Articolul se referă la temele:

Vet-Exotica — asistență veterinară profesională acordată animalelor de companie și speciilor exotice de animale și păsări.

Domenii de specializare:

În concediu — cu animalul de companie preferat!0

În concediu — cu animalul de companie preferat!

La întrebările despre actele necesare și regulile de transportare a animalelor, răspund specialiștii clinicii "Vet-Exotica".

Suntem în plin sezon de vacanță și mulți dintre noi nici nu-și imaginează odihna fără animalul de companie preferat. În prezent, să pleci în călătorie, de exemplu, cu câinele, este foarte actual și chiar la modă. Cu toate acestea, dacă planificați un voiaj peste hotare împreună cu câinele, trebuie din prealabil să aflați de la veterinar regulile de transportare a animalelor. În Anglia, spre exemplu, pentru animale este carantină timp de șase luni!

Dar, dacă deocamdată nu plecăm în Albionul Încețoșat, ci călătorim în direcția țărilor CSI, ce pachet de documente sunt necesare acolo? Așadar:

  • pașaport veterinar (cu număr de înregistrare);
  • cip, care include 14 cifre introduse în baza de date;
  • vaccin obligatoriu la 1 an, împotriva rabiei și bolilor infecțioase, administrat animalului nu mai devreme de 30 zile până la plecare și nu mai târziu de 11 luni înainte de expirarea termenului;
  • certificat despre starea de sănătate a animalului, eliberat de o instituție de stat. Termenul de valabilitate a acestuia – 72 ore. Pentru a obține acest certificat, cu două zile înainte de plecare, animalul trebuie să efectueze o investigație medicală generală și o prelucrare de paraziți interni și externi. Certificatul trebuie să fie avizat cu semnătura și ștampila unui medic veterinar autorizat.

Dacă intenționați să plecați în țările Uniunii Europene, atunci pe lângă toate cele menționate, va fi nevoie de analiza sângelui la anticorpi la rabie. Acesta mai este numit "test antirabic".

Important: această analiză se efectuează doar în laboratoarele certificate. De exemplu, clinica "Vet-exotica" colaborează intens cu un laborator din Praga. Ce reprezintă această analiza?

După ce ați administrat vaccina anti-rabie animalului de companie, trebuie să treacă 30 de zile. După aceasta mergeți la clinică pentru a se recolecta sânge de la animal. Rezultatul este gata în decurs de două săptămâni. Costul analizei poate să difere, însă avantajul este că o puteți folosi pe tot parcursul vieții, dacă animalul a fost la timp vaccinat. Prețul depinde de laboratorul cu care colaborează clinica veterinară.

Apropo, unele țări solicită carantină după obținerea rezultatului la titrul de anticorpi. Este vorba despre Marea Britanie, Elveția, Olanda și insule SUA — de exemplu, Hawaii.

Atât! Vaccinurile au fost administrate, toate documentele sunt întocmite. Este timpul potrivit de a pleca la aeroport! Și aici trebuie să rețineți câteva reguli. Prima: la cumpărarea biletului la avion preîntâmpinați operatorul de transport că zburați, de exemplu, cu câinele, indicați mărimile acestuia, greutatea și specificați cum se efectuează plata pentru călătorie. Costul transportării animalului, întotdeauna poate fi văzut pe site-ul oficial al companiei aeriene. Ce mai bine să contactați la telefon compania și să specificați dacă la zborul care vi se potrivește, a mai rămas loc pentru animal, deoarece, de regulă, numărul este limitat (2-5 animale la un zbor). Este foarte important ca animalul să se simtă confortabil în timpul transportării, adică, să se poartă liber întoarce de pe o parte pe alta. În unele țări, mai ales în Anglia și Israel, de multe ori se amendează stăpânii pentru coșurile neconfortabile, mai mici decât dimensiunile impuse.

În timpul efectuării check-inului la aeroport și trecerii controlului vamal, trebuie să aveți cu sine toate actele veterinare și restul documentelor, prevăzute de legislația țării de plecare, sosire și de tranzit. Câinii care însoțesc pasagerii cu nevoi speciale, sunt transportați în salonul avionului, cu botniță și lesă, fără taxă suplimentară. Stăpânul câinelui trebuie să dețină actul care confirmă pregătirea specială a câinelui.

Clinica veterinară "Vet-Exotica" vă dorește odihnă plăcută și o mare de emoții pozitive alături de animalul dvs. de companie preferat! Dacă aveți întrebări, adresați-vă, ușile noastre sunt mereu deschise pentru dvs.!

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Vet-Exotica — Clinică Veterinară str. Minsk, 47 Tel.: 022 50-50-41, 0 696 7-84-14 www.vetexoticamd.net

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Casă»

Articole populare a rubricii «Casă»