Articolul se referă la temele:

Alegem perdelele și draperiile. Prezentarea ofertelor din Chișinău3

Alegem perdelele și draperiile. Prezentarea ofertelor din Chișinău

Problema alegerii draperiilor trebuie abordată cu seriozitate, doar acestea nu sunt doar "haina" unui geam, ci o parte integrantă a interiorului.

Au trecut vremurile când toți mergeau la piața "Calea Basarabiei" pentru a procura draperii și perdele, limitându-se la gama propusă de comercianții de acolo. Astăzi mulți preferă magazinele și saloanele specializate — aceasta reprezintă o alternativă populară, deoarece aici aveți posibilitatea să procurați nu doar confecții calitative și frumoase, dar și să comandați draperii cu croială personalizată.

Unde în capitală găsim asemenea saloane și magazine, dar și ce oferă acestea? Răspuns la aceste întrebări aflați din articolul nostru. Dar, până a vă prezenta lista propriu-zisă, propunem spre atenția dvs. câteva recomandări ce se referă la alegerea corectă a draperiilor.

Sfaturi generale privind alegerea draperiilor:

  1. Cu îndrăzneală puteți alege draperii în nuanța mobilierului sau a pereților, acestea sunt potrivite pentru orice tip de raparație și pentru orice situații de viață.
  2. Dacă vă este dificil să vă determinați, dați preferință draperiilor în nuanțe neutre și calme — bej, șampanie, crem, caisă etc. Cu o asemenea alegere, la sigur nu veți da în bară.
  3. Pentru pereții de culoare monotonă și mobilierul în stil minimalist, nu se potrivesc nici într-un caz țesăturile cu floricele, iar o odaie amenajată în stil rustic va părea hazlie cu perdele masive, decorate cu ciucure sau franjuri.
  4. Pentru a oferi odăii înălțime, trebuie să alegeți perdele cu dungi verticale. Iar dacă geamul este îngust sau însăși încăperea este mică, atunci ar fi bine să procurați draperii cu dungi orizontale, care vor mări vizual lățimea camerei.
  5. Ați putea cumpăra pentru o odaie două tipuri de draperii — de vară și de iarnă. În sezonul estival arată perfect draperiile din dril de nuanțe reci, iarna — perdelele grele de culori calde. Alegeți draperii de sezon și, periodic, în odaia dumneavoastră vor fi schimbări plăcute de sezon.
  6. Alegerea stofei pentru draperii și perdele, în mare parte depinde de încăperea în care acestea vor fi agățate.

Nu alegeți perdele masive și grele în odăi mici, acestea vor micșora vizual și mai mult încăperea.

Pentru odăile cu geamuri spre parte însorită, este necesar să alegeți țesături dense, care nu vor permite razelor solare să pătrundă în cameră în zilele calde. Pentru părțile cu umbră, din contra, ar fi bine să oferiți prioritate stofelor ușoare, care lasă lumina să intre.

De asemenea, au importanță asemenea factori, precum înălțimea la care se află apartamentul și apropierea de alte blocuri de locuit. Cei care locuiesc la primul etaj, ar fi bine să aleagă țesături foarte dense sau perdele cu căptușeală. În odăile care se află la etajele de sus și vis-a-vis de care nu există geamuri ale vecinilor, pot fi alese orice tip de perdele, chiar și din cele mai ușoare stofe.

Multe magazine și saloane, pe lângă draperii și perdele, oferă o gamă variată de seturi de galerii pentru draperii. Pentru a alege corect o galerie, trebuie mai întâi să decideți care va fi design-ul general al camerei, cum vor fi tapetele, de ce culoare va fi mobila, precum și ce tip de draperii și perdele veți avea. După aceasta, dintr-o mulțime de opțiuni, să alegeți pe cea mai potrivită, care, în plus, vă va ajuta să corectați din punct de vedere vizual dimensiunile camerei și înălțimea tavanului.

Așadar, unde în Chișinău putem găsi draperii și perdele pentru toate preferințele?

