Articolul se referă la temele:

Colicile intestinale. Învățăm trucuri din arsenalul de salvare11

Colicile intestinale. Învățăm trucuri din arsenalul de salvare

Metodele de luptă, contra acestor senzații de durere la bebeluși, le-am clasificat în ordinea creșterii eficacității lor: de la masaj pînă la medicamente. Demonstrate prin propria experiență. Deși nu este exclus faptul, că dvs. sunteți unul dintre acei fericiți părinți, care își pot ajuta bebelușul doar cu mîngîieri în zona burticii sau cu apă de mărar.

Pentru adversarii înflăcărați ai oricărui tip de preparat medicamentos, administrarea unui medicament copilului – este deja o crimă. Pentru alții, însă, este o infracțiune să stai și să privești cum copilul plînge în convulsii. În cazul în care colicile intestinale sunt deosebit de dureroase și copilul plînge des, încordîndu-și burtica, există riscul apariției herniei ombilicale. Prin urmare, ar trebui să alegem mijlocul de aur — să administrăm copilului medicamente numai cînd este strict necesar. Nu trebuie să alergați după picături de fiecare dată cînd copilul plînge (mai întîi dați-i să mănînce sau să bea, sau luați-l în brațe, și legănați-l). Dar nici nu trebuie să așteptați pînă cînd copilul se va înroși de plîns și durere. Celulele nervoase trebuie păstrate, atît ale dvs. cît și ale întregii familii.

Ce trebuie să faceți cînd apar colicile intestinale

Activitățile descrise mai jos ar trebui să le încerce orice mamă, pentru că toate sunt mai mult sau mai puțin capabile să reducă durerea și să îmbunătățească starea copilului:

  1. Aranjați corect copilul la piept, atunci cînd alăptați (cu captarea areolei) — astfel copilul va înghiți mai puțin aer, care în consecință duce la balonare.
  2. Nu așezați copilul în poziție orizontală imediat după hrănire. Înainte de fiecare hrănire țineți copilul pe burtică. După hrănire — țineți copilul în poziție verticală cît mai mult timp posibil, pentru a elimina aerul.
  3. Dacă alăptați copilul noaptea, în timpul hrănirii înclinați-l un pic, astfel încît căpușorul să fie la un nivel mai înalt decît piciorușele.
  4. Masajul. Masarea circulară ușoară cu mîna caldă în jurul buricului, în sensul acelor de ceasornic. Mulți copii se simt mai bine atunci cînd sunt plasați cu burtica în jos, pe genunchii unui adult, în timp ce sunt ușor mîngîiați pe spate.
  5. Încălziți scutecul cu fierul de călcat și atașați-l copilului pe regiunea ombilicală.
  6. O baie caldă. Ajută împotriva colicilor, dacă noului-născut îi place să facă baie.
  7. Faceți cu picioarușele copilului exercițiul "bicicleta", de asemenea, îndoirea și dezdoirea piciorușelor la abdomen.
  8. Legănarea ritmică. Folosiți un cărucior, pătuț, leagăn pentru copii, rucsac pentru transportarea copiilor și brațele. Metoda aceasta este destul de obositore, dar eficace.
  9. Sunetele ritmice. Copilul se poate simți mai bine, ascultînd sunetele produse de un ventilator dimensional sau un aspirator, plioscăitul valurilor sau foșnetul frunzelor.
  10. În cazuri extreme, atunci cînd abdomenul e în tonus o perioadă lungă de timp, puteți aplica tubul de eliminare a gazelor, uns cu cremă pentru copii. La utilizarea frecventă, copilul se obisnuiește cu faptul că este tot timpul ajutat și apoi se lenevește să auto-elibereze gazele în exces, nu își antrenează mușchii responsabili pentru acest proces. Dacă nu vă doriți pe viitor probleme de constipație la copil, nu abuzați de această metodă.

Metode ajutătoare

Următorele, după gradul de eficiență asupra colicilor, sunt metodele care calmează durerea, dar care nu posedă un efect evident precum medicamentele

  1. Apa de mărar. Puteți opări, de sine stătător, semințele de mărar sau faceți comandă în farmaciile de producere (pe str. Cuza-Vodă, sau Zelinski).
  2. Ceai pentru copii cu extracte de fenicul (Hipp, Heinz (după 4 luni.), Plantex).
  3. Pentru copiii care sunt hrăniți cu suplimente alimentare și amestecuri aditive — folosiți amestecuri cu aditivi care reduc durerea (NAN Confort, Nestogen cu prebiotice).
  4. Suplimentele alimentare biologic active, cum ar fi siropul Baby Calm pe bază de ulei de fenicul și anason (în Chișinău nu este în vînzare, dar puteți face comandă din Ucraina și Rusia).

