Articolul se referă la temele:

Bulgaria – destinație de vacanță pentru familiile cu copii. Sfaturile expertului.2

În ultimii ani, popularitatea Bulgariei, drept destinație de vacanță pentru cetățenii Moldovei, a crescut semnificativ. În special, acestă țară atrage familiile cu venituri medii și cele cu copii. Cei, care s-au săturat de "ospitalitatea ucrainenilor", dar care nu au “acumulat” destul pentru Turcia – aleg anume Bulgaria.

Care stațiuni din Bulgaria sunt cele mai potrivite pentru odihna de familie, ce servicii și distracții se propun copiilor, dar și cum puteți economisi, ne va spune Maria Dimova, specialist în cadrul unei agenții turistice din capitală.

Prin ce este atractivă odihna în Bulgaria, pentru familiile cu copii din Moldova?

În primul rînd, este o țară frumoasă care are de toate - și mare cu plaje de nisip, și o natură frumoasă, și o multitudine de obiective turistice, atît istorice (orașe și biserici vechi), cît și moderne (aquapark-uri, delfinarii, parcuri de distracții). Or, în Bulgaria puteți atît să stați să vă bronzați pe plajă, cît și să aflați multe lucruri noi și interesante.

În al doilea rînd, este o țară cu o climă temperată, foarte aproapiată de a noastră, dar și cu o bucătărie asemănătoare. Pentru copii asta este foarte important, deoarece, în comparație cu maturii, ei mult mai greu se adaptează la o clima exotică sau la o mîncare nouă. De regulă, în Bulgaria, nu apar probleme de aclimatizare nici la cei bătrîni, nici la cei mai mici turiști.

În al treilea rînd – drumul. Călătoria cu automobilul sau autocarul este mult mai ieftină decît călatoria cu avionul (care este achitată complet de copii mai mari de 2 ani).

Parteneri Familia.md

Compania de asigurări "Klassika Asigurări" — spectru larg de servicii de asigurare. Experiența acumulată permite companiei să ofere clienților săi programe de asigurare optime și un set de recomandări privind riscurile și acțiunile asigurabile, pentru a reduce probabilitatea producerii evenimentului asigurat.

În al patrulea rînd - bulgarii propriu zis, oameni sinceri și binevoitori.Față de turiști au o atitudine foarte ospitalieră. Bulgarilor nu le sunt specifice obsesiile din Est – dacă nu întrebi nimeni nu se ia de tine. Însă dacă întrebi, întotdeauna o să te ajute cu un sfat și nu vor cere nimic în schimb.

În al cincilea rînd, prețurile în Bulgaria sunt mai mici decît la noi. În special la fructele de mare proaspete. Acolo te poți odihni foarte bine fară a cheltui foarte mulți bani.

Spuneți-ne mai detaliat, care este calitatea alimentării în stațiunile din Bulgaria, în special a celei pentru copii?

Totul depinde de tipul sejurului. Puteți alege un hotel cu tip de alimentație All (totul inclus), acest sistem îl puteți găsi în hotelele de 5,4,3 și chiar 2 stele. Respectiv, cu cît sunt mai puține stele, cu atît mai puțin variată este mîncarea. Dar flămînzi nu veți rămîne cu siguranță și copii dvs. deasemnea. Desigur în hotelele de 2-3 stele, de obicei, nu există un meniu special pentru copii, dar întotdeauna veți găsi ceva potrivit pentru copil, de pe masa comună. Deoarece, pe lîngă mîncarea gata pregatită, sunt și: carne, mezeluri feliate, legume, zbrînă, cașcaval etc.

Copiilor foarte mici, le puteți pregăti terciuri din cutii sau mîncare specială pentru copii. Personalul cu drag o să vă ajute să încălziți, să amestecați, să îndulciți. Și toate astea fară “un dolar în plus”.

În hotelele de 3+,4,5 stele cu sistem All Inclusiv, de regulă, există un meniu pentru copii sau dietic, ce include diverse terciuri, supe, chifteluțe.

