Articolul se referă la temele:

Vet-Exotica — asistență veterinară profesională acordată animalelor de companie și speciilor exotice de animale și păsări.

Domenii de specializare:

Salvează-ți buzunarul în această iarnă! Alternative de încălzire a casei cu aeroterme și convectoare electrice3

Materialul partenerilor 14 noiembrie 2019 1736
Salvează-ți buzunarul în această iarnă! Alternative de încălzire a casei cu aeroterme și convectoare electrice

Sezonul încălzirii vine la pachet cu tare multă durere de cap pentru locuitorii Moldovei, iată de ce, uneori, aceștia apelează la soluții alternative de încălzire cu aeroterme sau convectoare. Dar cum să le alegem corect și informat? La această întrebare ne-au răspuns specialiștii METRO Cash&Carry Moldova.

Ce aparat de încălzire alegem pentru a economisi?

Marea dilemă este când să alegem un convector electric și când este mai potrvit un radiator electric. Vom răspunde, pe larg, în cele ce urmează.

Aerotermă electrică

În primul rând, gândește-te ce suprafață trebuie să încălzești efectiv. Dacă odaia ta este mică, atunci, cu siguranță, poți opta pentru o aerotermă electrică, deoarece este un obiect electrocasnic care încălzește rapid, e ușor de folosit, dar și accesibil la preț, de exemplu poți achiziționa aeroterme ARO (o marcă proprie METRO) la doar 179 lei. O opțiune economă sunt și aerotermele Tarrington House, care vin în variate nuanțe și cu design modern, și se vor încadra organic în casa ta. Structura acestora este formată dintr-un element de rezistență (spirală) care se încălzește și, grație ventilatorului, căldura este dispersată uniform.

Comparativ cu radiatoarele electrice sau cu caloriferele, aerotermele produc un zgomot mai mare (cu mici diferențe de model) și ventilează aerul, nu doar emană căldură. În plus, cel mai probabil ar fi cazul să achiziționezi și un umidificator, deoarece aeroterma electrică are tendința de a usca puternic aerul din încăpere.

Atenție maximală: aeroterma este contraindicată persoanelor cu astm!

Nota Bene: aeroterme și umidificatoare, la prețuri accesibile și foarte versatile, pot fi găsite în rețeaua magazinelor METRO, în liniile de produs ARO sau Tarrington House. Tot acolo găsești încălzitoare cu design deosebit și aeroterme moderne, perfecte de încadrat în design-ul casei tale.

Convector electric

Dacă, în schimb, ai nevoie de un aparat de încălzire versatil, ecologic și comod de utilizat, atunci e momentul oportun să apelezi la un convector electric.

Avantajele unui convector sunt:

  1. Posibilitatea de setare a temperaturii cu programare. La unele modele de convector, ai la dispoziție un termometru digital care îți permite să alegi temperatura optimă.
  2. Elementul de încălzire este quartz, deci vei fi scutit de necesitatea de a-ți procura un umidificator.
  3. Este destul de econom, deoarece are un consum de doar 2,2 W.

Șemineu electric

O altă opțiune este să alegi un șemineu electric, care îți va crea atmosfera romantică, perfectă pentru o seară în doi. Are aceleași caracteristici tehnice ca și un convector electric, cu diferența de structură. Are un element intern, traversat de un curent electric puternic, care îl încălzește și care nu se răcește instantaneu ca în cazul aerotermelor clasice, ci mai greu. Prețul convectorului și al șemineului electric trece de 500 de lei, dar este o investiție pe termen lung.

Radiatorul electric

Varianta economică despre care cu siguranță ai auzit este radiatorul electric cu ulei. Cu siguranță, putem afirma că este una dintre cele mai versatile metode de încălzire. În rețeaua de magazine METRO găsești modele cu 7, 9, 11 sau 13 secțiuni. Fiecare secțiune este umplută cu ulei, care se încălzește grație unui element de rezistență interior. Lucru important de știut este că un număr mai mare de secțiuni garantează capacitatea radiatorului electric. Este recomandat de specialiști să optezi pentru un calorifer cu cel puțin 9 secțiuni. Radiatoarele sunt dotate cu termostat și unele modele cu sisteme anti-înclinare (oprire automată la căderea acestuia).

Atenție la detalii

În această parte a materialului nostru, ținem să menționăm câteva detalii de precauție, de care probabil știi, dar care merită a fi repetate:

  1. Aparatele de încălzire nu se acoperă – știm că vrei uneori să-ți usuci mai repede haine sau poate că ai un copil mic, iar jucăriile acestuia sunt proaspăt scoase din mașina de spălat, dar evită să acoperi aeroterma, convectorul sau radiatorul.
  2. Asigură-te că sistemul tău electric poate acoperi capacitatea electrică a aparatului ales. Aici ține cont de necesitatea unui sistem de împământare, de starea intactă a prizelor.
  3. Îngrădește copii de contactul direct cu aparatele alese. Preferabil este ca amplasarea acestora să fie efectuată cât mai departe de locul de joacă al celor mici.
  4. Când procuri un aparat, asigură-te că este însoțit de un manual tehnic și de certificat de garanție, dar mai ales dacă există un reprezentant oficial care să îți asigure mentenanța tehnică. În cazul produselor de încălzire din gamele ARO sau Tarrington House, disponibile la METRO, beneficiezi de suport tehnic atât în Chișinău, cât și în Bălți.
  5. Apelează la ajutorul consultanților pentru ca alegerea ta să fie potrivită necesităților. Oricât de banal nu ar suna, dar viziunea și competențele de care dispun profesioniștii, îți pot facilita o alegere exactă.
  6. Pregătește-te de iarnă atent. De la METRO îți poți alege aparatul care te va încălzi în cele mai friguroase zile sau seri de iarnă. Salvează-ți bugetul familial și scapă de grija facturilor exorbitante.

P.S. Și, pentru că vrem să știi cine te va ajuta, la METRO o să poți apela la Petru sau Victor pentru cele mai calitative aparate de încălzire și cele mai importante detalii tehnice.

Ah da, și la METRO poți cumpăra cele mai călduroase și drăguțe pături, pentru îmbrățișări calde alături de cei dragi!

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Casă»

Articole populare a rubricii «Casă»