Gardinia

În domeniul designului decorativ al ferestrelor compania "Eurogardini" activează cu succes pe piața Moldovei timp de peste 10 ani. Este o dovadă perfectă a stabilității, a competitivității și calității sale înalte.

Ce oferă: o gamă variată de perdele.
Tipuri de perdele: draperii austriece și franceze, draperii pentru salon, draperii pentru camera copiilor, storuri japoneze, storuri romane, draperii și cuverturi pentru dormitor, draperii pe luverse.
Servicii: sosirea designerului la domiciliu (luarea măsurilor și selectarea țesăturilor, cornișelor, etc.); crearea schițelor, design-ul perdelelor, confecționarea perdelelor, livrarea și montarea draperiilor.
Suplimentar: sisteme de fixare, accesorii, perne.

Sundecor

Compania și-a lansat activitatea în anul 2009 și colaborează cu producători Europeni.

Ce oferă: diverse tipuri de draperii, jaluzele și automatică.
Tipuri de perdele: perdele rulate, perdele zi și noapte, perdele plisate, storuri romane, perdele japoneze, perdele de bambus.
Modele de jaluzele: jaluzele orizontale, verticale, jaluzele din lemn și jaluzele multifactură.
Аutomatică: pentru perdele, pentru jaluzele și diverse galerii automatizate.
Servicii: chemarea reprezentantului companiei la domiciliu sau birou (în Chișinău și în afara orașului); luarea dimensiunilor geamurilor, prezentarea cataloagelor, a mostrelor de materiale și texturi. Calcularea costului pe loc; livrarea și instalarea confecțiilor finite.
Suplimentar: toate accesoriile necesare pentru perdele.

Ajur-Lux

Servicii complexe de design interior în domeniul textil.

Ce oferă: confecționarea perdelelor și draperiilor, rulouri și jaluzele.
Tipuri de perdele: în salon, bucătărie, camera copiilor, dormitor, draperii cu ochiuri, perdele franceze, japoneze, romane.
Servicii: (la solicitare) consultație gratuită, deplasarea consultantului la locul aflării clientului, luarea dimensiunilor, schițarea și identificarea soluțiilor, confecționare, instalare.
Suplimentar: elemente neconvenționale de decor textil; sisteme de fixare și accesorii; gamă bogată de materiale textile pentru tapitarea mobilierului; materiale și țesături; lenjerie de pat și cuverturi; fețe de masă și fețe de pernă.

Art-Textile

Salonul "Draperii" activează pe piața din R. Moldova din anul 2008.

Ce oferă: confecționarea perdelelor și draperiilor, țesături și stofe.
Tipuri de perdele: pentru camera de zi, bucătărie, camera copiilor, dormitor, pentru săli de banchet, draperii franceze, japoneze, romane.
Servicii: deplasarea designer-ului, crearea unui design individuаl; alegerea stofei; coaserea perdelelor în conformitate cu proiectul; coaserea lambrechinelor, cuverturilor, pernelor, fețelor de masă, huselor pentru scaune, etc. (cu orice nivel de dificultate); livrarea și instalarea galeriilor de orice tip, inclusiv cu configurații complexe; montarea, călcarea și draparea draperiilor.
Suplimentar: cuverturi; sisteme de fixare și accesorii.

Tanea Textile

Compania activează pe piață de 15 ani și se ocupă de comercializarea draperiilor și perdelelor cu amănuntul și en-gros.

Ce oferă: confecționarea perdelelor și draperiilor, țesături și stofe, jaluzele.
Tipuri de perdele: O gamă largă de produse textile și accesorii pentru confecționarea perdelelor, draperiilor și jaluzelelor. Sunt disponibile peste 1200 de tipuri de țesături (stofe).
Servicii: Serviciile designer-ului (consultație); confecționare; instalare (instalarea galeriei, jaluzelelor, perdelelor etc) — fiecare serviciu se plătește separat.
Suplimentar: jaluzele și galerii la comandă.

Sophia Home Decoration

Compania și-a lansat activitatea în anul 2004, concomitent cu deschiderea primului magazin de accesorii de origine indiană din Iași. La momentul actual, activează 23 de magazine în România, precum și magazine în Anglia și Moldova.

