Articolul se referă la temele:

Clasamentul celor mai potrivite rase de pisici pentru o familie cu copil2

Clasamentul celor mai potrivite rase de pisici pentru o familie cu copil

Copilul dvs. insistă să-i cumpărați o pisică? Dacă nu aveți destule argumente „împotrivă” și, în fond, sunteți pregătiți pentru un nou membru al familiei, să purcedem la legerea celei mai potrivite rase de pisici.

Pisicile sunt unele dintre cele mai preferate animale de companie, din considerente bine cunoscute: nu trebuie scoase la plimbare atât de des, se împacă foarte bine cu copii, liniștesc, sustrag atenția și în opinia multor deținători de pisici – au capacitatea de a calma durerea.

Înainte să analizăm topul celor mai potrivite rase de pisici, luați în considerare faptul, că în mare parte caracterul pisicii se moștenește, de aceea înainte de a cumpara o pisică, neapărat țineți cont și de temperamentul „părinților” acesteia. Or, ereditatea “sălbatică” poate avea consecințe serioase asupra copilului.

Medicul veterinar Artiom Șevcenco, deja bine cunoscut pe pagina noastră, o să ne ofere, pentru început, câteva recomandări:

„Nu cred că în lume există vre-un copil care, măcar o dată în viață, nu le-a cerut parinților, să ia în îngrijire un animal de companie. Amintiți-vă de dvs. în copilărie și atunci o să vă înțelegeți copilul.

Dar înainte să găzduiți un nou membru al familiei cu pene sau cu blană, analizați bine toate argumentele „Pro” și „Contra”. Nu e deloc simplu să faci alegerea corectă, trebuie luate în considerare toate detaliile.

Indiferent de rasă, dacă e să ne referim la igienă și preîntâmpinarea alergiei, atunci e mai bine să luați o pisică fără blană sau cu una foarte scurtă. Deși, alergia poate fi provocată nu doar de blană, dar și de o proteină care se conține în saliva pisicilor.

De asemnea, indiferent de rasă, trebuie să atragem atenție la exteriorul pisicii: blana deasă și lucitoare, fără porțiuni plușuve, gurița roz, urechile curate.

Înainte de procurare, analizați un pic comportamentul pisicuțelor, felul în care se joacă. Cu siguranță, nu ar trebui să luați una speriată. Dar și pe cea mai activă și șotioasă, lider evident, nu ar fi bine să o luați. Ea își va manifesta caracterul independent, respectiv nu se potrivește unui copil mic. De aceea, oferiți prioritate unei pisici liniștite și prietenoase”

Iar acum clasamentul:

1. Pisica Sfinx

Primul loc l-a obținut datorită faptului că nu are blană, respectiv este hipoalergenică și nu veți avea probleme în perioada de năpârlire. În afară de asta, sunt niște pisici foarte blânde, curioase, active și sociabile. Nu sunt deloc agresive, iubesc copii și sunt foarte tolerante cu alte viețuitoare din casă.

Dezavantaje: obsesie în demostrarea loialității. Necesită îngrijire minuțioasă, sunt sensibile la curenții de aer.

2. Devon Rex

Sociabile, jucăușe, iubesc mult copiii și se joacă cu ei cu mare plăcere, chiar dacă sunt la o vârstă înaintată. Niciodată n-o să raneasă copilul, deoarece agresivitatea nu le este caracteristică. De regulă, pisicile din acestă rasă nu își marchează teritoriul, nu se urcă pe masă și nu cerșesc mâncare.

3. Scottish Fold și Scottish Straihgt

Prietenoase, stabilesc ușor relații cu copii și necunoscuții, tăcute, nu deranjează micuțul cu mieunături, nu mușcă și nu zgârie. Dar aveți în vedere că nu le place contactul prea apropiat și mângâierile insitente, se pot speria de jocuri zgomotoase. Astfel, în cazul în care copilului dvs. își dorește o pisică pe care să o țină strâns în brațe, atunci ar fi bine să acordați prioritate altei rase. Cu toate astea, ele sunt foarte calme și nu vor mușca, când ceva nu le place, ele pur și simplu fug. Aceste pisici sunt potrivite familiilor cu copii, care deja au o exeperiență de socializare.

