Tema: Irina Dvornina

Tema se referă la subrubricile:

  • Stilul de educație ”Părintele — prieten”. Bine sau periculos?
    Irina Dvornina,

    Stilul de educație ”Părintele — prieten”. Bine sau periculos?

    ”Sunt pentru fiul/fiica mea — ca un prieten/prietenă” — această idee pare a fi frumoasă și parcă vorbește despre faptul că suntem părinți buni, progresivi, capabili de a cuceri încrederea copiilor. Însă încrederea nu este sinonim cu noțiunea de prietenie cu copilul. Un asemenea stil de educație ascunde în sine câteva pericole grave.

    0 1988
  • Când și cum ne lăudăm copiii. Recomandări utile
    Irina Dvornina,

    Când și cum ne lăudăm copiii. Recomandări utile

    Ați știut că există diferență între modul în care lăudăm fetițele și băiețeii? Psihologul Irina Dvornina explică în ce constă această deosebire și, totodată, vorbește despre cum și când e corect să ne lăudăm copiii.

    0 1224
  • Cum explicăm copiilor mai mari pierderea bebelușului (avort spontan sau deces la naștere)?
    Irina Dvornina,

    Cum explicăm copiilor mai mari pierderea bebelușului (avort spontan sau deces la naștere)?

    Pierderea sarcinii sau decesul nou-născutului - un subiect atât de sensibil și dureros. Dar în viață se pot întâmpla asemenea tragedii și dacă noi, adulții, învățăm să acceptăm realitatea, cum explicăm această pierdere copiilor mai mari?

    0 22021
  • Interesul sporit a copilului față de sex. O normalitate sau ...?
    Irina Dvornina,

    Interesul sporit a copilului față de sex. O normalitate sau ...?

    Sunt copii, care deja pe la 8-10 ani încep activ să se intereseze de sex și tot ce se referă la acesta. Interesul e atât de sporit, încât părinții sunt confuzi, ei nu pot înțelege cât de normal este acest lucru și dacă nu e prea devreme? Psihologul Irina Dvornina explică care ar putea fi cauzele și cum ar trebui să reacționăm.

    0 13459
  • Copilul — lipitoare. Sfaturile psihologului
    Irina Dvornina,

    Copilul — lipitoare. Sfaturile psihologului

    Există copii ce seamănă cu peștișorii-lipitori. Ei se agață de mama peste tot, oriunde nu ar merge, "nici de cum nu se adaptează" la grădinițe, se joacă cu semenii doar dacă mama este alături, "sub control". Psihologul Irina Dvornina explică cauzele unui asemenea comportament și oferă recomandări utile părinților.

    0 4289
  • Plictiseală și degradare în timpul concediului de maternitate. Cum mama să țină pas cu viața
    Irina Dvornina,

    Plictiseală și degradare în timpul concediului de maternitate. Cum mama să țină pas cu viața

    Multe mame moderne se plictisesc aflându-se în concediul de maternitate - haideți să recunoaștem. Mai ales cele care până la concediu aveau o carieră de succes, destul de interesantă. Încă mai ieri ea ținea discursuri la simpozioane de fizică nucleară, iar astăzi este nevoită să vorbească cu vecinele despre diversificare și Purcelușa Peppa.

    0 936
  • Veșnic nemulțumit. Copilul deranjat de tot ce-l înconjoară
    Irina Dvornina,

    Veșnic nemulțumit. Copilul deranjat de tot ce-l înconjoară

    În cazul în care copilul permanent se vaicără, chiar și în cele mai frumoase momente - marea e udă, soarele e fierbinte, înghețata e lipicioasă — și nu-i poți nicicum face pe voie. Ce facem? Ne oferă sfaturi psihologul Irina Dvornina.

    0 16185
  • Lăcomia la copii mai mari de 5 ani
    Irina Dvornina,

    Lăcomia la copii mai mari de 5 ani

    Un micuț ce ține strâns în mână o jucărie și strigă "nu dau" ne trezește adesea milă. Dar dacă un elev de clasa întâi permanent încearcă să rupă ceva pentru sine, ba cât mai mult — îi îngrijorează serios pe părinți. De unde vine această lăcomie? Și ce facem în așa caz? Explică psihologul Irina Dvornina.

    0 972
  • Prietenia părintelui cu un copil matur
    Irina Dvornina,

    Prietenia părintelui cu un copil matur

    Дети вырастают, уходят, занимаются своими делами… Некоторым родителям удается сохранить теплые, искренние и интересные отношения со взрослыми детьми, но часто бывает, что общение сводится к формальному выполнению сыновьего/дочернего «долга», а теплоты никакой нет. Психолог Ирина Дворнина рассказывает о том, возможна ли дружба со взрослым ребенком и нужна ли она вообще.

    0 846
  • "Mama — sunt un monstru!" Complexele aspectului exterior la adolescenți
    Irina Dvornina,

    "Mama — sunt un monstru!" Complexele aspectului exterior la adolescenți

    Cum ajutăm copilul, care, spontan, a decis că este "urât", "are urechi mari", "nas coroiat" și suferă din acest motiv? Psihologul Irina Dvornina vine cu câteva recomandări.

    0 758
  • Copilul irascibil, emoțional. Sfaturile psihologului
    Irina Dvornina,

    Copilul irascibil, emoțional. Sfaturile psihologului

    Copilul irascibil, exploziv poate aduce mari bătăi de cap celor din jur. La orice problemă cât de mică — strigăt, lacrimi, proteste. Dar așa e felul lui de a fi — atât el, cât dv. aveți de trăit cu aceasta. Din acest motiv, ar fi bine să învățați să reacționați corect la emoții și să învățați același lucru micuțul. Cum — explică psihologul Irina Dvornina.

