Apa Buna

"Trodelmarkt" — primul târg pentru copii la Chișinău a avut loc! Cu sprijinul oferit de portalul Familia.md0

Portalul Familia.md a fost din start conceput pentru a oferi sprijin familiilor din Moldova. Cu informații utile, contacte importante, sfaturi oferite de experți de încredere. Anume din acest motiv, ideea desfășurării târgului "Trodelmarkt" — în cadrul căruia copiii ar avea posibilitatea să vândă jucăriile și cărțile de care nu mai au nevoie, iar în schimb să procure altele, la prețuri accesibile — ne-a plăcut imediat și am decis să susținem această inițiativă a Clubului familiei .

Ideea transmisă copiilor și părinților prin intermediul evenimentului — consumul rezonabil, protejarea mediului ambiant, învățarea copiilor de a trata cu responsabilitate și atenție resursele — la fel ne este extrem de caracteristică. Și, pur și simplu, nu am putut rata un eveniment care reunește familii pentru un scop util și agreabil — motiv din care am devenit partener principal al organizatorilor evenimentului.

Deși inițial a fost conceput ca o întrunire modestă a 20-30 de familii, acest eveniment a trezit o reacție plină de entuziasm în rândul părinților din Chișinău. Pentru a participa la târgul copiilor, s-au înregistrat 123 familii-vânzători! Această premieră pentru orașul nostru s-a bucurat și de atenția presei. Câteva posturi de televiziune au invitat organizatorii să vorbească în emisie directă despre eveniment, mulți colegi din mass-media electronică au publicat materiale despre acesta.

Rezultatele au fost pe măsura așteptărilor, iar acestea erau enorme. Târgul "Trodelmarkt" s-a întins pe câteva sute de metri de-a lungul malului lacului "Valea Morilor" din capitală și pentru o seară a transformat această zonă în una plină de culoare. Atât de multe chipuri frumoase, familii minunate și, pur și simplu, oameni activi și chibzuiți într-un singur loc! Copiii vindeau, apoi cumpărau, se jucau, comunicau — fiecare și-a găsit o activitate pe plac.

Nu au lipsit nici faptele bune — la propria dorință, participanții la eveniment au donat din banii câștigați pentru tratamentul Anei Miron, o fetiță grav bolnavă, care provine dintr-o familie numeroasă. Banii au fost colectați într-un box special. Astfel, a fost acumulată suma de 2160 lei — o sumă nu atât de mare, dar care este extrem de necesară pentru procurarea medicamentelor.

Primul "Trodelmarkt" organizat la Chișinău a oferit participanților o mulțime de emoții pozitive și, sperăm, va deveni o tradiție a orașului nostru.

Fotograf: Natașa Petrenko. Mai multe fotografii vedeți în album.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Turism și agrement»

Articole populare a rubricii «Turism și agrement»