Articolul se referă la temele:

Curățarea organismului — sfaturile medicului homeopat0

Medicul homeopat Janna Preteca continuă tema menținerii sănătății și de această dată vorbește despre curățarea organismului.

Al doilea pas pentru menținerea sănătății este curățarea. Bineînțeles, 100 de ani în urmă subiectele referitoare la programele de curățare nu erau la fel de actuale precum în prezent. Încă Avicenna zicea că pentru a menține propria sănătate, trebuie să scăpăm de exces. Actualmente, despre ce fel de surplus putem vorbi? Evident, este vorba de toxine, care se pot acumula în organismul nostru.

Toxinele se împart în două grupe mari. Din prima fac parte exotoxinele, care pătrund în organismul nostru din interior. Cu ce pot fi introduse? Este vorba despre apă, despre alimentație. Alimentația noastră, astăzi nu e suficient de ecologic pură, tot mai des conține hormoni, antibiotice, conservanți și coloranți, stabilizatori. La fel, ceea ce respirăm. În timpul inspirației toxinele pătrund prin piele. Sau dacă omul administrează o perioadă îndelungată anumite preparate farmaceutice sau substanțe chimice. Aceste toxine au capacitatea de a se acumula.

Următoarea grupă – endotoxinele. Aceasta este o grupă de toxine, care se formează în organismul nostru, în cazul tulburărilor din metabolism. Sau, cu alte cuvinte, în cazul unor dificultăți metabolice. Ori, dacă există probleme la organele care trebuie să elimine bine toxinele în exterior. De exemplu, în cazul în care persoana are probleme cu rinichii sau ficatul, cu intestinul — toate aceste toxine rămân în organismul nostru.

Pentru a ne menține sănătatea, urmăm programe de curățare. Cel mai superficial, cel mai ușor program — antiparazitar. Mulți vor spune, dar eu nu am paraziți. Însă, haideți să vedem ce mâncăm. Noi mâncăm verdețuri — pătrunjel, mărar, ceapă. Pentru ca să fie bine prelucrate, acestea trebuie spălate cu apă clocotită sau trebuie fierte, la fel și în cazul fructelor sau pomușoarelor. Bineînțeles, noi nu facem acest lucru. Dar putem crea asemenea condiții în organismul nostru, astfel încât musafirii neinvitați să nu se rețină, ei vor fi în treacăt și vor ieși din organismul nostru.

Următorul program — curățarea sistemului limfatic. Apoi urmează curățarea intestinului. Atât a celui subțire, cât și a celui gros. În niciun caz nu vorbesc despre clisme. Aceasta vine în minte multora. Și atunci când auziți cuvântul curățare, probabil imediat vă gândiți la clismă. Dar nu e chiar corect, deoarece în timpul clismei se curăță doar circa 20 cm de intestin gros, eu vorbesc de programul de curățare care trebuie să fie complex. Acesta trebuie să fie maximal de sigur, efectiv și natural.

Dragi prieteni, dacă aveți întrebări, întotdeauna le puteți adresa în comentarii, neapărat vă voi oferi răspuns.

Sănătate!


Jana Preteca
Jana Preteca

Medic homeopat, categoria I. Membru al Ligii Internaționale a Medicilor Homeopați. Terapeut. Diagnosticare prin biorezonanță și tratament. Mezoterapie. Monitorizarea pacienților ce doresc să fie sănătoși (4 pași de reabilitare și păstrare a sănătății). Psiholog.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Jana Preteca — Psiholog Tel.: 0 690-42-510

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Psihologi»

Articole populare a rubricii «Psihologi»