pazl

Articolul se referă la temele:

6 semne că mariajul este pe punctul de a se destrăma1

6 semne că mariajul este pe punctul de a se destrăma

Puține cupluri îndrăgostite, aflându-se pe pragul Stării Civile, se gândesc la faptul că o căsnicie nu semnifică doar dragoste și relații romantice, dar și muncă zilnică, orientată spre menținerea acestor relații.

Și iată că într-o bună zi, vine momentul în care omul înțelege că lucrurile nu decurg așa cum își imagina el, iar căsătoria lui este pe punct de a se destrăma.

Semne:

1. Apariția sentimentului de răceală emoțională.

Dacă cândva nu doreați ca cineva să vă încalce idila și vă era bine doar în doi, atunci acum tot mai des vă petreceți timpul liber în compania prietenilor și prietenelor, iar pentru vacanță căutați companie, numai să nu rămâneți în doi.

2. Lipsa comunicării strânse.

Discuțiile de suflet au dispărut din viața voastră de cuplu. Tot ce discutați cu soțul se referă doar la probleme de rutină și probleme cât privește creșterea și educația copiilor.

3. Pierderea înțelegerii reciproce.

Certurile și conflictele au devenit parte a vieții voastre de familie. Divergența de opinii, chiar și cu privire la lucruri mărunte, se transformă în iritații, atacuri agresive și exprimări furioase.

4.Lipsa susținerii morale.

În situațiile dificile, solicitând susținerea morală și sfatul soțului, drept răspuns, de cele mai multe ori, obțineți fie indiferență, fie critică și acuzații.

6. Indiferența partenerului față de atractivitatea fizică a dumneavoastră.

Partenerul dvs. trage cu ochiul la reprezentanți ai sexului opus și în comunicarea cu aceste persoane, flirtează și nu se zgârcește la a-i face complimente. Iar dvs., la subiectul imaginii vizuale, aveți parte fie doar de critică și derâdere, fie, în genere, de indiferență totală.

4. Lipsa atracției intime.

Viața intimă a devenit rară și extenuată, au dispărut senzațiile fierbinți. Dvs. sau partenerul vă străduiți să mergeți la culcare mai devreme sau mai târziu, iar intimitatea este percepută deja ca o datorie conjugală, și nu ca o exprimare a dragostei.

5. Singurătatea

Aflându-vă într-o relație, în ultima perioadă, vă simțiți tot mai singur (-ă). Expresia "Singurătatea în doi" vă este deja cunoscută nu din auzite.

Recomandări:

Dacă dumneavoastră primul v-ați dat seama că mariajul dvs. este în pericol și nu doriți ca acesta să se destrame de tot, anume dvs. trebuie să preluați inițiativa și responsabilitatea pentru păstrarea acestei relații.

 1. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți e să vă amintiți că până a vă căsători erați pur și simplu Femeie și Bărbat, care într-o bună zi s-au întâlnit și s-au îndrăgostit, și doar după aceasta au devenit Soț și Soție. Și una, nu anulează pe cealaltă.

  De aceea, pentru început, trebuie să reîmprospătați "ochiul obișnuit" al soțului și să faceți o schimbare de imagine. Pentru aceasta ar fi bine să vă schimbați garderoba, lenjeria intimă, coafura și parfumul (ați putea reveni la acea aromă pe care o foloseați în perioada în care v-ați cunoscut). Aceasta se referă atât la femei, cât și la bărbați.

 2. După ce partenerul va observa schimbările pe care le-ați efectuat, trebuie să discutați sincer cu el despre relația dumneavoastră, să vă exprimați temerile. Dacă el v-a înțeles și v-a auzit, și de asemenea își dorește să păstreze căsnicia, ambii trebuie să vă exprimați toate neplăcerile, așteptările, ce lipsea fiecăruia pentru satisfacție și relații armonioase în familie.

  Dacă vă este dificil să faceți acest lucru de sine stătător, cu acest scop vă puteți adresa unui psiholog, care în postura de persoană terță, vă va ajuta să aveți un dialog constructiv.

 3. Dacă conversația a fost fructuoasă, ați reușit să stabiliți un contact reciproc și să reveniți la relația anterioară, ar fi bine ca la această etapă să mergeți împreună la odihnă, pentru a petrece timpul doar în doi, să vă reîmprospătați sentimentele și să readuceți romantismul în relație.

  Dacă deocamdată nu aveți asemenea posibilitate, ar fi bine cel puțin în week-end să vizitați acele locuri unde vă plăcea să mergeți în doi până la nuntă, sau din contra, acolo unde v-ați dorit de mai mult timp să mergeți, dar tot nu găseați timp liber și posibilități de a o face.

  Impresiile create de la noul loc, o noapte romantică cu flori și vin spumant, într-un hotel frumos, pentru mult timp vă vor încărca cu energie și amintiri plăcute.

 4. Și, în concluzie, pentru a multiplica rezultatul obținut și pentru ca încă mulți ani să trăiți în armonie și înțelegere, este foarte important să vă alăturați intereselor unul altuia. Încercați să atrageți partenerul la hobby-ul pe care-l aveți și activitățile îndrăgite sau singură, să vă lăsați atrasă de interesele partenerului.

  În acest fel, veți putea să petreceți și mai mult timp împreună și, concomitent, să obțineți emoții pozitive. Aceasta apropie foarte mult oamenii și îi face prieteni și asociați. Să priviți în aceeași direcție, ținându-vă de mână – aceasta este cheia unor relații fericite și de durată.

Fiți fericiți!


Svetlana Sobesceanschi

Psiholog practician, art-terapeut, specialist în lucrul cu Cardurile asociative metaforice (OH-cards), astropsiholog.Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Svetlana Sobesceanschi — Psiholog Tel.: 079 81-91-81

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

pazl

Noutățile partenerilor

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Psihologi»

Articole populare a rubricii «Psihologi»