Articolul se referă la temele:

Obiciurile nocive. Cum scăpăm de acestea?0

Doctor înpsihologie, Elena Bîceva, explică ce stă de fapt în spatele obiceiurilor proaste și cum să ne ajutăm pe noi înșine să le învingem.

Foarte des noi luptăm cu obiceiurile noastre proaste, se întâmplă adesea — poți începe să citești sau să faci altceva din ziua de luni a lunii viitoare. Și, de regulă, aceasta funcționează foarte rău. Este important să înțelegem despre ce fel de obicei prost este vorba și ce stă în spatele acestui concept — obicei prost.

De obicei, este vorba despre un comportament substituit, atunci când vrem ceva. Iată, de exemplu, consumul de alcool — oamenii consideră că acesta este un obicei nociv,dar, în realitate, este o modalitate de a ne relaxa. Sau, de exemplu — fumatul. Omul ia o pauză, se odihnește undeva, își aduce în ordine gândurile. Întrebarea este de ce o face. Noi putem treptat să nă schimbăm comportamentul. În loc să fumăm, să luăm o paiză, să bem o ceașcă de ceai, să lucrăm pentru a ne relaxa (aceasta sună straniu). Să vedem ce cleme avem, de ce ne este frică, ce anume avem nevoie. Vă dorim în viață să vă formați obiceiuri bune și să faceți acest lucru treptat și în armonie cu dv. însuși.


Eugenia Crupnencova

Psiholog probleme oncologice, psihoterapeut practician în abordarea-gestalt. Probleme ce se referă la interacțiunea mamă-copil, relații în sistemul familial. Formarea identității mature.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Еlena Bîceva — Psiholog Tel.: 0 690 8-19-73

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Psihologi»

Articole populare a rubricii «Psihologi»