Dacă veți alege un hotel cu sistem de alimentare „doar dejun”, atunci prînzul și cina le puteți lua în numeroasele cafenele și restaurante. Desigur, prețurile în prima line sunt întotdeauna mai ridicate decît în localurile ce se află mai departe de mare. De asemenea este de remarcat faptul că la bulgari porțiile de mîncare sunt foarte mari. Recomand să luați o porție la doi. De fapt cheltuielile pentru mîncarea din afara hotelului sunt practic egale cu cele din ALL din hotel.

Cu ce tip de transport este mai bine să mergem în Bulgaria și cum suportă copiii acest drum?

Acum spre Bulgaria zboruri nu sunt. Puteți merge cu mașina proprie sau cu autocarul. Prima variantă vă oferă libertate în acțiuni, dar costă mai mult.

De obicei, autocarele se pornesc la drum seara, fiind în drum toată noaptea (aproximativ 12 ore). Astfel, de cele mai multe ori, copii dorm aproape tot drumul și nu creează nimănui incomodități, dar și ei se simt mult mai bine.

Care sunt posibilitățile de economisire, atunci cînd alegem un sejur în Bulgaria?

O importanță deosebită o are perioada în care ați decis să mergeți la odihnă. Deoarece în Bulgaria prima parte a lunii iunie și prima parte a lunii septembrie se consideră “sezon scăzut”, cînd mai e încă destul de răcoare, respectiv și turiști sunt mai puțini. În aceste perioade prețurile sunt mici. În “sezonul mediu”, partea a doua a lunii iunie și partea a doua lunii august, costul se mărește. Iar în “sezonul de vîrf”, iulie – început de august, prețul se ridică la maxim. Și turiști în acestă perioadă sunt foarte mulți. Iată de ce I - a metodă de economisire ar fi să mergeți la odihnă sau în “sezonul scăzut”, sau în “sezonul mediu”.

II – a metodă de economisire – rezervarea timpurie (early booking). Dacă o să achitați costul sejurului în ianuarie – februarie, veți beneficia de 30% reducere. Uneori rezervările timpurii se pot face pînă în luna mai.

III – a metodă de economisire - ofertele speciale. Esența acestor oferte constă în faptul că agenția de turism negociază cu anumite hotele niște prețuri speciale și face rezervări, după care propune turiștilor un preț bun anume în aceste hotele.

IV – metodă de primi o reducere – să mergeți la odihnă p-e o perioadă mai lungă. Prețul pentru o zi de odihnă este mai ieftin dacă mergeți pe 9 sau 14 zine și nu pe 7.

Care stațiuni din Bulgaria ar fi recomandabile pentru familiile cu copii?

Am să vă spun pe scurt despre cele mai importante stațiuni, iar famiile vor decide care sunt cele mai potrivite pentru ele.

Obzor. E un oraș adevărat, nu doar o stațiune. Pe lîngă hotele acolo sunt și blocuri cu apartamente în care traiesc locuitorii acestui oraș. Această stațiune este potrivită pentru acei, care vor să cunoască cultura, îndeletnicirile locuitorilor acestei țări și chiar, de ce nu, să facă cunoștință cu ei. Este o regiune liniștită și pașnică.

Nisipurile de aur. Este o stațiune foarte populară, poziționată întrun parc natural. Este o zonă foarte verde și frumoasă, copacii protejează de soarele arzător. O plajă foarte mare. Această stațiune este cunoscută drept una pentru tineret, cu o multitudine de cluburi și o viață nocturnă tumultoasă. Dar de facto, nu peste tot e chiar așa. În zonele puțin îndepărtate de centrul stațiunii, sunt destul de multe locuri liniștite cu hotele pentru familii cu copii.

Sunny Beach. O stațiune mare și activă, numită și micul Las-Vegas. Dar ca și în Nisipurile de Aur, la periferii sunt hotele foarte liniștite, potrivite pentru odihna de familie și cu copii. Acestă stațiune este situată în partea de sud, respectiv apa aici este mult mai caldă. Iar pentru că este situată în golf, nu veți fi deranjați de vînturi, dar și temperatura este cu 1-2 grade mai ridicată. Este un loc bun pentru odihnă la început de sezon estival, cînd în alte regiuni apa este încă destul de rece.

Nessebar. Este o stațiune nu prea mare, dar frumoasă de lîngă Sunny Beach. Este orașul vechi și orașul nou, situate pe peninsulă. Mai este numit și orașul celor 100 de biserici. Orașul vechi Nessebar - este un oraș semidistrus cu o arhitectură excepțională. Acici te poți plimba zi de zi prin aceleași locuri dar să descoperi în fiecare zi ceva nou și interesant.

Albena. Aceasta este stațiunea perfectă pentru vacanța unei familii cu copii. Aici totul este organizat astfel ca și părinții, și copii să se simtă bine. Este o zonă verde, frumoasă, liniștită. Hotelele oferă umbrele și șezlonguri gratis pe plajă, dar oferă și un autobus gratuit spre plajă, dacă hotelul se află în liniile 2,3,4. Aici este bine pusă la punct alimentația copiilor. De-a lungul plajei sunt amenajate locuri de joacă pentru copii

Sunny Day. Este un complex închis de 4 hotele de diferite categorii. Foarte verde. Oferă umbrele gratis.

Sf. Konstantin și Elena — căpătat imaginea unei stațiuni liniștite pentru generația mai în vîrstă. Dar și familiile cu copii se vor simți bine acolo.

Care sunt distracțiile oferite de stațiunile din Bulgaria?

Majoritatea hotelelor de 3+, 4, 5 stele dispun de piscine cu tobogane, terenuri de joacă, mini-cluburi. Aici, persoane instruite se ocupă cu copii, fiind implicați în diverse jocuri și activități de creație.Copii mai mari pot fi lăsați în aceste cluburi pentru cîteva ore. De multe ori în hotele se organizează dicoteci pentru copii și concursuri interesante.

De asemenea, puteți merge împreună cu copii să vedeți locurile frumoase ale Bulgariei. Să cumpărați o foaie de excursie de la agenția de turism și să mergeți de sine stătător. Tansportul spre Bulgaria merge des, este accesibil de aceea puteți să savurați împreuna cu familia o exursie, spre exemplu, în Varna.

Apropo, în Varna este un Delfinariu deosebit. Toți copii care au fost acolo – au rămas impresionați.

De asemneea în Bulgaria sunt și multe Aquapark-uri. Cred că cel mai interesant dintre ele este cel din stațiunea Sunny Beach, Nessebar. Este un loc distractiv atît pentru părinți, cît și pentru copii.

În afără de asta mai există diverse distracții acvatice pe plaje, parcuri de distracții, plimbări călare pe cal și multe, multe altele.

Cu siguranță nu veți avea timp de plictiseală.

Sursa: Интернет-портал Semia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Comentarii 3

Sortare
 • Nou
 • Anterior
 • 20 mai. 2013 11:46 #1 Violeta

  Мы были в Албене. Очень красивый город посреди хвойного леса. Действительно там сделано все для удобства детей.

  Răspundeți
 • 11 iun. 2013 11:48 #2 Inga Vasilachi

  А еще визу в Болгарию БЕСПЛАТНО дают тем, у чьих супругов есть румынский паспорт. То есть, если рум.паспорт есть у мужа - жене визу делать нужно, но без оплаты.

  Răspundeți
 • 14 iun. 2013 01:45 #3 Вероника Горчак

  Начиная с 10 июня через станцию Кишинэу Центр начнет курсировать пассажирский международный поезд № 052 "Саратов – Варна", который запускает российская "Федеральная пассажирская компания", сообщает Actualitati.md Этот дополнительный ежегодный маршрут совершает рейсы из России в Болгарию и обратно в период отпусков. Actualitati.md отмечает, что билет из Кишинева до Варны обойдется в 1220 леев - купе, плацкартных вагонов в поезде нет, сообщили нам в справочной кишиневского Железнодорожного Вокзала.

  Răspundeți

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Turism și agrement»

Articole populare a rubricii «Turism și agrement»