A fi ascultătoare într-o relație0

Psihologul, expertul în relații Natalia Melehina explică dacă într-adevăr supunerea este cheia unei familii fericite.

Bună ziua, astăzi vreau să abordez o temă destul de picantă, dar, cu toate acestea, care există. Bărbații preferă femeile ascultătoare — mit sau realitate? Într-o anumită măsură este un mit, dar și realitate. De ce, vă voi spune imediat.

Ce înseamnă a fi femeie ascultătoare? Haideți din start să ne determinăm cu terminologia. Este acea femeie care face tot ce o roagă bărbatul, în mod necondiționat, da? Posibil. Este acea femeie care nu se opune dorințelor bărbatului? Da. Ea îl susține pe bărbat în toate? Posibil. Și iată aici se produce acel moment când supunerea este periculoasă. Ce este docilitatea (supunerea), este atunci când asculți permanent pe el sau pe ea. Când ești mereu la dispoziția lui sau a ei. De ce se întâmplă astfel? Este o rădăcină fundamentală, totuși din ce motiv aceasta supunere destramă relațiile. Sunt atât de fericită alături de partenerul meu, încât trăiesc viața lui. Uneori docilitatea este egală cu suprimarea tuturor dorințelor mele. Oare suprimarea tuturor dorințelor mă face fericită? Atunci când mă suprim, când nu mă ascult, când fac tot așa cum își dorește partenerul, mă contopesc cu el.

Până a fi ascultătoare, gândiți-vă ce semnificație are aceasta pentru dv.? Oare nu mă contopesc acum cu partenerul, unde mă pierd pe mine însumi? Verighetele arată în așa fel încât o porțiune din suprafața acestora se intersectează. Unde vă aflați, unde e teritoriul dv., când vă supuneți fără vreo obiecție? Vă contopiți, unde e aici personalitatea dv.? Aceasta lipsește. Din acest motiv, gândiți-vă dacă vă doriți să fiți ascultătoare și comodă? Evident, fără de certuri. Pur și simplu mergeți spre o anumită dorință. A fi sau a nu fi ascultător — e alegerea dv. Iar eu acum v-am vorbit despre ce înseamnă a fi ascultător. Vă doresc armonie, realizarea menirii pe care o aveți, a viselor și dorințelor dv.!


Natalia Melehina

Coordonatorul proiectului Familia.md.
Psiholog-expert în psihologia relațiilor.Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Natalia Melehina — Coordonatorul proiectului Familia.md. Psiholog Tel.: 068 44-66-24

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Psihologi»

Articole populare a rubricii «Psihologi»