Scutecele de unică folosință0

Din fericire, au trecut vremurile când mămicile se simțeau vinovate pentru faptul că își îmbracă bebelușii în scutece. Și astăzi, unii reprezentanți ai generației în etate ne pot numi leneșe sau necruțătoare, amenințând cu faptul că bebelușul ar putea avea piciorușele strâmbe sau maladii urogenitale. Dar renumiții medici pediatri și cercetările științifice afirmă — un scutec modern bun, utilizat corect nu dăunează în nici un fel copilului.. Dimpotrivă, reduce șansele de iritație și erupții cutanate, deoarece micșorează de nenumărate ori timpul contactului pielii micuțului cu lichidul agresiv.

Povești de groază de la bunica sau mituri despre scutece

Atitudinea negativă a unora față de scutece se explică prin faptul că acesta este un fenomen nou. De obicei, tot ce e nou, nu inspiră încredere. Totuși, în unele țări deja 50 de ani se folosesc scutecele , și vă puteți convinge că nou-născuții de atunci au crescut oameni sănătoși, iar picioarele strâmbe și alte probleme de sănătate nu se întâlnesc mai frecvent la ei, decât la compatrioții noștri.

De multe ori puteți auzi acea opinie că într-un scutec copilul se "opărește". Este o afirmație greșită, doar de mult pentru producerea lor nu se mai folosește peliculă solidă, care crează efectul de seră. Scutecele moderne "respiră" perfect, datorită suprafeții cu pori microscopici. Puteți personal să vă convingeți de aceasta, în cazul în care încercați să respirați printr-un scutec nou pus la nas.

Unica grijă care se adeverește este faptul că în viitor apar dificultăți în obișnuirea copilului cu olița. Cu adevărat, dacă ratați momentul când copilul este pregătit să renunțe la scutec (acest lucru se întâmplă la aproximativ 1 an și 8 luni-2 ani), atunci vă va fi mult mai dificil. Din acest motiv, după vârsta de un 1 și jumătate, începeți treptat să renunțați la folosirea scutecelor.

Cum să utilizați corect scutecele

Orice lucru, folosit greșit, poate crea disconfort. Dacă nu veți schimba la timp scutecul, îl veți strânge prea tare sau veți folosi un scutec de altă mărime decât cea de care aveți nevoie, copilul va avea de suferit.

Prin urmare, aveți grijă scutecul să nu-l roadă nicăieri pe copil.Fixați-l exact așa cum este indicat în instrucțiunea de pe ambalaj. După ce l-ați îmbrăcat, încercați și strecurați un deget între talia micuțului și scutec, dacă încape — ați făcut totul corect.

Se recomandă să fie schimbat scutecul de fiecare dată când copilul a făcut treaba mare. În primele luni de viață, acesta are loc atât de des, încât alte motive pentru a-i schimba scutecul nu o veți avea. Mai târziu, când va crește și tranzitul intestinal va fi mai lent, va trebui să-i schimbați scutecul o dată în 3 ore. Importat e să-i schimbați scutecul înainte de somn, să nu doarmă într-un scutec plin.

Încercați să folosiți orice ocazie pentru să-i permiteți micuțului să fie cu fundulețul gol. Cât de bun nu ar fi un scutec, pielea micuțului trebuie să respire.

Tipuri de scutece

Toate mărcile de scutece sunt disponibile în diferite mărimi, care sunt marcate pe ambalaj în funcție de greutate copilului. 2-5 kg pentru prematuri și nou-născuți, 3-9 kg — pentru copilați mai măricei și așa mai departe. Nu trebuie percepeți litaralmente aceste cifre. Sunt copii mai plinuți și mai slăbuți, unul are o burtică mai mare, altul piciorușe mai grăsuțe. Trebuie să vă orientați după particularitățile copilului..

De asemenea, reieșind din caracteristicile copilului trebuie să alegeți și producătorul. La moment, în Moldova, puteți găsi circa 10 branduri diferite. Deosebiri esențiale între ele nu sunt, diferența constă în detalii. Spre exemplu: elasticitatea laterală, elasticul la spate, cantitatea de lichid care poate fi absorbită,diferite adaosuri sub formă de loțiuni și desigur — prețul.

Criterii de alegere a scutecelor

Cu cât mai multe "fâșii de pânză" conține, cu atât e mai scump scutecul. Dar, oare de toate are cu adevărat nevoie copilașul dvs.?

  • Benzi elestice laterale — o funcție foarte utilă. Astfel, scutecul nu va roade burtica micuțului și nu va cădea. Doar dacă sunteți la limita finanțelor, nu e cazul să cumpărați un așa scutec.
  • Elastic la spate în primul rând este utilă micuților care încă stau doar pe spate, iar celor mai maricei — doar în timpul somnului. Deoarece, anume în poziția orizontală, conținutul scutecului tinde să se reverse. Atunci când copilul este activ, este un detaliu inutil.
  • Cantitatea căptușelii — influențează dimensiunea scutecului. De multe ori, scutecele care absorb cel mai bine sunt și cele mai greoaie, iar cele subțiri și compacte absorb mai puțin lichid. Excepție fac scutecele necalitative și ieftine, care absorb puțin lichid și arată mult prea voluminoase.
  • Loțiuni, aromatizatori — sunt niște bonusuri plăcute, dar nu tocmai necesare. Nu face să plătiți pentru așa ceva. Mai bine să-i mai schimbați odată scutecul micuțului.

Dacă nu ați reușit să descoperiți scutecele ideale, puteți lua mai multe tipuri, pentru diferite ocazii. . Spre exemplu, câteva scutece mai voluminoase, care absorb bine și care au elestic la spate — pe noapte, iar scutecele compacte și fără de elastic — pentru zi.

Ce și cât costă

În magazinele de la noi, prețul mediu al unui scutec este de 3-4 lei. Oțțiuni bugetare — Molfix, Evy Baby, Bella Happy; cele mai scumpe opțiuni — Pampers Premium, Huggis.

Totuși, prețul depinde foarte mult de mărimea pachetului. De obicei, cu cât este mai mic pachetul, cu atât este mai scump fiecare scutec procurat la bucată. . Dar există și excepții. De aceea, ar fi mai bine să faceți singuri calculele — împărțiți costul total al pachetului la numărul de scutece și aflați astfel care este prețul pentru o bucată.

Nu vă grăbiți să cumpărați un pachet mare. Indiferent de marca pe care o alegeți, pentru început cumpărați doar câteva bucăți, pentru probă. Dacă nu apar reacții alergice, iar copilul se va simți confortabil, atunci puteți cumpăra tot pachetul.

De unde procurăm scutecele în Moldova?

În capitală, procurarea scutecelor nu este o problemă. Acestea se comercializează în magazinele cu mărfuri de uz casnic, magazine cu mărfuri pentru copii, în supermarketuri, la piață și, bineînțeles, în farmacii.

Dacă sunteți deja părinți — împărtășiți-ne criteriile dvs. de alegere a scutecelor, povestiți-ne despre ceea ce se potrivește cel mai bine micuțului dvs. Celor care abia plănuiesc să devină mămici și tătici, le va fi interesantă experiența dvs.

Sursa: Интернет-портал Semia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Copilul 0-1 ani»

Articole populare a rubricii «Copilul 0-1 ani»