6 dispozitive/accesorii ce ar putea fi utile mamelor care alaptează0

6 dispozitive/accesorii ce ar putea fi utile mamelor care alaptează

Dacă ați devenit recent mămică sau vă pregătiți pentru această etapă importantă din viața dvs., atunci cu sigurață vă va fi util să aflați cât mai multă informație despre alăptare. În acest articol nu vom vorbi despre beneficiile și avantajele alaptării, ci despre acele dispozitive/accesorii ce ar putea fi necesare unei mămici care alaptează. Având la îndemână produse corect alese, această sarcină va deveni mult mai ușoară.

Necesar chiar din primele zile

Așadar, chiar din primile zile veți avea nevoie de un sutien pentru alaptat. Optați pentru modele legere din bumbac — pentru a preveni iritarea sânului, a pielii bebelușului și a nu transpira. La alegerea sutienului pentru alaptare, trebuie să mai luați în considerare dimensiunea (în timpul sarcinii nu doar sânii se măresc, ci și coastele se extind), cusăturile sutienului (să fie ferme, dar ascunse — pentru a nu vă incomoda), bretelele (cu sistem non-alunecare), sistemul de prindere (preferabil să fie sistem dublu de prindere, două catarame).

Un sutien pentru alaptat de calitate costă între 400-600 lei.

Absorbante pentru lapte (de unică folosință sau reutilizabile) — prețul acestora variază în funcție de tip, marcă (respectiv calitate), numărul bucăți în cutie. În primul rând, acestea absorb laptele, dar au și alte funcții importante — mențin igiena sânului, au efect bactericid, acționează pozitiv asupra stării mamelonului. Acestea se fixează de sutien cu ajutorul unei benzi adezive.

Corectoare pentru mameloane. Vă vor fi utile dacă aveți mameloanele plate, astfel ajutați bebelușul să se simtă confortabil în timpul alaptării. Puteți începe corectarea chiar în timpul sarcinii (săptămâna 30/32), purtând corectoarele 1 oră pe zi, crescand treptat timpul până la 8 ore. După naștere, dispozitivele se poartă între alaptări.

Ulterior, ați mai putea avea nevoie de unele dispozitive/accesorii

Pe parcurs, ați mai putea avea nevoie și de alte accesorii/dispozitive. De exemplu, de folos v-ar putea fi o pernuță pentru alaptat. Aceasta vă ajută să hrăniți copilul în poziție corectă în primele luni de viață, dar și să evitați durerile de mâini, spate, gât și umeri provocate de susținerea copilului pe brațe în timpul alaptării. Prețul unei pernuțe pentru alaptăt variază între 200-700 lei.

Pompă de sân pentru alaptat — un dispozitiv util pentru mămică. Aceasta poate fi manuală sau electrică și vă poate fi de real ajutor atunci când bebelușul e prea leneș, atunci când sânii nu produc suficient lapte, dacă mama are nevoie să lipsească câteva ore de acasă sau pentru detensionarea sânului.

Mameloane de silicon — soluție salvatoare atunci când mameloanele sunt crăpate, sângerânde sau ombilicale. Nu se folosesc dacă nu există nicio problemă cât privește alaptarea, pentru că bebelușul ar putea să se obișnuiască cu acestea și să refuze mamelonul adevărat. Dacă apare necesitatea utilizării unor asemenea dispozitive, alegeți-le corect și curățați-le corespunzător.

Nu vă grăbiți să le cumpărați imediat pe toate atunci când faceți bagajul pentru maternitate. Dar trebuie să cunoașteți despre existența acestora pe piață, pentru a le achiziționa în caz de necesitate.Daniela Rotaru
Daniela Rotaru

Jurnalistă, mamă și soție împlinită. Sunt mândră că am reușit să construiesc o familie frumoasă și am ales profesia care mi se potrivește. Prețuiesc ceea ce mi s-a oferit în viață, dar consider că mereu este loc pentru mai mult. Hobby – ador să coc plăcințele după rețeta mamei.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Copilul 0-1 ani»

Articole populare a rubricii «Copilul 0-1 ani»