pazl

Unde putem găsi un ginecolog la Chișinău? Prezentare Екатерина Короленко Unde putem găsi un ginecolog la Chișinău? Prezentare

Pentru ca bebelușul să nu se înece noaptea... Recomandările medicului0

Pentru ca bebelușul să nu se înece noaptea... Recomandările medicului

Nou-născutul este atât de neajutorat, încât nici nu poate întoarce capul în timpul somnului. Pentru a preveni sufocarea în caz de recurgitație, mama trebuie să rețină câteva reguli importante.

Larisa Ilievici, medic-pediatru, vorbește despre pericolul care pândește sugarul în primele 3 luni de viață:

— Nu vreau să sperii pe nimeni, dar există așa-numitul ”sindrom al morții subite”. Aceasta nu este doar subită, dar pare a fi fără de cauză ... Aceasta se întâmplă inclusiv din motiv că până la trei luni, copilul se poate îneca noaptea de la recurgitație sau chiar prin secreție de mucus. Mucusul se elimină nu doar în caz de răceală, ci reprezintă un proces fiziologic normal. Mușchii slabi ai laringelui și somnul profund, nu permit copilului să reacționeze adecvat la pericol. Cândva medicii recomandau să culcați copilul pe o parte, dar acum abordarea s-a schimbat, deoarece asemenea poziție de-a lungul întregii nopți formează incorect coloana vertebrală. Prin urmare, ar trebui să acționați altfel.

Pentru a preveni sufocarea bebelușului pe timp de noapte:

  • Înainte de a culca copilul, dacă a mâncat, așteptați micuțul să recurgiteze. Mai bine hrăniți copilul timp de 5 minute, apoi să-l țineți în poziție verticală, să așteptați să recurgiteze, apoi continuați să-l hrăniți și culcați-l. Nu mai e nevoie să așteptați să recurgiteze repetat!
  • După ce culcați copilul, întoarceți-i capul într-o parte. Cât de ciudat nu ar părea, la această vârstă copiii rar își schimbă piziția capului în timpul somnului.
  • Dormiți cu lumina de noapte aprinsă.
  • Verificați copilul de câteva ori pe noapte, iar dacă începe să tușească - reacționați imediat!
  • Dacă copilul începe să tușească puternic în timpul somnului și nu poate respira, întoarceți-l cu fața în jos, ținându-l pe antebraț, se bate cu mâna pe spatele copilului, în zona omoplaților. În cel mai grav caz, puteți încerca să provocați refluxul gag - așa cum știe toată lumea: un deget în gură și apăsăm pe rădăcina limbii.

Chemați imediat ambulanța, dacă tusea și sufocarea persistă!

Sursa: Интернет-портал Semia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Copilul 0-1 ani»

Articole populare a rubricii «Copilul 0-1 ani»