Cum îl determinăm pe soț să ne ofere în dar flori0

Expert în relații, psihologul Natalia Melehina explică cum corect să-l determinăm pe bărbat să ne ofere flori, nu doar de 8 martie.

Bună ziua. În timpul training-urilor pe care le organizez pentru femei, noi discutăm diferite subiecte și, în cadrul acestora, uneori mi se adresează următoarea întrebare: "Natalia, spuneți-mi, ce aș putea face ca soțul să-mi ofere în dar flori? Deci, nu-mi oferă flori, așa un derbedeu am eu. Cum să-l determin să o facă?". Eu întotdeauna le împărtășesc istoria mea, cum stau lucrurile. Apropo, recomandând această istorie, ea a început să fie funcțională în cazul multor fete.

Ce semnifică, în genere, florile pentru un bărbat? În viziunea bărbatului, aceasta este o acțiune pe care el o face pentru Dvs., cu scopul de a obține o emoție. Adevărat? Adevărat! Iar acum imaginați-vă: atunci când el este dispus să vă ofere ceva pentru a obține o emoție, iar dvs. în locul acestei emoții, reacționați, aproximativ, în felul următor — el vă oferă în dar romanițe, iar dvs. le priviți și îi spuneți: "Doar știi că eu prefer trandafiri roșii?!" Cum credeți altădată el vă va mai oferi în dar flori? Nu. Sau îi spuneți bărbatului: "Dragul meu, mi-e îmi plac florile, oferă-mi, te rog, un buchet; doar la 8 martie văd flori". Cum credeți, după asemenea cuvinte, bărbatul vă va oferi flori? Nu, din principiu, el în acel moment se transformă într-un băiețandru — protest și opunere — "De ce ea mă impune? Aceasta ar trebui să fie benevol." Astfel, apare întrebarea: "Prin urmare, ce facem?". Imediat vă povestesc.

Bărbatului, întotdeauna trebuie să-i oferi în schimbul acțiunii pe care el o face pentru dvs., o emoție de mare bucurie. În primul rând, încercați să reacționați la fel ca o fetiță, ca un copil, bucurați-vă. În al doilea rând, cum să spuneți, în genere, bărbatului că vă plac florile? La urma urmei, într-un moment anume vă puteți cumpăra singură flori și venind acasă să-i spuneți, pur și simplu: "Îmi plac atât de mult acești trandafiri roșii sau trandafiri albi, ori romanițe! Ele îmi creează buna dispoziție". Le-ați adus acasă, le-ați pus în apă și în acest moment bărbatul vă vede reacția. Ce face el? El vrea să obțină aceeași emoție, dar pentru sine. Și, data viitoare, mergând pe drum și văzând undeva flori, la el seva include atenția și concentrația pe faptul că "acuși voi primi partea mea de emoții". Și dacă el vă aduce alte flori sau se mai întâmplă că nu le-a ales corect, nu sunt chiar proaspete, iar dvs. redați totul pe față. În acest caz, el mai mult nu va mai face acest gest, el se teme să nu o dea în bară.

Când mergeți pe stradă împreună cu soțul și vedeți undeva un buchet mare cu diferite flori, pur și simplu atrageți atenție și arătați că vă plac. Dar nu începeți să-l cicăliți: "Ai fi putut să-mi oferi în dar, dar tu nu-mi aduci flori, derbedeule ce ești". El nu o va face în semn de protest. Oferiți bărbatului emoția așteptată. Apropo, aceasta se referă și la cadouri. Când bărbatul vă face cadouri, oferiți-i în schimb cantitatea maximă de emoții și atunci bărbatul, pur și simplu, va dori să o bucure pe domnișoara sa, pe soția sa, pe femeia sa, pe fetița sa. El va vrea să-i ofere multe emoții, deoarece bărbații s-au născut pentru a ne bucura pe noi și aceasta e adevărat.

Așadar, să concluzionăm:

  • Oferiți emoții pozitive atunci când vi se face orice cadou, când vi se aduc orice flori;
  • Arătați bărbatului ce vă place, dar, cu toate acestea, nu-l cicăliți în permanență, pentru că aveți nevoie de aceasta.
  • Și, pe lângă toate acestea, îi arătați bărbatului, cel puțin odată care flori vă plac și, în genere, că vă plac florile. Sau ați avut o anumită sărbătoare, de exemplu petrecere corporativă la serviciu, de pildă de 8 martie vi s-au oferit lalele. Ați venit fericită acasă datorită acestor flori și cadouri. Bărbatul a văzut acest lucru și la el s-a întipărit momentul respectiv. El e capabil să observe, el singur vede și știe ce trebuie să facă pentru dvs.

Iar eu vă doresc buchete uriașe de flori, multe momente de bucurie, fericire și emoții. Și fie ca bărbatul de lângă dumneavoastră să devină acea punte pentru dvs.!

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Natalia Melehina — Coordonatorul proiectului Familia.md. Psiholog Tel.: 068 44-66-24

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Relațiile»

Articole populare a rubricii «Relațiile»