Ce oferă: diverse tipuri de perdele și draperii (gata confecționate și la comandă).
Tipuri de perdele: stofe (la metru), perdele gata confecționate, draperii gata confecționate, perdele standard, deco, în stil roman.
Servicii: Consultații on-line, deplasarea designer-ului la domiciliul clentului, instalare, tapițare.
Suplimentar: diverse tipuri de ornamente (pentru canapea, bucătărie, baie); mobilă, accesorii pentru femei (eșarfe, bijuterii), accesorii și sisteme de fixare.

Draperii Lucia

"Draperii-Lucia" activează pe piața din Republica Moldova mai bine de 10 ani.

Ce oferă: gamă bogată de stofe pentru perdele și draperii.
Tipuri de stofă: organza, semi-organza, voal, nailon, jacard, in, viscoză, tafta, spandex, sac, satin, găitan.
Servicii: consultații și design; deplasarea designer-ului (luarea dimensiunilor și alegerea stofei, galeriilor etc.); schițe-proiect, confecționare; confecționarea perdelelor îm stil roman, japonez, francez, în stil rustic, high-tech; confecționarea huselor pentru scaune, a fețelor de masă; proiectarea și fabricarea lambrechinelor, cu ciucuri și franjuri, în stil clasic, modern, cu elemente de gradine; livrarea și instalarea perdelelor; instalarea lambrechinelor, molurilor, galeriilor, sistemelor de fixare.

Allstoria

Salonul "Allstoria" activează din anul 2005 și pune la dispoziția clienților peste 3000 tipuri de stofă.

Ce oferă: diverse tipuri de perdele la comandă.
Tipuri de perdele: gamă variată de perdele pentru dormitor, camera de zi, camera copiilor și bucătărie.
Servicii: deplasarea designer-ului, luarea dimensiunilor, pregătirea schițelor, alegerea stofei, confecționarea perdelelor, instalare.
Suplimentar: diverse tipuri de galerii și accesorii.

MG Lux-Company

Confecționarea și montarea jaluzelelor de toate tipurile, a rulourilor etc.

Ce oferă: gamă variată de perdele și jaluzele.
Tipuri de perdele: perdele și draperii pentru bucătărie sau vilă, perdele textile, perdele transparente, portiere, perdele romane, rulouri, rulorui noapte și zi.
Tipuri de jaluzele: jaluzele verticale din stofă, jaluzele orizontale.
Servicii: abordare individuală, proiecte neobișnuite, instalare, deplasarea gratuită a specialistului în raza or. Chișinău, confecționarea perdelelor și a huselor pentru scaune.

Modern

Compania "Viorica Anton" — producator de sisteme de protecție solară de înaltă calitate, a fost fondată în anul 1996. În 2007 a lansat o linie proprie de confecționare a rulourilor. Cu timpul, compania a înregistrat marca comercială "Modern".

Ce oferă: o gamă largă de sisteme de protectie solară.
Tipuri de jaluzele: Jaluzele verticale, jaluzele orizontale din aluminiu HIT II, rulouri, jaluzele din bambus, jaluzele din țesătură de iută, jaluzele "Zi și noapte", panouri japoneze, jaluzele pentru exterior.
Servicii: deplasarea meșterului, executarea comenzii individuale în conformitate cu dimensiunile geamului, executarea comenzii timp de 3 zile lucrătoare, luarea dimensiunilor și instalarea se face gratuit.

Mr.Shtorkin

Compania activează pe piața din Moldova din anul 2008.

Ce oferă: diverse tipuri de perdele și draperii, jaluzele, аксессуары для штор, карнизы.
Tipuri de perdele: romane, japoneze, franceze, austriace, rulouri; perdeșe plisate, perdele zi și noapte.
Tipuri de jaluzele: orizontale, verticale, din lemn.
Servicii: deplasarea gratuită a consultantului la domiciliu și luarea dimensiunilor, livrarea și instalarea — gratuit.

Sperăm că acest articol v-a oferit răspuns la întrebarea "Cum să alegem corect perdelele?", și acum veți face alegerea perfectă!

Sursa: Интернет-портал Semia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu