Apa Buna

Articolul se referă la temele:

7 motive care fac tabăra "ARGOS" de pe Thassos să fie nu pur și simplu grozavă, ci nemaipomenită!0

7 motive care fac tabăra "ARGOS" de pe Thassos să fie nu pur și simplu grozavă, ci nemaipomenită!

Al doilea an consecutiv, una dintre agențiile de turism din Moldova organizează tabără de vară pentru copii în Grecia. Mulți dintre cei care au fost în tabără anul trecut, au ales și în acest an să plece pe Thassos, dar deja cu mai mulți prieteni, pentru că le-au povestit și acestora despre tabără. Ce poate fi mai frumos, decât să-ți împărtășești emoțiile și senzațiile tari unui amic!

Despre modalitatea în care activează aceasta, scopurile pe care le servește și motivele din care este pe placul părinților și copiilor, am discutat cu Irina Moghilev, administratoarea taberei "Argonauții".

Câtă bucurie avem în inima noastră de părinte, atunci când reușim să oferim copilului ceva nu pur și simplu dorit, ci și capabil de a acționa pozitiv asupra dezvoltării și devenirii acestuia! Unul din cele mai bune cadouri, care face parte din categoria "maxim beneficiu și plăcere" este odihna la tabăra turistică de vară din Grecia. Cel puțin, aceasta este părerea părinților din Moldova (și nu numai), care își trimit acolo copiii al doilea an consecutiv. Iar atunci când administratoarea taberei, Irina Moghilev, a început să ne povestească mai multe despre aceasta, chiar am regretat că nu mai sunt adolescent.

Motivul nr. 1 Apel rezonabil

Unul dintre secretele popularității taberei* este stilul desfășurării, și anume — turism simplificat. Nu leneș "all-inclusive", fără nici un fel de activitate și libertate, ci turism — cu drumeții, corturi, romantism. Există și provocări, și posibilitatea de a-ți demonstra abilitățile, de a consolida temperamentul. Dar ceea ce este cel mai important — toate fără extreme — în măsura posibilităților copiilor obișnuiți. Deși copiii sunt cazați în corturi, traiul este foarte confortabil — pe teritoriul campingului grecesc de stat.

Statul urmărește cu atenție să fie respectată ordinea, curățenia și confortul turiștilor. Există bloc sanitar, zonă cu cabine de duș, bucătărie, zonă de spălătorie și toate sunt bine ordonate și moderne. Energie electrică, apă caldă, frigider, teritoriu iluminat, cărări asfaltate — toate beneficiile civilizației. Copiii locuiesc în corturi mari și confortabile. Cortul are două "dormitoare" (câte două persoane în fiecare), separate printr-un "foaier" spațios, unde este comod să-ți aranjezi lucrurile, stând în picioare. În "cameră", copiii dorm pe o saltea gonflabilă moale, care este nu mai puțin confortabilă decât patul de acasă.

Motivul nr. 2 Întărirea sănătății

Însăși camping-ul este foarte mare — 5 ha și este amplasat într-o minunată pădure de brazi, chiar pe plajă, la 40 m de la malul Mării Egee. Aer magic de curat, verdeață luxuriantă, natură bogată. Timp de două săptămâni copiii respiră aer de mare, pădure, se scaldă și se plimbă — această doză de sănătate va fi suficientă pentru întreg anul de învățământ. Din Chișinău copiii sunt însoțiți de un medic. Acesta se află în preajma copiilor în permanență și cu mare atenție are grijă de sănătatea și siguranța participanților taberei.

Motivul nr. 3 Descoperiri culinare

Eu ascultam povestirea Irinei despre tabără cu dor de mare și soare, dar când am ajuns la subiectul alimentației — mi-a venit în gând să las toate treburile și să plec imediat acolo. Să prepare și pentru mine mâncare bucătarul personal al taberei, de 5 ori pe zi, cu bucate proaspete, preparate într-o bucătărie de câmp bine echipată. În meniu — bucate cu care suntem obișnuiți, dar cu aromă grecească. La posibilitate sunt utilizate produse proaspete grecești — ulei de măslin, măsline uscate, brânză feta, miere de pin, oranjade din portocale recent recoltate.

Apropo, copiii le storc singuri și chiar își câștigă acest drept — atât de atractiv este pentru ei procesul respectiv. La finele turei, li se oferă crevete — mari, delicioase, proaspăt prinse din mare. Iar în cadrul excursiilor desfășurate, copii vizitează tradiționalele taverne grecești, unde pot gusta bucate autentice — souvlaki, tzatzik și multe altele.

Motivul nr. 4 Excursii și flashmoburi

În costul foii de odihnă sunt incluse 2 excursii. Prima — prin orașul Thassos, cu vizitarea unei cafenele grecești neobișnuite, la fel cu posibilitatea de a face o mulțime de fotografii superbe.

A doua — în sătucul Prinos, popular prin piața agricultorilor. Această piață reprezintă un loc formidabil pentru a simți adevărata aromă grecească, a vedea și a gusta cele mai diverse fructe grecești, legume, dulciuri tradiționale, nucușoare — tot este frumos, gustos și ieftin. Tot aici, în oraș, copiii vizitează patiseriile unde se coc cele mai gustoase produse de patiserie de pe insulă.

Pentru plată suplimentară și destul de rezonabilă, puteți lua parte și la alte excursii minunate. În cadrul excursiei, copiii nu doar vizitează locuri interesante, ci se familiarizează cu atmosfera grecească, se distrează, cunosc cultura Greciei și devin parte componentă a acesteia. O posibilitate sunt flashmob-urile. O modalitate de a se distra simplă, dar atât de îndrăgită de copii. De exemplu, se pot aranja pe dig pentru a aplauda oamenilor care coboară de pe feribot. Sau să danseze în fața unui magazin.

Sunt momente creative, care oferă copiilor sentimentul unității și libertății. Grecilor, de altfel, le plac asemenea prezentări, ei în genere sunt foarte deschiși și receptivi la tot ce e frumos, teatral. Se bucură, le mulțumesc copiilor, îi pot servi cu înghețată.

Motivul nr. 5 Comunicare

Unul dintre cele mai importante și pozitive momente pentru copii reprezintă comunicarea cu semenii și posibilitatea de a-și face prieteni noi. La tabăra "Argonauții" vin copii nu doar din Moldova, dar și din alte țări. Iar în apropiere activează o tabără grecească — copiii organizează jocuri comune, comunică. Alți vecini din zona de camping vin din toată Europa — cei mai mulți sunt persoane cu profesii inteligente, creative, muzicanți din orchestre simfonice, de exemplu. Așadar, adolescenții sunt înconjurați de un mediu multi-cultural și multi-lingvistic.

Motivul nr. 6 Petrecerea timpul liber într-un mod fascinant

La tabără copiii nu au timp pentru a se plictisi, programul este foarte variat. Excursii pe jos, inclusiv cu ședere peste noapte, jocuri, activități sportive și creative. În schimbul trei al taberei participă doi americani, copii de expatriați, care vorbesc în limba rusă, deci această tură are și profil englez. Cadrele didactice au experiență de predare în Cracovia și prezintă materia într-o formă deosebită. De altfel, la tabără toate activitățile educative se desfășoară în manieră extrem de ușoară. Copiii nici nu simt că învață ceva.

Cu toate acestea ei obțin cunoștințe, dar în formă de joacă — cursul de istorie antică este asimilat mult mai ușor dacă singur te cufunzi în mare, care îți amintește despre leidy Odiseia. De asemenea, învață și abilitățile turistice de bază — instalarea cortului, pregătirea pentru excursie, depășirea obstacolelor, acordarea primului ajutor medical. Multe bucurii simple pentru copii — scăldatul și bălăcirea în marea albastră, hrănirea din palmă a pescărușilor în timpul aflării pe feribot, petrecerea timpului pe plajă noaptea sub cerul instalat (medicul are grijă de siguranța copiilor). La fel — jocuri și activități creative (vopsirea vaselor de sticlă, în care, ulterior, se pun lumânări și se aranjează pe plajă, organizând sărbătoarea "un milion de lumânări").

Motivul nr. 7 Conducători de detașament grozavi

Conducătorii detașamentului reprezintă o mândrie aparte a taberei. Sunt persoane tinere, active, foarte interesante. O fată efectuează benzi desenate cu zombi, un alt conducător de detașament este călător cu experiență, care a vizitate câteva zeci de țări, al treilea este student aventurier. Copiii au ce învăța de la ei, atât în planul cunoștințelor, cât și atitudinii față de viață.

Сostul odihnei este destul de rezonabil. Prețul foii de odihnă pentru copii este de 249 еuro pentru 2 săptămâni, plus 1930 lei pentru transport.

Mai sunt locuri pentru turele doi și trei, care vor avea loc în perioadele с 13-26 iulie și 26 iulie-13 august.

Trebuie să vorbim separat și despre transport. Turiștii mici și mari călătoresc cu un autobuz nou, dotat cu aer condiționat și televizor. Datorită filmelor, alese de conducătorii de detașament, timpul și drumul trec pe neobservate.

Grăbiți-vă să vă înscrieți, numărul de locuri este limitat! Oferiți-i copilului o experiență de neuitat și amintiri minunate pentru toată viața!

Jurnalist: Veronica Gorceac.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Piligrim — Agenție de turism str. C. Negruzzi, 2, оf. 410A Tel.: 022 27-18-08, 0 780 5-67-47, 0 621 1-01-00 www.argos.md

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Turism și agrement»

Articole populare a rubricii «Turism și agrement»