Tema: Irina Dvornina

Tema se referă la subrubricile:

 • Veșnic nemulțumit. Copilul deranjat de tot ce-l înconjoară
  Irina Dvornina,

  Veșnic nemulțumit. Copilul deranjat de tot ce-l înconjoară

  În cazul în care copilul permanent se vaicără, chiar și în cele mai frumoase momente - marea e udă, soarele e fierbinte, înghețata e lipicioasă — și nu-i poți nicicum face pe voie. Ce facem? Ne oferă sfaturi psihologul Irina Dvornina.

  0 223
 • Lăcomia la copii mai mari de 5 ani
  Irina Dvornina,

  Lăcomia la copii mai mari de 5 ani

  Un micuț ce ține strâns în mână o jucărie și strigă "nu dau" ne trezește adesea milă. Dar dacă un elev de clasa întâi permanent încearcă să rupă ceva pentru sine, ba cât mai mult — îi îngrijorează serios pe părinți. De unde vine această lăcomie? Și ce facem în așa caz? Explică psihologul Irina Dvornina.

  0 161
 • Prietenia părintelui cu un copil matur
  Irina Dvornina,

  Prietenia părintelui cu un copil matur

  Дети вырастают, уходят, занимаются своими делами… Некоторым родителям удается сохранить теплые, искренние и интересные отношения со взрослыми детьми, но часто бывает, что общение сводится к формальному выполнению сыновьего/дочернего «долга», а теплоты никакой нет. Психолог Ирина Дворнина рассказывает о том, возможна ли дружба со взрослым ребенком и нужна ли она вообще.

  0 335
 • "Mama — sunt un monstru!" Complexele aspectului exterior la adolescenți
  Irina Dvornina,

  "Mama — sunt un monstru!" Complexele aspectului exterior la adolescenți

  Cum ajutăm copilul, care, spontan, a decis că este "urât", "are urechi mari", "nas coroiat" și suferă din acest motiv? Psihologul Irina Dvornina vine cu câteva recomandări.

  0 299
 • Copilul irascibil, emoțional. Sfaturile psihologului
  Irina Dvornina,

  Copilul irascibil, emoțional. Sfaturile psihologului

  Copilul irascibil, exploziv poate aduce mari bătăi de cap celor din jur. La orice problemă cât de mică — strigăt, lacrimi, proteste. Dar așa e felul lui de a fi — atât el, cât dv. aveți de trăit cu aceasta. Din acest motiv, ar fi bine să învățați să reacționați corect la emoții și să învățați același lucru micuțul. Cum — explică psihologul Irina Dvornina.

  0 506
 • Atunci când copilul are banii proprii
  Irina Dvornina,

  Atunci când copilul are banii proprii

  Astăzi, frecvent poți întâlni copii ce dispun de bani proprii. Modele tinere, actori, premianți ai concursurilor. Sau cei cărora rudele le oferă în dar bani. Dacă el (ea) va cumpăra de toți acești bani suc sau ceapsuri? Sau va hotărî să-și distreze toți colegii de clasă la aparate de joc?Doar banii sunt ai lui. Au oare părinții dreptul să se implice? Explică psihologul Irina Dvornina.

  0 341
 • După 13 deja e târziu
  Irina Dvornina,

  După 13 deja e târziu

  Ce trebuie să întreprindă părinții până la vârsta de adolescență a copilului, atunci când acesta nu-i va mai auzi? Sfaturi utile de la psihologul Irina Dvornina.

  0 1066
 • "Vreau asta!". Cum exprimăm corect refuzul de a cumpăra ceva copilului?
  Irina Dvornina,

  "Vreau asta!". Cum exprimăm corect refuzul de a cumpăra ceva copilului?

  Copiii permanent doresc și solicită ceva — jucării, dulciuri, gadgeturi. Chiar dacă banii nu reprezintă o problemă, periodic părinții sunt nevoiți să refuze ceva odraslelor lor. Cum ar trebui să o facă corect, fără a devaloriza dorința copilului și, în același timp, de a menține contactul cu acesta — explică psihologul Irina Dvornina.

  0 484
 • 7 motive din care copilul nu vrea să învețe
  Irina Dvornina,

  7 motive din care copilul nu vrea să învețe

  Copilul care aleargă cu bucurie la școală și își efectuează cu drag singur temele – e fericirea părinților. Dar, la drept vorbind, așa se întâmplă nu în toate cazurile. Deci, ce facem dacă odraslei în mod deschis nu-i place școala sau chiar refuză să frecventeze lecțiile? Înainte de toate, să aflați motivele. Iar în ajutor vă vine psihologul Irina Dvornina.

  0 1219
 • Cum treci peste emoțiile pierderii unei sarcini
  Irina Dvornina,

  Cum treci peste emoțiile pierderii unei sarcini

  Pierederea copilului — o încercare extrem de serioasă pentru un cuplu și, mai ales, pentru femeie. Psihologul Irina Dvornina explică cum să ne ajutăm pe noi înșine să facem față acestei perioade dificile.

  1 769
 • Cum mama să-și păstreze rolul în familie
  Irina Dvornina,

  Cum mama să-și păstreze rolul în familie

  Atunci când femeia devine mamă, pe lângă alte încercări, o mai așteaptă un pericol, care este adesea trecut cu vederea. Și anume — să se transforme în mamă nu doar pentru copil, ci și pentru soț, vecini, colegi. Dacă simțiți că duceți în spinare pe toate și pe toți, sfaturile psihologului Irina Dvornina vă vor fi de folos.

