Articolul se referă la temele:

Top cele mai bune desene animate sovietice2

Top cele mai bune desene animate sovietice

Îmi amintesc cu nostalgie dulcea mea copilărie. Nu exista o asemenea varietate de jocuri și jucării și nici un post TV care să difuzeze ziulica întreagă desene animate. Totuși, eram copii fericiți! Cât despre desene animate, cele mai multe erau în limba rusă, dar atât de interesate, cu mesaje atât de clare.

Însă, trebuie să recunoaștem că nici pe departe tot ce ne părea nouă în copilărie perfect, este ideal și acum. Multe desene animatice sovietice acum sunt învechite sau propagă anumite valori care nu sunt necesare copilului. Dar, din fericire, sunt și desene animate care nu știu ce semnifică timpul, care sunt destul de actuale și le plac copiilor moderni. Anume despre acestea vom vorbi în continuare.

Însă, trebuie să recunoaștem că nici pe departe tot ce ne părea nouă în copilărie perfect, îi entuziasmează astăzi pe copiii noștri. Multe desene animatice sovietice acum sunt învechite sau propagă valori care astăzi sunt lipsite de actualitate, ba chiar au impact nociv asupra copiilor. Din fericire însă, sunt și desene animate care nu au nimic cu timpul, care sunt destul de actuale și le plac copiilor moderni. Anume despre acestea vom vorbi în continuare.

Așadar, vă prezentăm desenele animate pe care le preferam cel mai mult în copilărie și pe care îți este drag să le privești și în prezent:

Вовка в Тридевятом царстве

Vova — un băiețel ager, dar căruia nu-i place să învețe. Se pomenește într-o împărăție din povești, de unde începe călătoria lor prin povești și conștientizarea importanței cunoștințelor.


Котенок по имени Гав

Prietenia emoționată dintre un pisoi și un câine. Un desen animat care nu se învechește, cu o sonorizare minunată. Cât am vrea să fim mereu atât de tineri, curioși și fără de griji.


Мешок яблок

Bunătate altruistă, sinceritate și generozitate — acele calități ale iepurașului, cu care vrem să-I înzestrăm pe copiii noștri. Doar bunătatea, întotdeauna învinge.


Возвращение блудного попугая

Un desen animat atractiv despre un papagal pe nume Keșa, care își imaginează că este adult și a fugit de la stăpânul său. Filmul ridiculizează lauda și învață ce este bunătatea și ajutorul reciproc.Чебурашка и Крокодил Гена

Celebrul personal din copilărie — Ceburașca. Pur și simplu sunteți obligați să faceți cunoștință copiilor cu acest erou, cu Crocodilul Ghena și bătrânica Șepocleac. Desenul animat este plin de sentimente și emoții adevărate. La fel ca majoritatea desenelor animate sovietice —  despre prietenia adevărată, compasiunea și dăruire de sine.


Снежная королева

Cea mai bună ecranizare a uneia dintre cele mai îndrăgite povești. Protagonista pe nume Gherda va trebui să înfrunte o mulțime de încercări, pentru a ajunge la împărăția Crăiesii Zăpezii și a-l salva pe Cai. Doar o inimă mare poate topi o bucată de gheață.


38 попугаев

Un desen animat despre aventurile curioase a patru prieteni — o Maimuță vorbăreață, un Elefănțel timid, un Papagal deștept și a unui Șarpe Boa îngândurat. Istorioarele vesele și educative învață copiii tot ce e mai bun.


Винни-Пух

Un desen animat bun, cu scene inofensive și amuzante. Filmul este desenat în baza poveștilor lui Alan Milne, despre amuzantul ursuleț Winnie și prietenii acestuia.


Ну, погоди!

Cel mai tare desen animat din copilăria mea. Aventurile vesele a unui cuplu de nedespărțit — a Lupului huligan și a Iepurelui isteț. Urmăriri, certuri și împăcări, apoi iar urmăriri. Râsete, bucurie, veselie și o mulțime de emoții pozitive — răspunsul nostru pentru desenul animat strain Tom și Jerry.


Простоквашино

Băiețelul poreclit ”Дядя Федор” iubea foarte mult animalele, dar părinții lui nici nu vroiau să audă ca în casa lor să se adăpostească un animal de companie. Atunci, băiețelul a fost nevoit să plece în satul Prostakvașeno împreună cu noii săi prieteni. Un desen animat pentru familie, care nu are anumite limite de vârstă.


Малыш и Карлсон

Un desen animat sovietic clasic. Toți cunosc istorioara Micuțului și a prietenului acestuia pe nume Carlson, care locuiește pe acoperiș. Acest desen animat este benefic să fie revăzut și de părinți. Pentru copii este important să fie necesari, înțeleși și ei atât de mult au nevoie de prieteni.


Золотая Антилопа

Istoria unui băiețel ce a salvat o antilopă magică, care nu și-a lăsat prietenul la nevoie. Este o poveste despre prietenie, devotament și bunătate, despre lăcomia rușinoasă.


Аленький Цветочек

Un desen animat expresiv și intrigant despre o frumoasă și o bestie. Tăria de caracter, bunătatea, dăruirea de sine a Nastei spre deosebire de surorile sale invidioase. Acest desen animat pe bună dreptate poate fi inclus în lista celor mai bune desene animate ale tuturor timpurilor și națiunilor.


Copiii mei cu aceeași plăcere vizionează desenele animate respective, la fel ca desenele animate moderne, despre care vom discuta într-un alt articol.

Vizionare plăcută!

Sursa: Интернет-портал Semia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Dezvoltare»

Articole populare a rubricii «Dezvoltare»