4. Pisica Siberiană

Este o rasă masivă, liniștită și tăcută. Jucăușă și blândă, relaționează cu copii cu plăcere, chiar și la o vârsta înaintată. Posedă un caracter puternic, dar nu tinde să fie lider. Găsește limbă comună cu alte animale. În pofida faptului că are blană pufoasă, nu necesită o îngrijire specială a blănii, precum cele persiene.

5. Pisica Ragdoll

Numele rasei poate fi tradus din engleză drept „păpușă de cârpă”, deoarece aceste pisici permit stăpânilor să facă cu ele ce vor. Nu sunt predispuse la diverse metode de apărare, nu zgârie, nu mușcă și dau dovadă de o fidelitate deosebită stăpânului, pe viață.

Pisicile Ragdoll se potrivesc perfect familiilor cu copii inteligenți, conștienți ce este permisibil să faci cu o pisică și ce nu trebuie să faci. În caz contrar, „păpușa de cârpă” riscă să se aleagă cu traume, din cauza lipsei instinctului de conservare.

Dezavantaje: În comparație cu alte rase de pisici, reprezentanții acesteia nu au capacitate de întoarcere pe burtă și aterizare pe labe, în timpul căderii, ceea ce, în consecință, duce la traume.

6. Pisica Britanică

Deșteaptă, complezentă, prietenoasă, repede stabilește relații cu copiii. Cea mai importantă caliatate este calmul și stăpânirea de sine. Pisicile din acestă rasă pot conviețui chiar și cu cățeii. Sunt inteligente, ca niște veritabili englezi. Nu manifestă agresivitate în situații nefavorabile. Au și un aspect plăcut: mari, frumoase, asemnea jucăriilor de pluș. Blana nu necesită o îngrijire specială.

Dezavantaje: se pot îmbolnăvi des, iar un copil mic nu poate conștientiza că pisica se simte rău. Păziți pisica de boli și totul va fi bine.

7. Pisica Persană

Pisicile acestei rase se caracterizează prin năpîrlire, de aceea sunt potrivite copiilor liniștiți. Pot tolera ore întregi de piptanat și comunicare, dar nu le plac jocurile zgomotoase. Nu se tem de copii și nu le fac nici un rău.

Dezavantaje: blana necesită o îngrijire specială. În calitate de alternativă poate fi pisica persană exotică, care are o blană scurtă, dar pufoasă.

Indiferent de rasa pentru care veți opta, țineți minte că pisica înseamnă responasibilitate, iar copilul trebuie să învețe să se comporte corect cu acest animal. Pisicile, ca și oamenii, sunt individuale, fiecare are caracterul ei. Se poate întâmpla ca pisica persană, care potrivit caracteristicilor rasei, are un temperament flegmatic, să fie, într-un final, colerică. De aceea, atrageți o atenție deosebită la genealogie și nemijlocit la comportamentul pisicii. Vă doresc succes în alegere!

Sursa: Site-ul web Semia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Comentarii 3

Sortare
 • Nou
 • Anterior
 • 18 apr. 2013 14:45 #1 Igor Murasov

  А где в Кишиневе приобрести такие породы? - Я знаю только поиск на 999 и точку продаж возле Толчка. Ну и, наверное, на котячей-кошачей выставке можно присмотреть, но вопрос цены и времени проведения... кстати, цены тоже интересны :)

  Răspundeți
 • 19 apr. 2013 14:58 #2 Artiom Sevcenco

  #1 Igor Murasov, животное стоит выбирать внимательно. цены варьируют в зависимости от цели приобретения питомца.стоит приобретать животное с хотя бы одной вакциной

  Răspundeți
 • 19 apr. 2013 18:07 #3 Igor Murasov

  Ну, цель понятная - некоммерческое использование :) - какие цены на породы? И как узнать, была ли вакцина? - требовать справку/квитанцию о сделанной вакцине?

  Răspundeți

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «De la 1 la 3 ani»

Articole populare a rubricii «De la 1 la 3 ani»