Secretele relațiilor de succes destăinuite de Natalia Melehina: Cum trebuie să fie o femeie?9

Secretele relațiilor de succes destăinuite de Natalia Melehina: Cum trebuie să fie o femeie?

Psihologul Natalia Melehina susține – femeia nu datorează nimănui nimic. Schimbarea, lucrul asupra propriei persoane se face nu din poziția "eu trebuie", ci de la conștientizarea faptului că fiecare calitate sau comportament a femeii, conduc spre un anumit rezultat. Și în cazul în care rezultatele obținute nu bucură, atunci aceasta este doar consecința poziției luate și a alegerii făcute. Articolul de față este dedicat acelor calități feminine, cum sunt tactul și înțelepciunea.

Femeia este datoare?

Este o întrebare inepuizabilă, la acest subiect poți vorbi la infinit, dar primul lucru pe care trebuie să-l înțelegem - femeia nimănui nu datorează nimic! Maximum de ce are nevoie - să-și dorească să fie unică, interesantă, atractivă, sexuală, veselă. Unicul lucru pe care trebuie să-l înțelegem este faptul că fiecare calitate pe care o aveți poate aduce în viața dumneavoastră anumite schimbări pozitive. Trebuie doar să înțelegeți de ce este necesar să posedați o asemenea calitate.

O "neghioabă" needucată și analfabetă

De exemplu, să abordăm astăzi asemenea calități precum gândirea, comportamentul tacticos și perspicacitatea, aceeași înțelepciune (a înțelege în ce moment mai bine taci). În viziunea mea, în cazul femeii, toate acestea generează un singur rezultat – bărbatul care vă este alături niciodată nu va roși din cauza dumneavoastră. Deoarece o "neghioabă" needucată și analfabetă (eu intenționat exagerez calitățile), care nu cunoaște regulile elementare de comportament și principiile de bază ale tactului, o anumită perioadă va fi abordată ca o persoană bună și naivă, dar nu pentru mult timp. Râsul fără nicio cauză, derâderea partenerului în public, încercarea de a se evidenția cu scopul de a atrage atenția celor din jur – toate acestea irită. Pot vorbi calm despre analfabetism și lipsa educației, fără să-mi fie frică să supăr pe cineva, doar pentru că știu că acestea sunt calități care pot fi minunat prelucrate și modificate, trebuie doar să dorești aceasta! Dar! Nu sunteți obligată!

În acest caz veți primi cu ușurință faptul că bărbatul dumneavoastră vă lasă acasă și deja la anumite întâlniri și petreceri merge de unul singur.

Cum procedați?

Pentru a dezvolta gândirea, simțul tactului (nu este vorba despre ritmurile unui dans, deși, de ce nu) și perspicacitatea, trebuie să faceți câțiva pași simplu. Citiți cărți care vă fac puțin să reflectați asupra valorilor vieții și care pornesc mecanismul analizei (filozofie, clasică). Urmăriți comportamentele oamenilor și, în special, a bărbatului dumneavoastră, schimbările de mimică, poziția corpului în timpul unei discuții, pentru a-i înțelege starea de spirit. O asemenea observație vă va permite în viitor să urmăriți frazele care produc impresie și ce impresie anume. Aceasta va dezvolta inteligența și empatia – simțirea stării de spirit a bărbatului, a momentelor când trebuie să taci și când e cazul să-l susții. Tactul poate fi dezvoltat, citind cărți elementare despre regulile de comportament și aplicând principiul "mai bine să nu spun tot, decât să zic prea multe".

De ce trebuie să fac asta?!

Rețineți un lucru important – nu datorați nimănui nimic, dar nici nu cereți, iar dacă vă doriți ceva, atunci trebuie să lucrați asupra propriei persoane.

Nu vă mirați dacă bărbatul a încetat să vă ia cu sine la petreceri corporative, întâlniri cu prietenii, plimbări etc. Partenerului dumneavoastră îi este mai simplu să se simtă bărbat fără dvs., decât să roșească atunci când dumneavoastră doriți să veseliți toată lumea și sunteți gata să utilizați sarcasmul chiar în direcția bărbatului. Oh, da, și nu folosiți asemenea scuze, precum "eu nu m-am gândit, nu am vrut etc", pentru un adevărat bărbat aceasta nu este o scuză.

Bărbatul este dispus să vă ofere zeci de ori mai mult pentru un comportament "corect" sau să-l numim "respectuos". Comportament, care lasă loc și pentru încântare, și pentru gândire, și pentru susținere, chiar și în momentele în care el este greșit. Anume pe o asemenea femeie, bărbatul nu o va lăsa niciodată. Și va fi dispus să reîntoarcă respectul și mai mare. Este important ca tactul și respectul dumneavoastră să nu se transforme în răbdare. În asemenea caz, există pericolul că nu veți atinge rezultatul dorit, ci vă veți reține emoțiile sau, mai rău, veți face jertfe inutile.

Sunteți datoare sau pur și simplu vă doriți

Căutați la bărbatul dvs. calitățile de care vă puteți mândri și pe care le puteți admira, atunci viziunea dumneavoastră și cuvântul se vor schimba, iar el își va simți semnificația și importanță, datorită dumneavoastră.

Și haideți să fim sincere, dacă cu ușurință puteți face haz de bărbatul dumneavoastră în public sau îl puteți discuta cu prietenele, punându-l într-o lumină proastă, atunci într-adevăr nu-l prețuiți și nu-l considerați un bărbat adevărat. În acest caz, vă puteți cu ușurință despărți de el. Atunci nici nu mai aveți nevoie de aceste recomandări și, în genere, acest articol nu vă este predestinat. Deja sunteți fericită! Iar acum alegeți – sunteți obligată sau pur și simplu vă doriți …

Credeți-mă, bărbatul va aprecia acest lucru, deoarece tactul și înțelepciunea vă vor ajuta să comunicați bărbatului despre nemulțumirea dumneavoastră atât de grațios, încât el nici nu vă va contrazice și nu se va împotrivi.

Vă doresc tuturor armonie și iscusință de a aprecia persoana care vă este alături, doar aceasta întotdeauna este reciproc!


Natalia Melehina

Coordonatorul proiectului Familia.md.
Psiholog-expert în psihologia relațiilor.Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Natalia Melehina — Coordonatorul proiectului Familia.md. Psiholog Tel.: 068 44-66-24

Produse și servicii la tema

  • Natalia Melehina Coordonatorul proiectului Familia.md. Psiholog

    or. Chișinău,
    068 44-66-24

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Psihologi»

Articole populare a rubricii «Psihologi»