pazl

Articolul se referă la temele:

Cele mai bune 12 rase de câini "pentru copii". Prezentare4

Cele mai bune 12 rase de câini "pentru copii". Prezentare

Nu contează ce spun psihologii, oamenii de știință și educatorii despre dezvoltarea armonioasă, încurajare și respectarea spațiului personal al copilului. Potrivit opiniei copiilor, unul dintre cei mai importanți factori pentru o copilărie fericită este prezența unui prieten patruped. Unul vesel, deștept, cu ochi buni și jucăuși. Așadar, dacă în familia dvs. au apărut discuții despre câini, cel mai bine să vă dați acordul din start. Însă, cu condiția că rasa o alegeți dvs.

Câinii, la fel ca oamenii, sunt diferiți: unii sunt agresivi, răzbunători, incontrolabili, unii prostuți și fără de griji, alții recunoscători, prietenoși, leneși, vicleni ... Alegând un câine, țineți minte că nu cumpărați un robot din seria Transformer! Aceasta trebuie să fie o decizie serioasă, bine gândită.

Probabil manifestați deja simpatie pentru anumite rase, dar făcând alegerea, oricum va trebui să consultați topul celor mai prietenoase rase de câini. Acestor câini le sunt asociate cele mai mici riscuri, ceea ce înseamnă că veți putea fi liniștiți pentru siguranța copilului. Iar aceasta e cel mai important!

Vă prezentăm lista completă:

 1. Bichon Frize — un câine mic, pufos, care nu năpârlește. Ar fi un tovarăș minunat pentru o fetiță.
 2. Labrador — comunicabil, amiabil, răbdător, vă permite să vă jucați cu el, de parcă ar fi o jucărie, calm. Va deveni un adevărat mebru al familiei.
 3. Golden retriever — loial copiilor, are un caracter vesel. Dar în calitate de apărător, nu e prea bun.
 4. Newfoundland (scafandru) — afectuos față de copii, poate proteja copilul de necazuri, este capabil să anticipeze situațiile neplăcute și intențiile omului.
 5. Pudel — contactează, găsește ușor limbaj comun cu copiii, e vesel, afectuos, sociabil. Considerată una dintre cele mai intelegente rase. Dacă copilul știe cum să se comporte cu câinii, atunci un pudel îi puteți cumpăra chiar și la vârsta de 6 ani.
 6. Pug (mops) — afectuos, îi trec ușor supărările, se înțelege de minune cu alte animale.
 7. Airedale Terrier — vesel, sociabil, energic, un partener minunat pentru jocurile copiilor.
 8. Beagle — de obicei se înțelege bine cu copiii, este un câine mic — cățeluș toată viața.
 9. Сollie — o rasă de câini prietenoși, care iubesc să se joace cu copii și să aibă grijă de ei. Dar rețineți — blana acestuia are nevoie de îngrijire specială.
 10. Saint-bernard — va tolera cu indulgență toate poznele copiilor.
 11. Setter — intelegent și recunoscător, potrivit pentru un adolescent activ.
 12. Dalmațian — deștept și prietenos, nu obosește de la jocurile active.

Sfaturile specialistului

Să aflăm opinia medicului veterinar, crescător de câini, Artiom Șevcenco, privind alegerea câinelui:

"Alegând un câine, trebuie să țineți cont de vârsta și chiar greutatea copilului. În primul rând, trebuie să fie un câine cu o bună fire și psihic, la fel să fie prietenos cu copiii. Nu e cazul să luați câini de serviciu — de exemplu Rottweiler, Doberman — acestora nu le plac întotdeauna copiii (mai ales cei mici) și necesită grijă sporită atât cât privește creșterea, cât și educația.

La fel nu alegeți câini de vânătoare, dacă dvs însuși nu sunteți pasionat de vânătoare — un asemenea câine se va plictisi rapid acasă și va începe să vă roadă covoarele și paturile.

Luați în considerare temperamentul rasei pe care o alegeți și hobby-urile copilului dvs. De exemplu, dacă aveți un băiat activ mai mare de 7 ani, luați un dalmațian — acesta va alerga în urma bicicletei ore în șir, fără să obosească. Collie adoră să se joace cu mingea și farfuriile. Pentru copiii care preferă plimbările îndelungate, se potrivește perfect un labrador sau retriever.

Aveți fetiță? I se va potrivi un Buchon, un câine chinezesc cu crestă, care pot fi îmbrăcați în haine speciale pentru câini, pot fi pieptănați și cărora le puteți pune agrafe.

Orientați-vă și după bugetul de care dispuneți — în cazul câinilor, la fel ca și la multe altele, există modă, respectiv prețurile pentru anumite rase de câini sunt destul de mari. Dacă câinele este predispus la agresiune, întreaga generație are această caracteristică, din acest motiv nu trebuie să cumpărați câinii de la piață și fără act genealogic (pedigree) — consecințele ar putea fi grave. Cel mai bine să luați un câine de la crescători recomandați.

Prietenii noștri patrupezi — câinii — sunt ființe uimitoare, care se remarcă prin devotament și dăruire. Pentru a deveni un prieten adevărat al familiei dvs., trebuie dvs. să fiți prietenii lui.

Alegând un câine, țineți minte că acesta este un pas important, aflați despre rasa respectivă cât mai multe detalii, consultați-vă cu un cinolog sau un crescător de câini. Țineți minte că un câine — nu e o jucărie și noi suntem responsabili de cei pe care i-am domesticit. Vă doresc să faceți o alegere perfectă!"

Acum, când cunoașteți care sunt cele mai potrivite rase de câini pentru copii, alegerea va fi mult mai ușoară. Dar, nu uitați: dacă cumpărați un cățeluș exclusiv pentru copil, faceți aceasta doar după ce copilul va împlini 7-8 ani și nu lăsați copilul singur cu câinele, până când copilul nu va învăța cum să se comporte cu el.

Sursa: Интернет-портал Semia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Tag-uri:

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Comentarii 3

Sortare
 • Nou
 • Anterior
 • 18 mar. 2013 19:52 #1 Максим Матвейчев

  Отличная статья! Рекомендую к чтению тем родителям, которые собираются купить ребенку собаку, как игрушку, на неделю. Завести собаку - это должен быть обдуманный шаг!

  Răspundeți
 • 20 mar. 2013 20:55 #2 Irina Burdeinaia

  Забыли про грюнендалей. Очень семейные собаки. Дрессируемые, выбирают самого слабого члена семьи и ходят за ним, охраняют, пасут его. Прекрасно уживаются с другими четвероногими членами семьи. Все становятся их стаей.

  Răspundeți
 • 28 aug. 2013 22:43 #3 Inga Burencova

  Всё равно, Ши - Тцу - лучше всех !!! Хоть о них тут не написано ни слова... :)))

  Răspundeți

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «De la 1 la 3 ani»

Articole populare a rubricii «De la 1 la 3 ani»