Articolul se referă la temele:

Ce trebuie să cunoști dacă ești în căutarea unui job în calitate de babysitter?0

Materialul partenerilor 9 mai 2022 193
Ce trebuie să cunoști dacă ești în căutarea unui job în calitate de babysitter?

„Caut bonă urgent”- tot mai des întâlnim acest anunț pe platformele de socializare, cele cu oferte de job-uri sau în dialoguri cotidiene. Jobul de babysitter este o alegere potrivită în cazul în care iubești copiii și ți-ai dori să ai un venit suplimentar. Chiar dacă aparent pare o meserie simplă, totuși există câteva aspecte care trebuie bine analizate, unul dintre ele fiind legat de responsabilitățile pe care le vei avea. Indiferent dacă ai experiență sau nu în acest domeniu,atunci când studiezi posturile vacante și îți dorești să transmiți un CV, este necesar să vezi ce presupune acest job, ce aptitudini sunt necesare și care sunt așteptările eventualului angajator. Iată câteva aspecte pe care îți sugerăm să nu le treci cu vederea:

Care este rolul unui babysitter?

Principala responsabilitate pe care o ai este să ai grijă de copilul/copii familiei la care ești angajat. Acest lucru presupune să te asiguri de siguranța copilului indiferent de situație – să-l hrănești, să îi faci baie, să organizezi diferite activități, să ieși la plimbare. Toți acești pași trebuie să fie discutați prealabil cu părinții copilului. Se stabilește din start o modalitate de îngrijire – un program al zilei.

Care este programul de lucru?

Și acest aspect este unul individual și depinde de la o familie la alta. În cele mai multe cazuri, dacă ambii părinți lucrează, atunci ești angajat full-time, cinci zile pe săptămână. În alte cazuri, job-ul poate fi part-time, fie că e în prima jumătatea a zilei sau în cea de doua. Nu trece cu vederea și posibilitatea de a activa periodic, adică de câteva ori pe săptămână sau chiar de câteva ori pe lună. În asemenea cazuri ești sunat preventiv și ești anunțat de programul pe care îl vei avea. Este important să vorbești din start despre programul tău, pentru a-ți putea organiza celelalte activități, pe care le ai în afara jobului de babysitter.

Ce informații trebuie să incluzi în - CV-ul de angajare?

Ține cont că părinții preferă CV-uri simple și clare, dar din conținutul cărora să se înțeleagă aptitudinile pe care le ai, experiența pe care ai avut-o și de ce nu motivația. În cazul în care ai mai activat în calitate de babysitter, include neapărat acest lucru în CV. Dacă jobul anterior are vreo legătură cu meseria de bonă, cum ar fi: educator, animator la petreceri, de asemenea include în CV. Menționează abilitățile sau obiceiurile pe care le ai referitoare la: capacitatea de a face față unor situații critice, abilitatea de a interacționa cu orice copil, indiferent de caracter, abilitatea de a face treburi casnice, cumpărături sau oricare alte lucruri ce țin de rutina unui baby-sitter. Te asigurăm că părinții vor lua în considerare aceste lucruri.

Nu uita să scoți în evidență personalitatea ta!

Fiecare părinte va fi bucuros să știe că al său copil are în preajmă, o bună parte din timp o persoană dezvoltată multilateral. Poți include într-o scrisoare de motivație interesele pe care le ai. În cazul în care cunoști mai multe limbi, de asemenea abordează acest aspect. Copilul va avea posibilitatea să preia de la tine cunoștințele pe care le ai. Chiar și faptul dacă ești pasionat de muzică și ai în posesie un instrument muzical poate fi un avantaj. Nici nu știi cum mai capeți un job în plus – acela de a fi mentorul unui copil la ore de chitară sau pian.

Care este salariul unui babysitter?

Ca și celelalte lucruri menționate anterior, și acest aspect este unul individual. În unele cazuri remunerarea se face în dependență de orele lucrate timp de o zi – prețul este stabilit per ore, iar salariul este primit la sfârșitul fiecărei zi. În alte cazuri, salariul este unul fix/lunar și nu depinde atât de mult de orele lucrate. Pot fi situații în care în una din zile ai lucrat 8 ore, iar în cealaltă zi 2 ore – salariul fiind același și primit la sfârșit de lună. Un salariu mediu este de 6000-7000 lei, iar salariile pentru un regim de lucru full-time ajung și la 12 000 de lei. Aspectul ce ține de partea financiară se abordează de la prima întâlnire cu angajatorul.

Nu uita că siguranța ta este la fel de importantă ca și cea a copilului!

În cazul în care te reții la job până seara târziu, asigură-te că angajatorul va avea grijă ca să ai la dispoziție transport cu care să ajungi acasă. La fel și în cazul în care trebuie să te prezinți la lucru dimineața devreme, atunci când încă nu circulă transportul public. Vorbește despre acest aspect. Fii sigur că și se creează condiții favorabile pentru a lucra și a-ți îndeplini responsabilitățile. Nu poți avea grijă de un copil, atunci când în casă este dezordine și nu știi de ce să te apuci, ca să aduci lucrurile la starea normală.

Ține cont de cele menționate mai sus, evaluează-ți capacitățile și ai încredere că totul va fi bine, iar cu puțin curaj și multă muncă tu vei fi babysitterul pe care orice părinte și copil și l-ar dori. Apropo, pe delucru.md îți poți creea un CV online bun, care îți permite să structurezi informațiile într-un mod atractiv - ușor de analizat pentru angajatori.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Copilul 0-1 ani»

Articole populare a rubricii «Copilul 0-1 ani»