pazl

Contracepția de urgență Наташа Петренко Contracepția de urgență

Articolul se referă la temele:

Vet-Exotica — asistență veterinară profesională acordată animalelor de companie și speciilor exotice de animale și păsări.

Domenii de specializare:

Cum să alegi corect cazanul pe gaz? Câteva recomandări0

Cum să alegi corect cazanul pe gaz? Câteva recomandări

Oricine își dorește un confort termic constant în locuința sa. Acesta poate fi obținut doar cu ajutorul unui sistem de încălzire calitativ și înzestrat cu cele mai bune specificații tehnice. Așadar, un cazan pe gaz este acel element de bază care nu poate lipsi din niciun apartament sau casă la sol. Totuși, cum alegi corect o centrală termică pe combustibil gazos, ca să economisești la facturile lunare?

Întâi de toate ar fi bine să cunoști câte tipuri de centrale termice pe gaz există, ca să știi mai bine ce s-ar potrivi locuinței tale. Așadar, poți alege între:

  • Cazane pe gaz cu un singur circuit (pot fi utilizate doar pentru încălzirea încăperilor);
  • Cazane pe gaz econome cu circuit dublu (acest tip de centrală termică încălzește locuința și, în același timp, îți asigură apă caldă oricând îți dorești).

La rândul său, aceste tipuri se împart încă în două categorii, în funcție de tehnologia utilizată privind temperatura:

  • Centrale termice în condensare.

Avantajul acestor cazane cu combustibil gazos constă în consumul mai mic a acestuia (până la 35% de economie) și, respectiv, în gradul mic de poluare a aerului. Acest fapt se datorează sistemului de răcire care reutilizează energia reziduală și o oferă masei de apă încălzite pentru consum.

  • Centrale termice fără condensare (convenționale).

Aceste centrale pe gaz sunt iarăși de două tipuri:

a) cu tiraj natural (sunt mai ieftine, însă au nevoie de un coș de fum);

b) cu tiraj forțat (îți limitează alegerea în locul instalării centralei termice).

Fiecare din tipurile menționate mai sus funcționează în anumite condiții și generează căldură specifică, oferind astfel confortul dorit, în funcție de specificațiile alese. Totuși, trebuie să înțelegi că o centrală termică este doar sursa care oferă căldură locuinței tale, de aceea anumite aspecte depind direct de sistemul de încălzire ales.

Ei bine, acum e timpul să-ți oferim câteva recomandări chiar de la specialiștii din domeniu care te vor ajuta să faci o achiziție corectă și să te bucuri de o centrală pe gaz calitativă. Ia notițe și fii atent aici:

  • Alege o centrală termică cu eficiență (randament) maximă, deoarece aceasta va consuma mai puțin combustibil și astfel vei economisi bani din bugetul lunar al familiei.
  • Ia în considerare volumul de apă pe care o poate încălzi un cazan pe gaz. Aici trebuie să calculezi capacitatea de apă pe care o utilizezi săptămânal/lunar pentru a putea procura o centrală termică potrivită nevoilor tale.
  • Fii atent la producătorul părților componente a unui cazan de gaz econom. La aspectul dat, țara asamblării nu este la fel de importantă precum țara producătorului de detalii interioare, acestea asigurând funcționarea corectă și durabilitatea centralei termice. Optează pentru calitate certificată și pentru producători solicitați în Republica Moldova. Doar așa vei avea parte de o locuință asigurată cu toate cele necesare pentru un trai decent.

Și dacă nu știi ce magazin specializat să alegi pentru a procura un cazan de gaz în Chișinău, ești invitat la Eurosanteh pentru o consultație detaliată oferită de profesioniștii echipei. Ori, poți suna la (022) 022-560 / (068) 272-991 și să obții informațiile ce te interesează la subiectul abordat mai sus.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Casă»

Articole populare a rubricii «Casă»