    0 2019
  • Atunci când copilul are banii proprii
    Irina Dvornina,

    Atunci când copilul are banii proprii

    Astăzi, frecvent poți întâlni copii ce dispun de bani proprii - tinere modele, actori, premianți ai diferitor concursuri. Sau cei cărora rudele le oferă în dar bani. Dacă copilul va cumpăra de toți banii din pușculiță suc sau chipsuri? Sau va hotărî să-și distreze toți colegii de clasă la aparate de joc? Doar banii sunt ai lui?! Au oare părinții dreptul să se implice? Explică psihologul Irina Dvornina.

    0 2646
  • După 13 deja e târziu
    Irina Dvornina,

    După 13 deja e târziu

    Ce trebuie să întreprindă părinții până la vârsta de adolescență a copilului, atunci când acesta nu-i va mai auzi? Sfaturi utile de la psihologul Irina Dvornina.

    0 1945
  • "Vreau asta!". Cum exprimăm corect refuzul de a cumpăra ceva copilului?
    Irina Dvornina,

    "Vreau asta!". Cum exprimăm corect refuzul de a cumpăra ceva copilului?

    Copiii permanent doresc și solicită ceva — jucării, dulciuri, gadgeturi. Chiar dacă banii nu reprezintă o problemă, periodic părinții sunt nevoiți să refuze ceva odraslelor lor. Cum ar trebui să o facă corect, fără a devaloriza dorința copilului și, în același timp, de a menține contactul cu acesta — explică psihologul Irina Dvornina.

    0 808
  • 7 motive din care copilul nu vrea să învețe
    Irina Dvornina,

    7 motive din care copilul nu vrea să învețe

    Copilul care aleargă cu bucurie la școală și își efectuează cu drag singur temele – e fericirea părinților. Dar, la drept vorbind, așa se întâmplă nu în toate cazurile. Deci, ce facem dacă odraslei în mod deschis nu-i place școala sau chiar refuză să frecventeze lecțiile? Înainte de toate, să aflați motivele. Iar în ajutor vă vine psihologul Irina Dvornina.

    0 11539
  • Cum treci peste emoțiile pierderii unei sarcini
    Irina Dvornina,

    Cum treci peste emoțiile pierderii unei sarcini

    Pierederea copilului — o încercare extrem de serioasă pentru un cuplu și, mai ales, pentru femeie. Psihologul Irina Dvornina explică cum să ne ajutăm pe noi înșine să facem față acestei perioade dificile.

    1 1725
  • Cum mama să-și păstreze rolul în familie
    Irina Dvornina,

    Cum mama să-și păstreze rolul în familie

    Atunci când femeia devine mamă, pe lângă alte încercări, o mai așteaptă un pericol, care este adesea trecut cu vederea. Și anume — să se transforme în mamă nu doar pentru copil, ci și pentru soț, vecini, colegi. Dacă simțiți că duceți în spinare pe toate și pe toți, sfaturile psihologului Irina Dvornina vă vor fi de folos.

    0 1965
  • Forumuri și grupuri pentru gravide. De ce ideea de a te pregăti de naștere în baza acestora — nu e tocmai bună
    Irina Dvornina,

    Forumuri și grupuri pentru gravide. De ce ideea de a te pregăti de naștere în baza acestora — nu e tocmai bună

    Viitoarele mămici moderne sunt participante active pe diferite forumuri și comunități. Cine altcineva ar putea zile întregi să discute despre beneficiile cremei față de pudra pentru bebeluși, dacă nu gravidele?

    0 5665
  • Familia vs libertatea de acțiune
    Irina Dvornina,

    Familia vs libertatea de acțiune

    Imaginea unei familii perfecte — atunci când toți iau masa împreună, privesc împreună un film, se distrează la fel împreună. Dar, în realitate, mama ar vrea să privească un serial, tata o emisiune cu tematică politică, iar fiul — desene animate. Cât de important e ca în familie să existe activități și interese comune? Sau dacă feciorul nu vrea să meargă în week-end la bunica, ar fi mai bine să nu fie impus? Iar dacă fiecărui i se oferă libertatea de acțiune și toți se vor împrăștia prin odăile sale — ce fel de familie mai este aceasta? Cum menținem linia de demarcație între libertatea de acțiune și solidaritatea în familie? Explică psihologul Irina Dvornina.

    1 1025
  • Când sunt prea multe lacrimi. Despre ce plânge copilul?
    Irina Dvornina,

    Când sunt prea multe lacrimi. Despre ce plânge copilul?

    Toți copiii ca copiii, iar al dvs. — pentru orice lucru mărunt — se întristează și plânge. Și parcă ceilalți membri ai familiei nu-i dau un asemenea exemplu. Și motive atât de serioase nu există … Ce se întâmplă? Să clarificăm situația, ne ajută psihologul Irina Dvornina.

    0 3264
  • Copilul nu vrea nimic, nu-l interesează nicio activitate
    Irina Dvornina,

    Copilul nu vrea nimic, nu-l interesează nicio activitate

    Deseori poți auzi de la părinții moderni că odrasla lor nu vrea nimic. Adulții își fac griji pentru viitorul copiilor. Totodată, multora le este supărător faptul că în copilărie nu aveau oportunitatea de a face ceva interesant, iar acum – sunt o sumedenie de diferite cercuri și activități, iar coapilul nu vrea nimic.

    0 2537
Vedeți toate articolele

Produse și servicii la tema "Irina Dvornina"

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Psihologi»

Articole populare a rubricii «Psihologi»