  0 1621
 • Forumuri și grupuri pentru gravide. De ce ideea de a te pregăti de naștere în baza acestora — nu e tocmai bună
  Irina Dvornina,

  Forumuri și grupuri pentru gravide. De ce ideea de a te pregăti de naștere în baza acestora — nu e tocmai bună

  Viitoarele mămici moderne sunt participante active pe diferite forumuri și comunități. Cine altcineva ar putea zile întregi să discute despre beneficiile cremei față de pudra pentru bebeluși, dacă nu gravidele?

  0 1955
 • Familia vs libertatea de acțiune
  Irina Dvornina,

  Familia vs libertatea de acțiune

  Imaginea unei familii perfecte — atunci când toți iau masa împreună, privesc împreună un film, se distrează la fel împreună. Dar, în realitate, mama ar vrea să privească un serial, tata o emisiune cu tematică politică, iar fiul — desene animate. Cât de important e ca în familie să existe activități și interese comune? Sau dacă feciorul nu vrea să meargă în week-end la bunica, ar fi mai bine să nu fie impus? Iar dacă fiecărui i se oferă libertatea de acțiune și toți se vor împrăștia prin odăile sale — ce fel de familie mai este aceasta? Cum menținem linia de demarcație între libertatea de acțiune și solidaritatea în familie? Explică psihologul Irina Dvornina.

  1 725
 • Când sunt prea multe lacrimi. Despre ce plânge copilul?
  Irina Dvornina,

  Când sunt prea multe lacrimi. Despre ce plânge copilul?

  Toți copiii ca copiii, iar al dvs. — pentru orice lucru mărunt — se întristează și plânge. Și parcă ceilalți membri ai familiei nu-i dau un asemenea exemplu. Și motive atât de serioase nu există … Ce se întâmplă? Să clarificăm situația, ne ajută psihologul Irina Dvornina.

  0 2467
 • Copilul nu vrea nimic, nu-l interesează nicio activitate
  Irina Dvornina,

  Copilul nu vrea nimic, nu-l interesează nicio activitate

  Deseori poți auzi de la părinții moderni că odrasla lor nu vrea nimic. Adulții își fac griji pentru viitorul copiilor. Totodată, multora le este supărător faptul că în copilărie nu aveau oportunitatea de a face ceva interesant, iar acum – sunt o sumedenie de diferite cercuri și activități, iar coapilul nu vrea nimic.

  2 1180
 • Stilul de educație ”Părintele — prieten”. Bine sau periculos?
  Irina Dvornina,

  Stilul de educație ”Părintele — prieten”. Bine sau periculos?

  ”Sunt pentru fiul/fiica mea — ca un prieten/prietenă” — această idee pare a fi frumoasă și parcă vorbește despre faptul că suntem părinți buni, progresivi, capabili de a cuceri încrederea copiilor. Însă încrederea nu este sinonim cu noțiunea de prietenie cu copilul. Un asemenea stil de educație ascunde în sine câteva pericole grave.

  0 583
 • Are abia 10 ani, dar deja se crede mare și tare! Cine sunt adolescenții timpurii
  Irina Dvornina,

  Are abia 10 ani, dar deja se crede mare și tare! Cine sunt adolescenții timpurii

  Credeați că problemele vor începe pe la 14 ani, iar odrasla dumneavoastră deja la 9-11 ani prezintă toate semnele unui adolescent tipic. Se revoltă, cade în extreme, se contrazice pe sine însuși și în mod categoric nu vă acceptă autoritatea. Posibil, pur și simplu, aveți în familie un adolescent timpuriu.

  0 1968
 • Îmi este și așa bine, sau e timpul mama să-și facă griji
  Irina Dvornina,

  Îmi este și așa bine, sau e timpul mama să-și facă griji

  Copilul dumneavoastră își petrece timpul în singurătate, citește sau, pur și simplu, inventează vreo activitate? Nu are prieteni și nici nu are nevoie de nimeni? Are un fotoliu preferat, iar laptopul este compania cea mai bună? La orice întrebare adresată, părinții grijulii primesc un răspuns standard – ”totul este bine!”? Probabil, într-adevăr nu există nicio problemă?

  0 839
 • Cum dezvoltăm la copil independența și responsabilitatea
  Irina Dvornina,

  Cum dezvoltăm la copil independența și responsabilitatea

  Vă apucă groază la gândul că se apropie școala și că din nou totul va fi pe umerii dumneavoastră? Doar copilul este atât de neatent și de loc responsabil – trebuie mereu să-l aveți în vizor și "cât de norocoși sunt acei părinți ai căror copii fac totul singuri, fără a li se aminti de nenumărate ori" … Psihologul Irina Dvornina povestește cum se formează independența la copil.

  0 1485
 • Regresul în dezvoltarea copilului: așteptăm sau ne alarmăm?
  Irina Dvornina,

  Regresul în dezvoltarea copilului: așteptăm sau ne alarmăm?

  Regresul în sine reprezintă reîntoarcerea la un stadiu anterior de dezvoltare și se produce la nivel de comportament, gândire și socializare. Regresul poate fi reversibil și ireversibil.

  0 1346
 • Sintagma plictisitoare "concediu de maternitate". Cum să nu ne rătăcim în aceasta
  Irina Dvornina,

  Sintagma plictisitoare "concediu de maternitate". Cum să nu ne rătăcim în aceasta

  Degradează oare femeia atunci când se află în concediu de maternitate? Se pare că aproape o sută de procente dintre oameni, inclusiv însăși femeile, consideră că da. Psihologul Irina Dvornina vine cu propunerea de a analiza situația dintr-un alt unghi și oferă sfaturi cu privire la modalitatea de a vă salva pe voi însevă, fără a vă pierde în copil.

  0 985
Vedeți toate articolele

Produse și servicii la tema "Irina Dvornina"

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Psihologi»

Articole populare a rubricii «Psihologi»