Tema: Vera Budan

Tema se referă la subrubricile:

 • Anxietatea. De unde o avem și cum îi facem față?
  Vera Budan,

  Anxietatea. De unde o avem și cum îi facem față?

  De ce uneori, fără motiv, începem să ne facem griji, să ne emoționăm, să ne imaginăm lucruri teribile? Sau motive există, însă reacția la ele este disproporționat de mare, în timp ce, anterior depășeam perioade mult mai dificile cu stoicism și fără panică? Explică psihologul Vera Budan.

  0 1054
 • Trebuie oare să oferim ajutor celor din jur?
  Vera Budan,

  Trebuie oare să oferim ajutor celor din jur?

  Psihologul Vera Budan explică de ce a ajuta oamenii din jur — nici pe de parte nu este o faptă bună și nobilă.

  0 584
 • Frica de a lua decizii și cum o depășim
  Vera Budan,

  Frica de a lua decizii și cum o depășim

  A fi ori a nu fi — eterna întrebare. Și cât de dificil e uneori să te hotărăști! Dar a nu lua o decizie — e la fel o decizie și aceasta de asemenea are consecințe — avertizează psihologul Vera Budan. Totodată, vorbește despre modalitatea în care poate fi depășită indecizia.

  0 642
 • Cum încetăm să ne depreciem pe noi înșine și pe alții
  Vera Budan,

  Cum încetăm să ne depreciem pe noi înșine și pe alții

  Psihologul Vera Budan vorbește despre mecanismele de apărare ce se ascund în spatele obiceiului de a deprecia și explică de ce este important să fim capabili să încetăm să o facem.

  0 789
 • Tendința de a ține totul sub control – încurcă să trăiești. Sfatul psihologului
  Vera Budan,

  Tendința de a ține totul sub control – încurcă să trăiești. Sfatul psihologului

  Mulți oameni depun mare efort, încercând să țină totul sub control. Într-un anumit moment, ei singur obosesc groaznic de aceasta, dar nici nu pot lăsa situația ”fără monitorizare”. Gândul că fără de control minuțios, totul ar putea decurge greșit - îi panichează. De unde avem această tendință de a ține totul sub control? Putem oare face ceva cu aceasta? Explică expertul nostru, psihologul Vera Budan.

  0 997
 • ”Renunță la serviciul plictisitor, urmează-ți visul!” — oare cât de bun este acest sfat?
  Vera Budan,

  ”Renunță la serviciul plictisitor, urmează-ți visul!” — oare cât de bun este acest sfat?

  Fă doar ceea ce-ți place, nu irosi viața pe lucruri plictisitoare — fac apel diferiți mentori. Însă lor le este ușor să vorbească, pe când dvs. aveți de crescut copii și de plătit facturi. Psihologul Vera Budan explică ce nu e corect în acest apel și cum să găsim echilibrul între carieră și satisfacția de la viață.

  0 557
 • Dragoste sau siguranță? De ce iubim într-un anumit mod?
  Vera Budan,

  Dragoste sau siguranță? De ce iubim într-un anumit mod?

  De ce oamenii au comportamente atât de diferite în dragoste și relații? Toată problema constă în tipul de atașament pe care îl aveți, care s-a format la dvs. (și partener) la o vârstă timpurie, în baza relației cu părinții. Acesta nu poate fi modificat, dar se poate de înțeles ce se întâmplă și de gestionat situația.

  0 960
 • Prietenia la maturi
  Vera Budan,

  Prietenia la maturi

  De ce în copilărie atât de ușor legăm prietenii, iar odată cu trecerea anilor e tot mai dificil să ne apropiem de cineva? Pentru ce în genere avem nevoie de prietenie și nu e oare mai simplu fără aceasta? Cum învățăm să păstrăm și să construim relații amicale, dacă până acum nu se primea? Explică psihologul Vera Budan.

  0 826
 • Iubirea veșnică este posibilă? Ce spune psihologia
  Vera Budan,

  Iubirea veșnică este posibilă? Ce spune psihologia

  Putem cât vrem să respingem acest lucru, dar dragostea este sentimentul subordonat biologiei, hormonilor și instictelor de supraviețuire. Dacă înțelegem ce și de ce se întâmplă — este posibil un cuplu să-și păstreze dragostea pentru mulți ani — consideră psihologul Vera Budan.

  0 828
 • Slăbiciunea feminină vs vigoarea bărbătească. Cum manifestăm feminitatea/masculinitatea pentru a avea relații armonioase
  Vera Budan,

  Slăbiciunea feminină vs vigoarea bărbătească. Cum manifestăm feminitatea/masculinitatea pentru a avea relații armonioase

  Bărbații moderni se plâng tot mai des pe faptul că femeile au devenit prea puternice. Își soluționează de sine stătător problemele, bat cuie, merg la cumpărături. Și femeile sunt indignate că bărbații de azi sunt infantili. Ce se întâmplă în prezent cu rolurile de gen?

  0 545
 • 9 întrebări despre psihoterapie. Tot ce ați vrut să știți, dar vă era incomod să întrebați
  Vera Budan,

  9 întrebări despre psihoterapie. Tot ce ați vrut să știți, dar vă era incomod să întrebați

  Expertul nostru, Vera Budan - psiholog clinician cu experiență și psihoterapeut în formare - oferă răspuns la cele mai răspândite întrebări, îndoieli și temeri ce se referă la psihoterapie.

