Oratorica — centru de studiere a limbilor europene, activitatea căruia este orientată către rezultatele studenților.

Cursuri de limbi străine pentru copii și adulți:

Salon-Studio Diversity — varietate de stiluri, direcții și tehnici1

Salon-Studio Diversity — varietate de stiluri, direcții și tehnici

Coafor — una dintre cele mai solicitate profesii în industria frumuseții. Să înveți să frizezi — nu e complicat, dar pentru a deveni meșter adevărat, care este recomandat prietenilor, trebuie să studiezi domeniul în profunzime. Sunt importante experiența și profesionalismul cadrelor didactice, metoda de instruire și procentul de formare practică. Pe lângă aceasta, sala de instruire trebuie să fie confortabilă, dotată cu tot echipamentul necesar, cu materiale și instrumente.

Svetlana Armașu, fondatoare și profesoară la studio "Diversity", la crearea condițiilor și planului de instruire s-a ținut cont de anume aceste criterii, datorită acestui fapt discipolii activează cu succes în toată lumea.

Svetlana, povestiți-ne, cum a început totul?

Circa opt ani în urmă, eu lucram într-o absolut altă sferă și aveam succese. Dar voiam să deschid o afacere proprie, prin intermediul căreia să aduc oamenilor frumusețea și să-mi exercit creativitatea. Anume acesta a fost motivul din care am și ales cea mai frumoasă activitatea din toate — salon de frumusețe. Amenajând salonul, am făcut cursuri de coafor, deoarece voiam să cunosc acest domeniu de activitate. Și am rămas mirată, cât de mult m-a atras. Îmi era interesant tot, începând de la procesele chimice ce au loc în timpul combinării componentelor și finisând cu schițarea frizurii și efectuarea acesteia în stil propriu, pentru a obține o capodoperă personală, nouă. În paralel am urmat și un curs de make-up artist.

O mare problemă cu care se confruntă multe dintre elevele mele, dar și a make-up artiștilor la general, e că atunci când li se adresează un client, ele aleg în minte o mulțime de tehnici, ele văd în capul lor machiajul, în timp ce, în fața lor stă un om viu, pe el trebuie să-l privești. Încă nu am întâlnit o formă a ochiului identică, nici buze identice – dacă în față am un om irepetabil, atunci el are nevoie de make-up irepetabil. Aceasta e valabil și înc cazul coafurilor.

E adevărat că în spatele acestei profesii aparent ușoare, se ascund nu doar abilități, dar și științe exacte …

Bună observație! Iar propoziția ce urmează aș scrie-o cu majuscule. Frizer — profesia care combină fizica, geometria, chimia, biologia, desenul, psihologia. Și toate acestea vor lucra doar cu condiția că Dvs. iubiți oamenii. cofor — este o profesie destinată oamenilor puternici, deștepți, creativi, întreprinzători și harnici.

De multe ori, la cursurile mele vin persoane cu două sau chiar trei diplome de studii superioare și, de regulă, asemenea discipoli au rezultate mai bune, dar nu din perspectivă tehnică — tehnica se obține pe parcurs — ci din punct de vedere a viziunii, pe care e destul de dificil să o educi.

Probabil anume acesta e motivul din care oamenii își caută un meșter ani întregi, iar dacă îl găsesc nu mai pleacă niciodată. De la lansarea acestei afaceri, am schimbat multe locuri, și la început mă mira că indiferent de faptul că locul nu e prea comod (se întâmpla uneori), clienții mei mereu mă urmau. Apreciez foarte mult încrederea, cu care ei revin și revin din nou la mine. Aproape niciodată nu decid să obțin același rezultat, propunând clienților mereu ceva nou, proaspăt, mult mai potrivit, deși să repet – ar fi cea mai simplă soluție.

Ce semnifică denumirea "Diverstity" ?

Diversity se traduce prin diversitate. Este vorba de varietate de stiluri, direcții, abordări a activității. În primul rând, studioul nostru reprezintă cursuri de formare și cursuri de perfecționare în diverse direcții: coloristică, frizuri, coafuri și școala de make-up, care se dezvoltă în permanență. În al doilea rând, fiecare direcție este predată nu în baza unei metode concrete, ci prin comparația particularităților diferitor școli. Școala ”Diversity” a adunat o mulțime de tehnici diferite. Așa, de exemplu, cursanții studiază frizura în 5 tehnici diferite: tehnica engleză clasică, tehnica ABC, tehnica PivotPoint, tehnica Dessange și tehnica Toni&Guy. Cu alte cuvinte, meșterul care cunoaște o mulțime de tehnici, înțelege mult mai ușor ideea procesului și poate elabora un stil propriu, de autor. În acest fel noi pregătim meșteri care doresc să fie cei mai buni în domeniu.

