Articolul se referă la temele:

Vet-Exotica — asistență veterinară profesională acordată animalelor de companie și speciilor exotice de animale și păsări.

Domenii de specializare:

Servicii de montare! Instalarea sistemelor de filtrare, alimentare cu apă, aparatelor cu aer condiționat și încălzire0

Materialul partenerilor 27 martie 1397
Servicii de montare! Instalarea sistemelor de filtrare, alimentare cu apă, aparatelor cu aer condiționat și încălzire

Odată cu achiziția unui nou sistem, fie el de filtrare, încălzire, alimentare a apei sau aer condiționat, urmează etapa de instalare a acestuia. Poate deseori subestimată, dar de calitatea efectuării lucrărilor de montare va depinde direct buna funcționare a utilajului. Prin urmare, e necesar să alegi meșteri calificați și care vor îndeplini munca corespunzător nevoilor locuinței tale.

Cum găsești instalatorul potrivit?

Există câteva surse sigure care te pot ajuta în selectarea serviciilor potrivite de montare:

  • Întreabă membrii familiei și prietenii. Mulți au apelat cel puțin o dată la serviciile unui instalator. Astfel, printre cei apropiați s-ar putea să găsești recenziile și recomandările cele mai sigure.
  • Consultă magazinul de unde ai procurat produsul. Deseori, magazinele care vând sisteme pentru casă, au parteneri instalatori sau chiar ei pot presta serviciile date. De regulă, meșterii dați cunosc bine produsele magazinului și specificul montării acestora. De exemplu, la Eurosanteh găsești orice tip de sistem hidro sau pe gaz, necesar locuinței tale, totodată, compania oferă și servicii de instalare ale acestora, precum și posibilitatea consultației înainte de comandă.
  • Grupuri și forumuri online. Chiar un simplu search pe Google poate fi de folos. Nu risca însă, dacă ai cea mai mică îndoială sau dacă nu ai înțeles definitv procedura.

Ce trebuie să faci odată ce ai ales instalatorul potrivit?

Pentru început, ar trebui să-i comunici acestuia ce planuri ai, dacă lucrarea implică modificări vizibile. În cazul unui sistem mai simplu, este suficient să-i indici locul unde dorești ca acesta să fie instalat.

Concretizează de ce va fi nevoie, chiar dacă, de regulă, aceștia vin cu tot necesarul, sunt cazuri când din cauza unor mici detalii se pot pierde două-trei ore. Totodată, nu uita să pregătești locul de muncă pentru meșter, ar fi bine să ferești orice obiect care ar putea deranja sau care s-ar putea ușor strica.

Nu ezita să adresezi întrebări, când ceva nu-ți este clar. Instalatorul îți poate oferi informații atât despre modul de funcționare și utilizare a sistemului, dar poate veni și cu unele sfaturi la capitolul siguranță și exploatare mai îndelungată a utilajului. Poți chiar solicita un număr de contact din partea acestuia, pentru a reveni dacă apar unele probleme - acesta va oferi o soluție mult mai rapid, deoarece cunoaște cel mai bine cum a fost montat sistemul.

Care este prețul unui instalator în Chișinău?

Astăzi găsim un număr mare de specialiști în domeniul instalațiilor, dar nu toți solicită o sumă rezonabilă pentru calitatea lucrării efectuate. Cea mai bună opțiune este, totuși, să optezi pentru meșterul recomandat sau care lucrează la magazinul de unde ai procurat sistemul. Astfel, dacă apar probleme, mereu vei ști că poți contacta dealerul care va rezolva problema, actual, în special, când este valabilă garanția produsului.

Prețurile se stabilesc în funcție de timpul sistemului. De exemplu, la Eurosanteh, montarea unui aparat cu aer condiționat începe de la 1320 lei pentru modelele cu 7000 BTU, cum sunt cele de marcă Fujitsu sau Mitsubishi. La instalarea unuia mai puternic, cum ar fi condiționerele Gree, de 12000 BTU, va trebui să scoți din buzunar 1450 lei.

Montarea unui cazan pe gaz începe de la 1980 lei pentru cele de 24-28 kWt. Modele date sunt cel mai des utilizate în apartamente și se găsesc de la producători precum cazanele pe gaz Bosch, Buderus, Immergas ș.a.

Pentru mai multe detalii puteți accesa site-ul Eurosanteh și consulta lista întreagă de prețuri pentru serviciile de instalare.

Optează mereu pentru meșteri calificați și cu experiență în domeniu. Chiar dacă avem rude sau cunoscuți care ne asigură că știu cum se instalează un sistem, există multe detalii și aspecte pe care le cunoaște doar o persoană din domeniu. Poate va trebui să achiți serviciile, poate nu (în dependență de politica magazinului ales), dar în schimb vei economisi pe reparațiile ulterioare și vei ști că totul funcționează în siguranță.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Casă»

Articole populare a rubricii «Casă»