Articolul se referă la temele:

International Language Training Center — lumea comunicării și a cunoștințelor, lumea prietenilor și a bunei dispoziții!

Cursuri de limbi străine:

Joc util pentru copii: calendar de așteptare a sărbătorii0

Joc util pentru copii: calendar de așteptare a sărbătorii

Calendarul așteptării l-am născocit singură, ne știind că o asemenea chestie extraordinară există deja de mai mult timp și este foarte populară în alte țări. Pur și simplu, copilul meu literalmente mă scotea din minți, întrebându-mă în fiecare zi, de o sută de ori: "A mai rămas mult timp până la ziua mea de naștere?" Și cum să explici asta unui copil de trei ani, care denumește un eveniment care a vut loc acum un an prin cuvântul "ieri" și orice masă — "cină". Astfel mi-a apărut ideea să desenez pe hârtie un calendar cu numărătoare inversă, să-l atârn pe perete și să-i permit feciorului, în fiecare seară, să radieze un pătrățel.

Ideea s-a dovedit a fi foarte bună și are o sumedenie de privilegii, la care inițial nici nu m-am gândit. În primul rând, copilul a participat activ la crearea calendarului și a învățat să deseneze linii. În al doilea rând, seară de seară avem o activitate fascinantă, pentru realizarea căreia trebuie să te grăbești acasă de la plimbare. Și, în al treilea rând, așteptările plictisitoare s-au transformat într-o joacă, iar așteptarea în sine a evenimentului a devenit o sărbătoare.

Ulterior, am dat de un articol pe internet despre calendarul de așteptare a Crăciunului (calendar advent hand-made) și am constatat că pe lângă simplele desene cu cifre, pot fi realizate diverse alte modele interesante, care permit copilului în fiecare zi să se bucure de o surpriză nouă. Acestea pot fi: un set de săltărașe, ciorăpei, rulouri sau pungi, în fiecare dintre care se ascunde ceva inedit — o bomboană, o jucărie, desen, poezioară sau ghicitoare... Aici fantezia nu are limite!

Acum plănuiesc să creez calendarul de așteptare a Anului Nou. Analizând caracterul și preferințele copilului meu, am decis că varianta ideală pentru noi ar fi un calendar alcătuit din pungi de hârtie foarte bine sigilate, agățate pe o funie. Să deschizi un asemenea pachețel, poți doar dacă îl decupezi din calendarul propriu-zis și dacă-i rupi învelitoarea, — altfel, micul meu prieten, fiind de fire nerăbdător, va desface toate surprizele înainte de timp. În interiorul acestora planific să ambalez diferite mici bunătăți.

Vă sugerez și vouă să încercați să creați un propriu calendar al așteptării și să ne trimiteți fotografii și nouă. Le vom publica cu drag pentru a inspira și alți părinți!

Iată câteva modele de lucrări, pe care deja le-au trimis cititorii noștri:

Календарь ожидания от чиателя Semia.md - АнныКалендарь ожидания от чиателя Semia.md - АнныКалендарь мамы ВероникиКалендарь мамы ВероникиКалендарь ожидания Нового года от читательницы Ольги Б.Календарь ожидания Нового года от читательницы Ольги Б.
Sursa: Интернет-портал Semia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Comentarii 2

Sortare
  • Nou
  • Anterior

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Dezvoltare»

Articole populare a rubricii «Dezvoltare»