Aceeași abordare complexă avem și în cazul predării coloristicii, machiajului și crearea coafurii. Noi învățăm cursanții să gândească, să analizeze și să ia decizii, pentru ca omul să vadă din toate unghiurile sarcina pe care are de-o soluționat.

Iar cât îi privește pe cei care încep să asimileze meseria?

Pentru începători avem cursuri de coafori de profil larg, care se diferențiază avantajos prin faptul că de la noi omul pleacă nu doar cu abilități elementare, dar fiind deja meșter ce activează, doar noi atragem atenție specială părții practice. Pe lângă studio, activează frizeria care se bucură de un număr mare de clienți reali, unde lucrează specialiști clasa lux, meșteri cu puțină experiență și stagiari (evident sub supravegherea mentorului). În acest fel, la absolvire, cursantul este încrezut în forțele proprii și pregătit să lucreze, ceea ce reprezintă un atu important în profesia de frizer.

Pe lângă instruire, garantăm absolvenților noștri angajare în câmpul muncii, deoarece cele mai bune saloane de frumusețe și frizerii din oraș îi angajează cu drag la muncă, fiind la curent ce nivel de pregătire are absolventul nostru, iar acesta se echivalează cu doi ani de practică în regim obișnuit.

Care e durata cursului și când are loc admiterea?

Propunem trei tipuri de instruire: în grup de bază, grupe la perfecționare și individuale, la cererea clientului.

Grupele cu instruire de bază sunt completate în fiecare lună. Nu se face o ca atare selecție. Suntem dispuși să primim pe toți cei care vor să învețe și să obțină o profesie. Lecțiile au loc peste o zi, de luni până vineri, câte 4 ore pe parcursul a 8 luni. Și aceste patru ore noi lucrăm intensiv, pentru ca mâinile să poată, iar capul să cunoască.

Cursurile de perfecționare au loc în formatul master-classurilor de o singură zi, de regulă, fiind destinate absolvenților noștri. Ei primii află despre vizita salonului nostru de către specialiști de peste hotare, precum și despre rezultatele plecărilor noastre în afara țării pentru obținerea unei noi experiențe, a unor tehnici noi. Totodată, absolvenții noștri beneficiază de reducere permanentă de 20% pentru orice curs predat la studioul nostru.

Cât privește instruirea individuală, aceasta se elaborează și din punct de vedere a programului, și a temelor concrete, și în funcție de solicitările doritorului. Astfel, de exemplu, dacă persoana a venit de peste hotare pe un termen de o lună (!) și își dorește să asimileze profesia de coafor, elaborăm program special de studii intensive.

Svetlana, noi cunoaștem că dvs. mai aveți un brand — "Lana Armashu Face & Hair". Are vreo legătură cu studioul și ce reprezintă?

În calitate de pedagog, aparțin în totalitate studioului. Dar, de asemenea, sunt specialist practician, sunt colorist, meșter de frizuri pentru femei, meșter la coafat și make-up. Am clienții mei fideli și, iubirea și gingășia mea specială sunt miresele.

O epocă întreagă a vieții mele, trece cu genericul meu și a ceea cu ce mă ocup — "Lana Armashu Face & Hair". Le povestesc elevilor mei cum în limitele propriului brand să crești și să te dezvolți în calitate de meșter, și o fac prin propriul exemplu. Le povestesc despre experiența mea, despre motivele din care un frizer de profil larg nu e cu nimic mai rău decât meșter de specializare îngustă. Și coloristica, și tunsorile, și coafurile, și machiajului sunt direcții înrudite, acestea se suplinesc perfect una pe cealaltă, atât din perspectiva elaborării, cât și a reducerii încărcăturii fizice. Pe lângă toate, în profilul larg există mult mai multe oportunități pentru autorealizarea creativă, pentru crearea unei imagini complete.

Fiți frumoase, adică de succes! Faceți ceea ce vă place și tindeți să atingeți perfecțiunea. Doar așa viața noastră capătă sens.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Studia Diversity — Курсы Str. Docuceaev, 13/1 Tel.: 022 101-999, 0 969-262-969 diversity.md

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Educația și munca»

Articole populare a rubricii «Educația și munca»