Apa Buna

Prezentarea bazinelor pentru antrenament din Chișinău "Părinte + Copil".34

Prezentarea bazinelor pentru antrenament din Chișinău "Părinte + Copil".

Încă fiind însărcinată, eu visam, ca atunci când va apărea pe lume bebelușul, să începem împreună să înotăm. Bineînțeles, nu din primele zile, dar de la 3 luni — jumătate de an — la sigur.

Din păcate, atât în acea perioadă, cât și acum este destul de dificil să-mi realizez acest vis. La unele piscine, accesul copiilor de această vârstă este interzis, iar în alte locuri vă vor pune în gardă igiena și curățenia de acolo.

3 ani — anume începând cu această vârstă, la Chișinău, copiii au posibilitatea de a înota. Uneori, acest prag este redus la 2 ani. Și, în doar două locuri din oraș, oficial există "înot pentru sugari".

Pentru orice eventualitate, voi preciza că este vorba despre bazinele unde puteți înota pe tot parcursul anului. Despre piscinele de vară nu vom vorbi, deoarece în cazul acestora nu există anumite rigori cât privește temperatura. Și, mergând acolo cu piciul, trebuie să vă pregătiți moral la un conținut ridicat de clor și alte substanțe chimice în apă.

Oare de ce sunt atât de puține locuri potrivite pentru înot chiar de la naștere? La urma urmei, toată lumea știe despre utilitatea înotului, despre faptul că acesta pregătește sistemul respirator, întăreștii mușchii, evoluția sistemul osos, contribuie la creașterea și dezvoltarea copilului, întărește imunitatea micuțului. Și toți vor să-și familiarizeze copiii cu înotul.

Răspunsul este simplu — acest fapt este determinat de necesitatea creării și menținerii condițiilor (apă de cel puțin 28 de grade, respectarea normelor de igienă) — sarcina nu este atât de dificilă, pe cât costisitoare. Din acest motiv și prețul este unul pe măsură. Iar pentru 200 de lei pe oră, numărul de persoane care ar dori să înoate împreună, scade în mod semnificativ.

Prin urmare, rămâne să decidem — să înotăm acasă în cadă, să așteptăm până când copilul va mai crește sau ... să alegem ceva din ofertele existente.

Bazine de tip închis:

Enri Kid’s Club — la Energy Fitness

Bazin mare, cu destinație sportivă (25х6,5 m). Lecțiile de înot fac parte din programul pentru copii al clubului "Energy Fitness". Asimilarea elementelor de bază ale înotului, învățarea stilurilor clasice de înot.

Vârsta: 3-6 ani, 7-9 ani, 10-13 ani.
Preț: 1 an — 360-1000 euro, 1 lună — 30-70 euro. În această sumă se include: testare fitness, bazin, antrenamente în grup conform orarului, cameră pentru copii (până la 3 ore pe zi). Zilnic copiii pot frecventa cel puțin 2 antrenamente, potrivit orarului.


Sport Park

Bazinul este disponibil atât pentru agrement, cât și pentru antrenamente de înot individuale sau de grup pentru adulți și copii.

Preț: 800-1100 lei pe lună.
Vârsta: de la 4 ani.


Fitness Family

Centrul "Fitness Family" oferă programe de înot pentru copii de orice vârstă, de la 2 luni. Calitatea serviciilor și siguranța copiilor sunt asigurate de personalul calificat al centrului, specialiști cu studii superioare și experiență în domeniul respectiv. Datorită antrenamentelor desfășurate la "Fitness Family", copiii cresc activi și manifestă atitudine prietenoasă față de madiul acvativ, își dezvăluie abilitățile motorii și învață să înoate.

Centrul dispune de două bazine de înot. Ambele sunt echipate conform standardelor europene, fiind dotate cu sisteme de filtrare de ultima generație. Temperatura apei în piscine este de 30 grade.

Bazinul mic este preconizat pentru sugari și copii până la 6 ani. Tot aici se defășoară antrenamentele "mama+copil". Durata unui antrenament: 45 minute.

Program: luni-vineri: 09:00-21:00; sâmbătă și duminică: 09:00-19:00.
Antrenamente în grup, în bazinul mic:

 • Vârsta: 2 luni-3 ani (părinte+copil+instructor), (рărinte+copil).
 • Vârsta: 4-6 ani (copil+instructor), (copil+părinte).


Niagara fitness club

Preț: 500-1350 de lei/lună. Vizite ocazionale nu pot fi efectuate. Abonamentele pentru perioade de timp mai mari sunt mai rentabile.
Vârsta: de la 3 ani.

Fitness Centru № 2

Preț: pentru adulți — 500-700 lei/lună, pentru copii — 30-50% reducere. Copiii cu vârsta de până la 5 ani — gratuit..
Vârsta: de la 3 ani.

Bazin pentru sănătatea copiilor "Blue Bird"

Tehnica înotului pentru sugari, aqua-gimnastică.
Preț: o singură vizită: lecții în grup cu antrenor — 200 de lei, lecții individuale — 280 lei; abonament lunar: cu antrenor în grupă — 180 lei, individual — 250 de lei. Prin plata preventiva abonamenmtului lunar — cu antrenor in grupa 160 lei, cu antrenor individual — 220 lei.
Vârsta: de la 2 luni.

Bazine în aer liber:

Bazinul Universității de Stat de Educație fizică și Sport

Preț: 450 de lei — abonament, fără antrenor. 510 lei — abonament lunar, cu antrenor.
Vârsta: de la 6 ani.

Bazinul Complexului Sportiv al Universității de Stat USM

Preț: 500 de lei — abonament (12 intrări).
Vârsta: de la 5-7 ani.

Bazinul Dinamo

Preț: 30 de lei pentru o vizită, 300 de lei — abonament lunar, 12 ocupații. Copiii cu vârsta de până la 7 ani — gratuit.
Vârsta: de la 2-3 ani.


Notă:

Lucruri necesare mamei pentru înot:

 • costum de baie;
 • gel de duș, burete;
 • prosop;
 • capac de înot;
 • capac de înot.

Lucruri necesare copilului pentru înot:

 • costum de baie sau slipi; dacă copilul este bebeluș, va avea nevoie de scutec pentru bazin (până la 3 ani, anumite bazine solicită aceasta în mod obligatoriu);
 • capac pentru înot (dacă părul este lung);
 • prosop;
 • șlapi;
 • mânecă de protecție, cerc de înot, surf.

În cazul în care aveți ochelari pentru înot, îi puteți lua.

Menționăm că nu este necesar să procurați tot echipamentul chiar pentru prima ocupație de înot. Copilul ar putea, în general, refuza înotul sau va da preferință unui anumit tip de sprijin, să presupunem cercului de înot. De obicei, antrenorii dispun de toate cele necesare pentru "începători". Dar, înainte de a merge la piscină, ar fi bine să sunați preventiv și să aflați care sunt cerințele. De asemenea, ar fi bine să știți că ar putea să nu vă primească fără certificat de la medicul de familie sau chiar va trebui să faceți un control medical pe loc. Acest lucru, la fel ar trebui să-l aflați.

Bucurați-vă de înot!

Sursa: Интернет-портал Semia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Tag-uri:

Produse și servicii la tema

Vezi harta

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Comentarii 1

Sortare
 • Nou
 • Anterior
 • 06 dec. 2013 00:43 #1 Liudmila Zagorodniuk

  А фотография указанная в обзоре в каком из бассейнов сделана?

  Răspundeți

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Până la 1 an»

Articole populare a rubricii «Până la 1 an»