Cum alegem cele mai potrivite jucării în funcție de vârsta copilului?0

Materialul partenerilor 15 iulie 2021 381
Cum alegem cele mai potrivite jucării în funcție de vârsta copilului?

Să alegi o jucărie potrivită pentru copilul tău poate fi foarte dificil. Rafturile pline dintr-un magazin de jucării, dorințele și nevoile copilului tău și ofertele teribile din reclame, sunt de-a dreptul o încercare de rezistență pentru părinți. Dar cele mai bune jucării, însă, nu sunt întotdeauna cele reclamate intens.

Jucăriile pot fi modalitatea ideală de a da start dezvoltării creative a micuțului. Copilul, însă, s-ar putea să nu aibă nevoie de atât de multe jucării precum îți imaginezi tu. Cele mai bune jucării pentru copii sunt cele multifuncționale, care dezvoltă imaginația și creativitatea. Vizitează site-ul magazinului Promstore și vezi gama vastă de jucării pentru copii de toate vârstele, de la jucării pentru bebeluși până la jucării de logică și labirinturi, și alege-o pe cea potrivită copilului tău.

Așadar, înainte de a face o nouă comandă de jucării, ia în calcul vârsta și pasiunile micuțului, pentru a evita ca după 10 minute de utilizare acestea să fie uitate într-un colț al casei.

Cum alegem jucăriile pentru copii în funcție de vârstă:

  • 8-18 luni: copii încep să recunoască forme și mărimi, așa că cele mai potrivite jucării sunt cuburile și alte jucării care-l învață să sorteze în funcție de forme.
  • 18-24 luni: la vârsta aceasta copiii încep să facă scenarii în timpul jocului. Puteți cumpăra pentru ei diverse seturi de jucării care să conține elemente de bucătărie sau seturi de doctor.
  • 2-4 ani: copiii învață să socializeze, iar acum încep să se joace mai mult unii cu alții. Căsuțele de păpuși, jucăriile de pluș, mini fermele îi ajută să-și exerseze imaginația și să-și creeze propriile jocuri.

De ce trebuie să ținem cont atunci când alegem jucăriile pentru copii:

1. Alege jucării simple

Pentru copiii mici, jucăriile complicate, care fac prea multe, nu-i oferă copilului ocazia să-și folosească imaginația. O alegere mult mai bună sunt cele care îl stimulează mintal, cum ar fi: seturile de construcții, căsuțele cu diverse elemente, mașinuțe, avioane sau cele din pluș față de care majoritatea copiilor dezvoltă atașament.

2. Limitează-i timpul petrecut pe telefon

Oricât și-ar dori părinții să-și țină copiii departe de calculator sau telefon, este destul de dificil, aproape imposibil, pentru era în care trăim. Important este să crezi copilului un program pentru acest gen de activități și să îi oferi alternative.

3. Nu îi da toate jucăriile în același timp

Dacă are prea multe jucării, copilului îi va fi greu să se concentreze asupra lor. Nu te grăbi să-i dai jucării noi, lasă-i timp să descopere fiecare jucărie și să se joace cu ea până când e pregătit să treacă la alta.

Ține cont de sfaturile de mai sus și oferă copilului tău jucării ce îi vor asigura o dezvoltare armonioasă. În magazinul Promstore ai posibilitatea să găsești exact jucăria de care are nevoie micuțul tău. Fie că cauți jucării pentru fete: păpuși, diferite seturi de joacă, sau jucării pentru băieți: mașinuțe, trenulețe, ai siguranța că pe lângă faptul că vor fi extrem de benefice, sunt confecționate din materiale non-toxice și sigure pentru copii.

Însă nu uita, copiii sub 3 ani tind să pună totul în gură, așa că evită să le iei jucării cu piese mici, deoarece le pot înghiți. Înghițirea unui astfel de element prezintă pericol de sufocare sau poate duce la un blocaj intestinal.

Toți părinții își doresc ca micuții lor să aibă parte de toate condițiile pentru ca aceștia să depășească mai ușor perioada actuală. Astfel că jocurile și jucăriile sunt un aliat de nădejde al adulților, pentru a îi ajuta pe copii să petreacă timpul într-un mod cât mai plăcut și util. Jocurile merită cumpărate pentru valorile lor educaționale și, mai ales, în funcție de vârstă și pasiuni. Așadar, alege pentru copilul tău acele jocuri și jucării care îl ajută să învețe lucruri noi și care îl vor face să se distreze. Joacă-te cu el și petreceți clipe minunate în familie.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Copilul 0-1 ani»

Articole populare a rubricii «Copilul 0-1 ani»