  0 1896
 • De ce oamenii permanent promit și nu se țin de cuvânt?
  Vera Budan,

  De ce oamenii permanent promit și nu se țin de cuvânt?

  Uneori persoanele ce ne înconjoară parcă se înțeleg - toți promit ceva, după care nu îndeplinesc. Însă noi am crezut, ne-am făcut speranțe și ... ne-am dezamăgit a câta oară. De ce procedează în acest fel și de ce anume noi avem "norocul" să întâmpinăm asemenea tipi? Explică psihologul Vera Budan.

  0 1464
 • Frica de bartranete la femei
  Vera Budan,

  Frica de bartranete la femei

  Despre frica de îmbătrânire, o temă de-a dreptul sensibilă și de obicei evitată, totuși care merită să fie cunoscută și abordată. De ce ne este frică să îmbătrânim și oare când începe acest proces ireversibil?Articol de psiholog Vera Budan.

  0 926
 • Tendința spre mai bine sau insațietate
  Vera Budan,

  Tendința spre mai bine sau insațietate

  Cât nu ar avea, omului întotdeauna i se pare puțin și vrea mai mult. Da, înțelegem că mulți ne-ar invidia pentru faptul că suntem tineri și sănătoși, pentru că suntem capabili să muncim. Dar oricum vrem — automobil mai bun, job mai interesant, podoabă capilară mai bogată.

  0 703
 • Rețeta fericirii în cuplu (oare există?)
  Vera Budan,

  Rețeta fericirii în cuplu (oare există?)

  Vreau să vă anunț din start, ca să nu fie dezamăgiri la final – ce voi scrie în acest articol nu este DELOC ușor de aplicat! Este simplu, este logic și ușor de înțeles, totuși iubitorii de rețete simple vor trebui să caute alte cărți de gătit.

  0 2137
 • Cum ne recunoaștem visele adevărate? Și de ce uneori încetăm să mai dorim ceva
  Vera Budan,

  Cum ne recunoaștem visele adevărate? Și de ce uneori încetăm să mai dorim ceva

  În copilărie avem vise multe și îndrăznețe. Și nu încape nicio îndoială - oare cu adevărat ne dorim aceasta? În cazul adulților, lucrurile stau altfel - adesea singuri nu știm ce vrem sau chiar ne prindem la ideea că, în genere, nu ne trebuie nimic. De ce se întâmplă astfel? Explică psihologul, Vera Budan.

  0 904
 • ”Ți-am spus doar!” Ce presupune în realitate această frază
  Vera Budan,

  ”Ți-am spus doar!” Ce presupune în realitate această frază

  Fraza ”iar eu ți-am spus/te-am preîntâmpinat” este inclusă în lista neagră de către multe articole de psihologie și relații. Dar, noi continuăm să o rostim. De ce aceasta stârnește revolte, atunci când ni se adresează nouă, și de ce noi înșine nu ne putem abține să o spunem celor apropiați? Face lumină psihologul Vera Budan.

  0 1114
 • Intrigi in colectivul de femei
  Vera Budan,

  Intrigi in colectivul de femei

  Ca într-un cuib de viespi. Așa spunem uneori despre un colectiv de femei. Bârfe, intrigi, minciuni, concurență murdară, multă comunicare indirectă, aluzii, jocuri camuflate de manifestare a puterii. Oare de ce noi femeile (noi sfintele…) facem asta? Oare cum se explică atât de multă răutate (sigur nu a noastră, noi nu avem nici o vină, dar ele…)?

  1 1445
 • Libertatea: cum să ne simțim liberi ca pasărea?
  Vera Budan,

  Libertatea: cum să ne simțim liberi ca pasărea?

  Nu mă simt liber/ă să spun, să fac, să vreau și să fiu ceea ce sunt. Probabil nu o singură dată ați întâlnit oameni care nu îndrăznesc să facă sau să fie așa cum își doresc. Ba chiar se prea poate ca chiar dumneavoastră să vă simțiți mereu încătușat/ă. Ce putem face pentru a ne simți liberi?

  0 569
 • De unde luăm energie în situații de criză? Sfaturi utile
  Vera Budan,

  De unde luăm energie în situații de criză? Sfaturi utile

  Fiecare din noi, la un moment dat, se poate pomeni într-o situație de criză – divorț, concediere neașteptată, boală sau decesul unei persoane. În acele clipe trăim o adevărată stare de șoc și ne pierdem toate puterile. Dar viața continuă și, chiar și în acele situații de criză, avem anumite responsabilități pe care nimeni nu le anulează – grija de copii sau părinți în etate, câștigarea resurselor pentru un trai decent etc. Cum facem față situației, atunci când suntem copleșiți? De unde luăm energie când ne simțim la capătul puterilor?

  0 1243
 • Cum poți învăța să ierți pentru a trăi o viață nouă?
  Vera Budan,

  Cum poți învăța să ierți pentru a trăi o viață nouă?

  Fiecare om se supără, se simte ofensat, la un moment dat, poate chiar — trădat. Acest sentiment de supărare vă blochează emoțional, vă inspiră nenumărate gânduri, planuri de răzbunare? Cum vă puteți elibera din această capcană emoțională, care va prins la un moment, pentru a trăi liber? Explică expertul nostru, psihologul Vera Budan.

  0 1094
Vedeți toate articolele

Produse și servicii la tema "Vera Budan"

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Psihologi»

Articole populare a rubricii «Psihologi»