Pagina principală Experți Psihologi
Tema se referă la subrubricile:
Аgresivitatea – una dintre cele mai răspândite probleme, cu care se adresează părinții la psiholog. Dar care, din păcate, este percepută absolut greșit.
Odată cu admiterea la grădiniță, în viața copilului începe o etapă nouă și foarte importantă. Dar este important să ajutăm micuțul să se adapteze. Ce e de făcut? Recomandările psihologului.
Psihologul pentru copii, Natalia Șoșeva, explică cum ne putem ajuta copilul să se adapteze la grădiniță pe timp de pandemie și vorebește despre două riscuri subtile în acest proces
Există două motive principale ale comportamentului rău la copii. Care sunt acestea și cum poate fi soluționată problema, explică psihologul Natalia Șoșeva.
Cum învățăm copilul să nu se murdărească? Oare e posibil? Explică Natalia Shosheva, psiholog și mamă.
Păstrați aceste recomandări și începeți să le practicați! Nu știm exact cât vom sta în carantină, respectiv aceste sfaturi vă vor ajuta să faceți față mai ușor situației.
Cum să ne comportăm corect în primul an de viață al copilului, încât cele mai importante etape de dezvoltare a personalității acestuia să se desfășoare corect — explică psihologul Natalia Șoșeva.
Toate vrem să fim mame bune, dar mai degrabă sau mai târziu aproape toate ne pomenim la limită. Ne enervăm, ne înfuriem, răbufnim. Despre cauze și acțiunile înțelepte în asemenea situații, vorbește psihologul Natalia Șoșeva.
În societate tot mai mult prinde rădăcini tendința de a pune accent pe educarea copilului să fie independent încă de la o vârstă timpurie. Suntem îndemnați să împingem copilul în mod constant spre aceasta și să nu-l ajutăm niciodată să facă ceea ce el poate să efectueze singur. Oare într-adevăr astfel vom cultiva la copil independența? Haideți să ne clarificăm.
Atât de des copiii mici pot face crize grandioase de isterie pentru un fleac, iar uneori, se pare că chiar pe loc gol. Care sunt cauzele și cum procedăm în asemenea situații, explică psihologul Natalia Șoșeva.
Время укладывания ребенка спать порой забирает все силы у взрослых. Бывает, что вроде ребенок хочет спать, но ерзает, постоянно на что-то отвлекается или заявляет о всевозможных «хочу» (пить, кушать, на горшок и т.д.). Читайте советы психолога Натальи Шошевой о том, как справиться с подобными ситуациями.
Haideți să reflectăm de ce poate depinde dorința copilului de a se supune, de a fi ascultător, de a-și urma părinții? De calitatea relației cu ei, mai exact, de felul cât de sigură este atașarea copilului față de părinți.
Lacrimile copilului, de cele mai multe ori reprezintă o încercare dificilă pentru cei din jur și, în special, pentru părinți. Prima reacție – de a opri lacrimile. De ce aceasta nu este o cale corectă?
Expertul nostru, Natalia Șoșeva, povestește ce trebuie să facă părinții atunci când emoțiile se intensifică și sunt gata să se reverse printr-o avalanșă devastatoare asupra copilului.
or. Chișinău, 0 672 6-03-22
Centrul educațional ”Academica”: Să dăruim copiilor sărbătoare!
Complexul de agrement Ciocârlia vă invită să vă cufundați în atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă!
Goose&Gosse: Reducere până la -30% la jucarii Fisher Price
Tombolă de Crăciun la Family Shopping Center
Ofertă de Revelion 2025 la restaurantul VILA NOUĂ
Petrecerea Regatul de Gheata la "Glamour Girls"
Pregătire pentru școală la Educentru
Arithmetic Learning Centre – sprijin educațional pentru elevii claselor 1-12
Centrul medical pentru copii și părinți
Cursuri de limbi străine
Centrul de dezvoltare pentru copii
Studio de Dezvoltare Emoțională din Moldova
Cursuri de aritmetica mentală