Artileria grea

Dacă ați folosit deja toate metodele posibile, iar copilul continuă să plîngă și vă este dificil să-l calmați, e timpul să apelați la "picaturile magice". În farmacii puteți găsi o varietate largă de astfel de medicamente, "Bobotic", "Metisil", "Babynos", "Cuplaton", "Espumizan-L», «Sab Simplex", etc.

Ușor de înțeles, "Kuplaton" are la bază substanța activă — dimethicon, iar celelalte (cu excepția picăturilor "Babynos") — sunt create pe bază de simeticon. Atît dimethiconul cît și simeticona au efecte similare (simeticona — este același dimethicon, activat cu dioxid de siliciu). Ambele reduc tensiunea superficială a bulelor de gaze fine, prin care acestea sunt combinate în bule de gaze mai mari, respectiv sunt mai ușor eliminate din intestin. Simplu vorbind — copilului îi este mai ușor să elimine gazele.

Babynos

Volum: 30 ml.
Substanța activă: conține extracte lichide (1:1 extractant — 50 vol.% etanol.) Din semințe de fenicul — 320 mg, din flori de mușețel — 200 mg, de semințe de coriandru — 200 mg.
Doza recomandată: 3-6 picături, de 3 ori pe zi.
Producator: Germania.
Preț: 54-59 lei

Bobotic

Volum: 30 ml.
Cantitatea de substanță activă: 1 ml — 66,6 mg de simeticonă.
Doza recomandată: cîte 8 picături (20 mg pe zi) la fiecare masă.
Producător: Polonia.
Preț: 48-49 lei.

Metisil

Cantitatea de substanță activă: 1 ml — 66,6 mg de simeticonă.
Producator: Turcia.
Doza recomandată: cîte 8 picături (20 mg zilnic) de 4 ori pe zi.
Preț: 40 lei

Espumizan

Volum: 30 ml.
Cantitatea de substanță activă: în 1 ml (25 picături) — 40 mg de simeticonă.
Doza recomandată: 25 picături (1 ml), înainte de fiecare hrănire.
Producator: Germania.
Preț: 58-59 lei.

Sab Simplex

Volum: 30 ml.
Cantitatea de substanță activă: în 1 ml (25 picături) – 69,19 mg de simeticonă.
Doza recomandată: 15 picături (0,6 ml) înainte de fiecare hrănire.
Producator: SUA.
Preț: 49-53 lei.

Cuplaton

Volum: 30 ml.
Cantitatea de substanță activă: în 1 ml — 0,3 g (300 mg) dimethicon. Notă — substanța activă este mult mai mare decît în preparatele anterioare, de aceea doza administrată este mai mică decît la alte preparate.
Doza recomandată: 4 picături înainte de fiecare hrănire.
Producator: Finlanda.
Preț: 94-104 lei. Deși prețul este mai ridicat, sticluța mai mare vă oferă posibilitatea să-l folosiți o perioadă mai lungă de timp.

Cu privire la siguranța tuturor acestor preparate, medicii în unanimitate asigură că dimethiconul și simeticona nu se absorb în stomac sau în intestine, nu pătrund în sînge și nu pot provoca nici un pericol pentru copil. Doar că supradoza poate duce la constipație, dar pentru aceasta există o regulă: totul e bun – în limită.

Vă dorim să respectați întotdeauna măsura, mai ales în ceea ce privește medicamentele. Și fie ca cel puțin unul dintre mijloacele, menționate mai sus, să vă ajute cu adevărat!

Sursa: Интернет-портал Semia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Tag-uri:

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Comentarii 2

Sortare
  • Nou
  • Anterior
  • 24 oct. 2014 16:20 #1 Olga Datsenko

    Где в Кишиневе можно купить газоотводную трубку для ребенка?

    Răspundeți
  • 25 apr. 2018 10:02 #2 Алина Чернега

    Статья была хорошей до момента с газоотводной трубкой. Я понимаю, что статья старая, но этой трубкой можно легко проколоть кишечник ребенка!!! Не вводите в заблуждение молодых родителей, которые как слепые котята надеятся на информацию в интернете.

    Răspundeți

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Sănătatea copilului»

Articole populare a rubricii «Sănătatea copilului»