în condiții grafice deosebite. Fiecare volum conține peste 150 de ilustrații fascinante din lumea cunoașterii. Textele conțin informații interesante pentru copii, abordând subiecte dintre cele mai diverse: tehnologii și transporturi, univers, istoria lumii, civilizații.
Titlurile colecției: "Tehnologii și transporturi", "Științe. Universul", "Pământul", "Lumea și oamenii ei", "Istoria lumii", "Civilizațiile antice".

Colecția "Enciclopedia pentru toți copiii"

Vârsta: 9-12 ani.
Editura: Prut.
Preț: 54 lei.
Descriere: Seria de enciclopedii reunite sub titlul "Enciclopedia pentru toți copiii" cuprinde toate domeniile cunoașterii: astronomie, istorie, geografie, tehnică, medicină, lumea animală. Subiectele, ordonate tematic, sunt explicate într-un limbaj accesibil, fiind însoțite de imagini fantastice și legende. Fiecare volum conține date fascinante, curiozități, activități, teste și jocuri de verificare a cunoștințelor, precum și un indice de materii și nume. Micii cititori vor intra în minunata lume a cunoașterii, găsind informații din toate domeniile. Cărțile le vor fi de un real folos elevilor pentru pregătirea temelor și a proiectelor școlare.
Titlurile colecției: "Astronomie", "Invenții", "Planeta extremelor", "Minunile lumii", "Pisici mari și mici", "Oceane", "Animale în pericol", "Aparate de zbor".

Seria de autor Beverley Bich (Descoperiri științifice)

Vârsta: 9-12 ani.
Editura: Prut.
Preț: 45/volum lei.
Descriere: Cărțile din această colecție oferă tinerilor cititori câteva povești adevărate despre unele dintre cele mai importante descoperiri științifice făcute de marii savanți și cercetători ai secolelor XVIII-XX – Benjamin Franklin, Louis Pasteur, Guglielmo Marconi și Maria Sklodowska-Curie. Cărțile vorbesc, într-un limbaj accesibil și captivant, despre curajul, sacrificiile și perseverența de care au dat dovadă aceștia și despre modul în care descoperirile făcute de ei aurevoluționat știința și au schimbat viața oamenilor.
Titlurile colecției: "Miracolul electricității", "Lupta împotriva microbilor", "Bătălia pentru radio", "În căutarea radiului".

Lumea în date și fapte. Enciclopedia familiei tale

Vârsta: 12+.
Editura: Prut.
Preț: 224 lei.
Descriere: Autorul lucrării, Russel Ash, se bazează pe datele renumitului Almanah Whitaker, care apare anual din 1868. Printre utilizatorii lui s-au numărat și Sherlock Holmes. Lumea în date și fapte este un bogat volum enciclopedic, ce pune la dispoziția întregii familii informații de interes din toate domeniile științei.

Notă: "Cine știe carte, are patru ochi!"

Lectură plăcută!

Sursa: Familia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Dezvoltare»

Articole populare a rubricii «Dezvoltare»