Articolul se referă la temele:

Vizitele profilactice la stomatolog îți pot economisi timp și bani. Câte pierzi dacă le eviți1

Materialul partenerilor 30 august 2019 106
Vizitele profilactice la stomatolog îți pot economisi timp și bani. Câte pierzi dacă le eviți

Chiar și fără motive reale, vizitele la clinica stomatologică, pentru majoritatea, sunt o adevărată provocare care necesită pregătire morală pentru a depăși această frică. Doar că ajungi în punctul când timpul a expirat și te trezești brusc cu o durere de măsea, ce îți taie răsuflarea pentru câteva secunde, moment în care realizezi rapid că nu mai ai nevoie de curaj pentru vizita la stomatolog. Ești obligat să mergi la o clinică dentară.

Ca să nu ajungi la anumite afecțiuni dentare grave, este important să înțelegi beneficiile vizitelor profilactice.

Nimic din ceea ce porți nu este mai important ca zâmbetul, iar dacă vrei ca acesta să arate ideal, atunci ar trebui să vizitezi clinica stomatologică la fiecare 6 luni. Pentru aceasta nu este necesar să ai careva simptome, vizita nu va trece fără folos - în lipsa lor poți alege să faci un detartraj sau periaj profesionist, astfel menținând sănătatea orală.

Ce riști dacă sari peste vizitele la stomatolog?

  • Un lucru adesea ignorat este existența unor boli dentare care nu au simptome, cum ar fi cariile între dinți sau cele care se află la început de formare (prezența unor pete). Prin intermediul vizitelor periodice, poți evita agravarea unor boli care pot fi tratate rapid și neevaziv, de exemplu de la o infecție gingivală poți ajunge la boli parodontale. Astfel se distrug țesuturile ce susțin dinții și poți chiar să-i pierzi sau să fie necesară extracția dentară.
  • Dinții ușor cariați și fără durere pot duce în scurt timp la infecția în canale, care necesită tratament endodontic obligatoriu (în profunzimea dintelui se formează puroi, iar nervul trebuie eliminat prin tratament de canal).
  • O infecție dentară netratată atrage după sine cheltuieli mari de timp și de bani. Astfel, ajungi să plătești sume enorme pentru tratamente complexe, cum ar fi endodonția sau chirurgia dentară, care presupune de cele mai multe ori extragerea dinților, iar acestea la rândul său duc spre necesitatea de proteze și implanturi. Toate aceasta se pot evita la un moment dat printr-un simplu detartraj sau tratarea la timp a cariilor superficiale.

Ce presupune vizita de profilactică la cabinetul stomatologic?

La stomatolog poți ajunge din 2 motive:

  • fie verificare și examinare;
  • fie curățare și profilaxie orală.

Examinarea presupune verificarea și depistarea anumitor cavități între dinți, dar și înlăturarea plăcii și a tartrului dentar. Placa este un strat lipicios ce conține bacterii, care, dacă nu este îndepărtat, se întărește și se transformă în tartru. Din păcate, acesta nu poate fi curățat cu ață dentară sau periaj, iar acumularea lui între dinți pot provoca afecțiuni orale.

O altă etapă a examinării este verificarea gingiilor, care se face prin intermediul unui instrument special care măsoară adâncimea spațiului dintre dinte și gingie. Spații mai puțin adânci semnifică o gingie sănătoasă. La final se face o examinare atentă a gâtului, feței, capului și a limbii pentru a depista roșeață, umflături sau posibile semne de cancer.

După cum se poate observa, medicii stomatologi pot fi prietenii tăi, mereu receptivi atunci când vine vorba de o dantură sănătoasă și un zâmbet frumos.

Clinica stomatologică din Chișinău Imperial Dent, are cei mai buni specialiști în domeniu și dispune de echipament performant, astfel încât fiecare vizită, profilactică sau pentru tratament, să fie o experiență plăcută. Programează-ți chiar astăzi o consultație la numărul de telefon: +373 22 260 325 pentru a economisi banii pe care i-ai da dacă situația ar scăpa de sub control și pentru a profita de un zâmbet imaculat mult timp înainte!

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Sănătatea copilului»

Articole populare a rubricii «Sănătatea copilului»