Articolul se referă la temele:

"Nu mai suport" — ce facem cu o asemenea stare0

Natalia Melehina, psiholog, specialist în relații, explică care ar putea fi cauzele acestei stări și cum să te ajuți pe sine însuți.

Astăzi vreau să vorbesc la tema "nu mai suport". În ultima perioadă de timp, adesea aud despre asemenea stări. De ce se întâmplă astfel? Evident, nu pot dezvălui complet problema, dar cel puțin câteva puncte voi încerca să explic. De ce se întâmplă astfel, probabil veți observa la sine însuși.

Așadar, primul punct. Acum atenție, vă voi face o recomandare foarte simplă — dormiți suficient. Odihniți-vă! Oboseala fizică provoacă starea "nu mai suport". Deoarece nu sunt puteri de a mai face ceva. Odihniți-vă.

Punctul doi, atunci când apare starea în care eu nu mai vreau să trăiesc, încât "nu mai suport" — atunci când sunteți într-o situație dificilă, care vă pare fără de soluție. Și, pentru a nu o soluționa, vrei pur și simplu să uiți totul, să închizi ochii. Dar orice problemă poate fi rezolvată. Există o mulțime de oameni care vă pot ajuta în acest sens — prieteni, psihologi. Mergeți și încercați împreună cu ei să găsiți o soluție.

Și punctul trei — atunci când nu mergi pe calea proprie. Ce înseamnă aceasta? Este atunci când îmi displace activitate desfășurată, când trăiesc cu o persoană neiubită, când mă înconjoară prieteni pentru care trebuie să fac totul, să-i ajut, pentru că nu le pot refuza. Și atunci nu mai suport.

Atunci când încetez să mă mai aud pe mine însumi, ce vreau eu? Eu vă propun — găsiți ceea ce vă place, preocupați-vă de activitatea preferată, un hobby, o ocupație favorită. Și veți începe să vă bucurați de viață, veți primi satisfacție. Vă doresc viața să vă aducă mereu doar bucurii, plăceri, să știți întotdeauna încotro mergeți, să vă ajungă motivație pentru a atinge scopurile vieții.


Natalia Melehina

Coordonatorul proiectului Familia.md.
Psiholog-expert în psihologia relațiilor.


Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Natalia Melehina — Coordonatorul proiectului Familia.md. Psiholog Tel.: 068 44-66-24

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Psihologi»

Articole populare a rubricii «Psihologi»